El mes d'abril el restaurant Dos Palillos de Barcelona fa 10 anys. L'Albert Raurich, cuiner, responsable de l'establiment i ideòleg del restaurant, ha vingut a la secció "Fem-ho fàcil" d'"El matí de Catalunya Ràdio" a explicar-nos la seva filosofia: importar, fusionar, la cuina asiàtica (sobretot la japonesa) amb la de casa nostra.
Avui a la secció "Fem-ho fàcil" amb Sílvia Tremoleda tenim un convidat especial. És l'escriptor Víctor Panicello, que acaba de publicar el llibre "Què sents quan no sents res?", on reflexiona sobre els trastorns de la conducta alimentària. Segons Panicello, el retrat de les persones que tenen anorèxia i bulímia acostumen a ser persones que intenten ser perfectes en tot i aquest llistó és impossible d'assolir.
L'amo de la Fonda Europa de Granollers ens obsequia, en directe, amb una recepta ben nostrada, i amb productes ben vallesans. En Ramon, impulsor dels esmorzars de forquilla, ens explica el secret per triomfar amb aquest pla: la botifarra cuita fins a un punt, una bona reducció de vi... i unes quantes cosetes més, com ens expliquen ell i el seu xef, l'Andreu. Bon profit. (Per cert, les mongetes del ganxet són de Palou.)
El nostre mestre pastisser-xocolater de referència, Oriol Balaguer, ens ha ensenyat a preparar la massa d'uns bons cupcakes i a decorar-los sense massa artificis ni productes molt ensucrats. A més, ens ha presentat el seu nou llibre sobre gastronomia dolça "Obsession".
Sou de torrades i suc? Sou de croissant i cafè amb llet? I per què no un primer àpat potent, d'aquells que es mengen amb forquilla? Com que només falten dos dies per Sant Jordi, avui al Fem-ho fàcil us hem recomanat "El llibre dels esmorzars de forquilla" de Sergi de Meià i Adelaida Castells, que a més a més, són mare i fill. El Sergi de Meià avui ens ha ensenyat a preparar un entrepà de perdiu, que hem plomat a l'estudi. Segons Sergi de Meià, hem de defensar la tradició d'aquest àpat perquè "l'esmorzar de forquilla és el nostre brunch".
Consells bàsics per vestir-nos aquesta primavera-estiu. La nostra assessora d'imatge Andrea Vilallonga ens recomana trencar tabús: texà de cap a peus, tornen els pantalons de campana, aires "hippies" i bohemis amb tocs ètnics i de camp. La sandàlia romana és una imprescindible d'aquest estiu, igual que els barrets i les ulleres de colors amb vidres de mirall.
La primavera és temps de flors... Bona part de les plantes reviuen després del fred de l'hivern però també és un bon moment per plantar-ne de noves. Avui al "Fem-ho fàcil!" hem après com hem de triar les plantes de temporada, com cal plantar-les i com podem tenir-ne cura gràcies als consells del nostre especialista en jardineria, l'Oriol Villatoro.
Una de les nostres tradicions més arrelades és la de celebrar el dia de la mona, i ja el tenim a tocar. Un dels seus símbols és l'ou de Pasqua i, per això, avui, a "Fem-ho fàcil", el nostre mestre pastisser-xocolater de referència, Oriol Balaguer, ens ha ensenyat a fer un original ou de xocolata blanca decorat amb colors, i ens ha sorprès amb una mona dedicada a Catalunya Ràdio.
Avui al "Fem-ho fàcil", els cupcakes, aquells pastissets en forma de magdalena visualment perfectes, tant que semblen de decoració. Una autèntica experta, la Neus Moya, acaba de publicar el seu primer llibre "Cupcakes. 50 receptes" i ens ha ensenyat a farcir un cupcake de xocolata amb xocolata i a guarnir-lo amb un topping espectacular.
La crema de Sant Josep o crema catalana és una de les nostres postres més tradicionals i típica del dia del pare. Gairebé sempre en trobem als restaurants i avui el nostre mestre pastisser de capçalera, Oriol Balaguer, ens ha demostrat que també la podem preparar de forma senzilla a casa.
Falta poc més d'una setmana per entrar a la primavera i és el millor moment per començar a preparar el jardí, decidir quines plantes posarem a la terrassa i també quines tindrem a dins de casa. Al Fem-ho fàcil! el nostre jardiner de capçalera, Oriol Villatoro, ens ha ensenyat a tenir-les a punt de cara al bon temps.
David Grugués, del grup Papitu i Fills, experts en paelles, ens l'ha preparat durant el programa d'homenatge a Ovidi Montllor i l'hem compartit amb els oients que han assistit a l'especial Ovidi al Casinet d'Hostafrancs. Ingredients: 6 conills, 4 pollastres, 3 kg de bajoquetes, 1,50 kg de garrofes, 1,50 kg de carxofes, arròs... dues hores de cocció en total i a assaborir-lo!
Bunyols o brunyols de l'Empordà. Es troben a les pastisseries tots els dimecres i divendres des de Carnestoltes fins a Pasqua. Al "Fem-ho fàcil", el nostre mestre pastisser de capçalera, Oriol Balaguer, els ha fet en poc més de quinze minuts. Dos dels secrets són treballar molt bé la massa i, abans d'arrebossar-los amb sucre, polvoritzar-los amb anís.
Al 'Fem-ho fàcil!' ens hem marcat el repte de preparar un plat exòtic en poc més de quinze minuts. El xef i propietari del restaurant Indochine de Barcelona ens ha ensenyat a cuinar llagostins amb curri a l'estil khmer, un plat molt popular per menjar en família o amb amics.
Pomers, cirerers, llimoners... comença l'època de poda dels arbres fruiters i els rosers. Al 'Fem-ho fàcil!', el nostre expert de capçalera en jardineria, Oriol Villatoro, ens ha ensenyat com podar-los perquè siguin ben productius de cara al bon temps.
Demà és Dijous Gras o Llarder, conegut com el dia de l'ou i el porc, o el dia de la truita. És tradició menjar o almenys tastar la botifarra d'ou i un altre clàssic: la truita. Al 'Fem-ho fàcil!' la nostra experta en cuina salada, Marta Carnicero, ens ensenya a preparar una truita molt especial amb mongetes de Santa Pau, xampinyons, porros i, és clar, amb botifarra d'ou.
El nostre pastisser xocolater de capçalera, Oriol Balaguer, ens ensenya a preparar un caprici per dies de fred com avui: xurros amb xocolata desfeta. A "El matí de Catalunya Ràdio" hem fregit en directe els xurros i hem fet una xocolata deliciosa. Per llepar-se'n els dits!
Quan baixen les temperatures ens abriguem i llestos, però com podem evitar que les nostres plantes passin fred? El nostre especialista en jardineria de capçalera, Oriol Villatoro, ens dóna els consells bàsics perquè les nostres plantes puguin superar el llarg hivern.