Avui, darrer dia de la temporada, volem ser agraïts i, juntament amb els oients, recordar quin és el millor regal que ens han fet mai. Quin és el vostre millor regal? Qui i per què us el va fer? Què tenia d'especial? En parlem amb Joaquim Esteve, fundador d'Aladínia; amb Oriol Padrós, músic productor de Versions a la Carta; i amb els oients que hi han volgut participar.
Estem perdent la dieta mediterrània? És tan saludable com sempre s'ha dit? Què teniu en compte i què no a l'hora de planificar els vostres àpats? En parlarem amb August Corominas, catedràtic de Fisiologia Humana de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona; amb Abel Marinè, catedràtic emèrit de Nutrició i Bromatologia a la Facultat de Farmàcia de la UB i amb els nostres oients.
Sabeu seduir? Quines estratègies no fallen mai? Sou dels que els agrada jugar i seguir el joc, o, pel contrari, ho trobeu artificiós i us costa jugar? Té, tot plegat, una base científica? En parlem amb la sexòloga i terapeuta de parella Helena Crespi; amb el bioquímic i divulgador científic Pere Estupinyà i autor de "Sex=Ex2, La ciència del sexe" i amb tots els nostres oients.
Avui parlem de l'adopció internacional. Heu adoptat una criatura d'un altre país? Com vau fer la tria del lloc d'origen? Com va ser l'espera, els tràmits i, finalment, l'arribada? Us hi heu adaptat bé? Potser encara l'espereu? En parlem amb la directora de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, Núria Canal; i amb Lluís Cortés, pare que ha adoptat tres criatures d'Etiòpia; amb Francesc Mauri, pare adoptant d'un nen de la Xina i tots els nostres oients.
Heu fet mai un tractament amb acupuntura? Què heu resolt amb aquesta tècnica? Per a què la recomanaríeu? "El mirall" en parla amb Albert Garcia, president de la secció d'acupuntors del Col·legi de Metges de Barcelona; amb Isabel Giralt, directora mèdica de la Clínica d'Acupuntura Natural Energimed i de la Unitat d'Acupuntura de Salut de la Dona de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari Quirón Dexeus, i amb els nostres oients.
Us agrada el teatre musical? Sou dels que viatgeu expressament per veure tants musicals com podeu? No arribeu a tant, però per poc que podeu hi aneu? Quines cançons de musical són les vostres preferides? Si haguéssiu de triar, quin personatge seríeu? "El mirall" en parla amb Sergi Albert, actor de musicals com "El rey león", "La bella i la bèstia" i "Spamalot"; amb Manu Guix, músic, creador i director musical de "Grease", "Gerónimo Stilton" i "Què", entre d'altres; amb Xavier Salvà, dissenyador musical i gran consumidor de teatre musical, i amb els nostres oients.
Quin és el secret d'un bon gelat? Engreixen tant com sembla? És recomanable o no menjar-ne? Quin és el nostre preferit? Com es fan? De tot plegat en parlarem amb gelaters artesanals, com Angelo Corvitto, de Gelateria Àngelo, i Eduard Gassó, de la Gelateria Caffeteria Italiana del barri de Gràcia; amb Raquel Nogués, metge Nutricionista del Centre Mèdic Tecknon i tots els nostres oients.
T'apassiona anar en bicicleta? Quan l'agafes? Fas sortides en família, amb amics o és el teu moment de solitud? Què ens dóna la bicicleta? En parlem amb Albert Garcia, president de la Coordinadora d'Usuàries i Usuaris de la Bicicleta; amb Dani Mateo, boig de la bicicleta i les curses ciclistes i treballador de Probike, i amb els nostres oients.
"El mirall" reprèn el tema dels abusos sexuals a menors: tenen prou eines els infants per dir que no? I per explicar a casa què els ha passat? Com es pot treballar la prevenció? El programa en parla amb Helena Ferreira, autora d'El Tresor de l'Elna; Núria Navales, psicoterapeuta d'Àmbar Associació; Lluïsa Andreu, psicòloga de la Fundació Vicky Bernardet, i els nostres oients.
Patiu alguna malaltia a la pell? Teniu tirada a tenir cuissor, irritacions, eccemes? Com les tracteu? Com hem de tenir cura de la pell? En parlem amb Agustí Alomar, professor Titular de Dermatologia de la UAB i membre de Dermadex de l'Hospital Universitari Quirón Dexeus; amb Maria Josep Tribó, dermatòloga responsable de la unitat de Psicodermatologia de l'Hospital del Mar, presidenta del Grup Espanyol de Psicodermatologia i els nostres oients.
Recordeu quan heu protagonitzat el ridícul més espantós? Teniu més vergonya pròpia que aliena o sou uns desvergonyits? Què fa que la mateixa situació ens faci riure o ens faci voler morir de vergonya? En parlem amb l'humorista i monologuista Toni Moog; amb l'autor del llibre "Em vull fondre", Jordi Cantavella; amb el professor de Psicologia de la URL Ignasi Ivern, i amb tothom que vulgui explicar els seus ridículs, o els aliens.
Us agrada el pernil? Tot us està bé o us agrada triar? Preferiu comprar just el que consumireu o sempre teniu una pota a casa? Com el talleu i conserveu? Sabem com treure el màxim partit del pernil? El mirall en parla amb Enrique Tomàs, empresari perniler del grup Enrique Tomàs; amb Antoni Pérez, mestre perniler i soci de la Pernilteca; amb José Gómez, Joselito; amb Manel López, mestre perniler de Reserva Ibérica, i amb tots els nostres oients.
Teniu a càrrec algun infant amb diabetis? Què fa diferent la diabetis infantil de l'adulta? Estem, en general, preparats per fer que aquests nens i nenes portin una vida normal i saludable? En parlem amb Josep Micolau, pare d'un noi amb diabetis i coordinador d'activitats del grup Mainada de l'Associació de Diabètics de Catalunya; amb Marisa Torres, pediatra endocrinòloga de l'Hospital Sant Joan de Déu i coordinadora del grup de diabetis de la Societat Espanyola d'Endocrinologia Pediàtrica; amb Marina Llobet, dietista i nutricionista de la Unitat de Diabetis Infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu, i amb tots els oients.
Quin és el millor viatge que heu fet mai? Què ha de tenir un viatge per ser un bon viatge? I què us el pot esguerrar? Com més lluny o diferent millor o preferiu allò que coneixeu? Natura o ciutat? Viatge de relax o guia en mà? Us agrada planificar o improviseu a l'últim moment? "El mirall" en parla amb Toni Arbonès, periodista especialitzat en viatges; amb Jordi Vendrell, gerent de Viatges Tuareg; amb Toni Piqué i Trini Paricio, autors del blog de viatges antonioytrini.wordpress.com, i amb tothom qui ha volgut dir-hi la seva.
Com es viu el sexe a la tercera edat? Desapareix? Es transforma? "El mirall" en parla amb Pere Font, sexòleg i terapeuta de l'Institut de la Sexualitat i la Parella; amb Montserrat Cornet, escriptora que viu amb intensitat el sexe a la vellesa, i amb els oients.
"El mirall" recorda l'efemèride amb els oients i recull el testimoni radiofònic d'Adelina Castillejo, defensora de l'Audiència de la CCMA , i Dolors Verdés, productora de Catalunya Ràdio. Els oients que participen a "El mirall" són Eugenio de Madrid, nascut a La Rioja i resident a Madrid, que és seguidor dels programes esportius de l'emissora i se sent català per Catalunya Ràdio; Emma Rafecas, seguidora de "La tribu" i malalta dels 'Enigmàrius', i Dorota Rak, fidel seguidora d'iCat.cat. El programa obrirà les línies de telèfon a tothom qui vulgui aportar quina ha estat la seva relació amb l'emissora: Què recordeu amb especial afecte? Quina aportació heu fet, o recordeu que ha fet algun oient, en un moment informativament decisiu? Ens heu hagut de corregir, alertar o felicitar?
Què porta una dona a decidir avortar? Com se sent algú que decideix triar voluntàriament no tirar endavant un embaràs pels motius que sigui? I quan la pèrdua és natural? La societat ho entén i ho accepta? Quines conseqüències té, volgut o no, l'avortament? "El mirall" en parla amb Santiago Barambio, president de l'Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l'Embaràs; amb Sílvia Aldavert, coordinadora de projectes de l'Observatori dels Drets Sexuals i Reproductius; amb Eva Vela, presidenta de l'Associació Catalana de Llevadores, i amb els nostres oients.
Quina és la diferència entre tenir personalitat i tenir un ego massa gran? Cal tenir un ego gran per ser líder? En quin moment l'ego pot ser destructiu? "El mirall" en parla amb el psicòleg i escriptor Xavier Guix; amb el periodista esportiu Francesc Garriga, que analitzarà egos un pèl massa desenvolupats en el món de l'esport, i amb el periodista musical Jordi Tardà, que es fixarà en el món de la música.
Us agrada la novel·la negra? Quins són els vostres autors i personatges preferits? Us estimeu més llegir-la en solitari o compartir-la en clubs de lectura? Què s'escriu i publica d'aquest gènere a casa nostra? "El mirall" en parla amb l'escriptor Carles Zanon, guanyador del Premi Brigada 21 a la millor primera novel·la negra de l'any; amb Paco Camarasa, propietari de la llibreria Negra y Criminal i comissari del certamen Barcelona Negra, i amb Mauricio Pisu, membre del club de lectura de novel·la negra de la biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat.
Es comporten igual totes les abelles? I els mosquits? Sou dels que us banyeu cada cop menys al mar per por de les meduses? Les picades de tots aquests animals es poden prevenir d'alguna manera? I si ja ens han picat, quins remeis podem aplicar a la picada? En parlem amb Jordi Bosch, entomòleg especialitzat en abelles, membre del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals; amb Carles Aranda, codirector del Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat; amb Josep Maria Gili, professor d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques i subdirector de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona; amb Agustí Toll Abelló, dermatòleg de l'Hospital del Mar, i amb els nostres oients.
Com es detecta i es prevé l'abús sexual a menors? Preparem els nens i nenes per saber-ho evitar o per comunicar-ho si en són víctimes? Quines seqüel·les deixen aquests tipus d'experiències? En parlem amb una víctima d'abusos sexuals; amb Luïsa Andreu, psicòloga clínica de la fundació Vicky Bernadet; amb Núria Navales, psicòloga de l'Àmbar Associació que treballa als centres escolar per la prevenció de les relacions abusives; Jaume Torroella, pedagog col·laborador d'Ambar Associació i amb els nostres oients.
Viviu, heu viscut o teniu pensat anar a viure a Andorra? Hi aneu sovint però no hi viuríeu? Què té de bo i què de dolent viure-hi? En parlem amb tres persones des de Ràdio Valira a Andorra: el periodista Quim Barceló; el cuiner del Celler d'En Toni, Ramon Sasplugas; el director de l'Escola d'Informàtica i Gestió de la Universitat d'Andorra, Florenci Pla, i els nostres oients.
Sou dels que teniu clar en quin costat del llit heu de dormir, dels que teniu una peça de roba que us dóna bona sort, dels que, per exemple, sumeu les matrícules dels cotxes? Quins petits rituals us fan sentir segurs? en parlem amb Joaquim Puntí, psicòleg clínic de l'Hospital de Dia d'Adolescents de Salut Mental Parc Taulí de Sabadell i secretari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, i amb persones que coneixen de primera mà dos mons especialment maniàtics: el de l'esport, amb el psicòleg de l'Esport Joan Vives, i el del teatre, amb la directora Carme Portacelli.
Mengem prou peix? Sou dels que el preferiu empaquetat i preparat o us agrada anar-lo a buscar al mercat o, fins i tot, a la llotja? Quina és la millor manera de pescar-lo, de comprar-lo, cuinar-lo i conservar-lo? En parlem amb Antoni Abad, president de la Confraria de Pescadors de Roses i president de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona; amb el peixater Ismael Díaz; amb Manel Marquès, xef del Suquet de l'Almirall, amb Raquel Nogués, nutricionista de la Clínica Tecknon i amb els nostres oients.
Feu servir el currículum tradicional per buscar feina? Heu provat nous formats com el vídeo currículum o la infografia? Com ho podem fer per vendre'ns correctament? Està el currículum escrit en extinció? En parlem amb Anna Fornés, directora de la Fundació Factor Humà; amb Carlos Guardian, director de Comunicació i Innovació d'Autoritas Consulting; amb Miguel Bosch i Arantza Huegun, autors de videocurrículum, i amb els nostres oients.
Fan prou esport, els nens? Quina mena d'esport és recomanable i quin no? Com ho podem fer perquè en facin més, si no en fan prou, o perquè no se sobrecarreguin tant si en fan massa? "El mirall" en parla amb la doctora Montserrat Romaguera, coordinadora del grup d'exercici físic i salut de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, CAMFiC, i membre de la comissió científica assessora de la Guia de Prescripció d'Exercici Físic per a la Salut; amb Anna Calvo, coordinadora i monitora de l'organització de serveis esportius CET10, i amb els nostres oients.