El Priorat busca solucions a la sequera
06/10/2024
Els viticultors catalans fa temps que pateixen les conseqüències de la sequera, i les previsions indiquen que la falta d'aigua i l'augment de la temperatura s'accentuaran en el futur immediat. Una de les comarques més afectades per aquest fenomen és el Priorat, i per aquest motiu la Denominació d'Origen Qualificada Priorat ha començat a treballar per buscar-hi solucions. En parlem amb el president de la DOQ Priorat, Salus Àlvarez, que és també el propietari del celler Àlvarez Duran; amb dues joves viticultores, Sandra Doix (que té un celler amb el seu nom a Poboleda) i Íngrid Castillo (del celler Clos Dominic de Porrera), i amb Sergi de Lamo, expert en viticultura en climes càlids i director general de VITEC, el Centre Tecnològic del Vi de Falset. Se suma a la conversa Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, situada també al Priorat. A més, el periodista de Catalunya Ràdio Adolf Beltran ens parla del llibre "El celler de les galeries laietanes", de Joan Maria Minguet.