Visitem l'interior de la Sagrada Família en plena Setmana Santa, acompanyats de dues persones que, com tots els barcelonins, segurament es pregunten quan deixarem de veure grues a la basílica ideada per Antoni Gaudí. Són l'influencer Pol Turrents Alonso, més conegut com a Polispol a les xarxes, i Galdric Santana, professor de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona i director de la Càtedra Gaudí de la UPC.
Aviat farà 6 anys que a Juan Carlos Unzué li van diagnosticar esclerosi lateral amiotròfica, l'ELA. Una malaltia degenerativa que avança lenta, però implacablement. I que en les últimes setmanes l'ha portat a prendre dues decisions: la primera, deixar de comentar els partits de futbol a la plataforma DAZN, i la segona, descartar fer-se la traqueotomia quan arribi el moment crític de la malaltia. Unzué ens obre les portes de casa seva per quart any consecutiu i en un moment en què el Barça somia a guanyar-ho tot aquesta temporada.
A la tertúlia d'aquest dissabte amb Eduard Voltas, Elisenda Roca i Olga Ruiz analitzem l'ús escàs del català, especialment entre els més joves, segons dades de les últimes enquestes d'usos lingüístics. Per això ens visiten també les "Futures filòlogues", cinc estudiants de Filologia Catalana que s'han proposat promoure la llengua i recuperar expressions nostrades a través d'un compte de TikTok.
Rebem una parella d'escriptors, en aquesta ocasió Miqui Otero i Jordi Puntí, que ens presenten un conte inspirat en fets reals i basat en les notes de veu que ens han enviat els oients. Els nostres escriptors transporten aquestes històries a la ficció o allà on vulguin.
La comèdia dels últims 20 anys a casa nostra no s'entendria sense la petjada de Berto Romero. Amb 50 acabats de fer, continua fent bandera de la seva acidesa humorística mentre, en la seva vida personal, dona la benvinguda a l'adolescència dels seus tres fills. El 21 d'abril, segona edició d'"El consultorio de Berto", a Movistar.
Avui amb el Joan Anton Català ens fem ressò de la notícia de la setmana: l'aparent recuperació d'una espècie de llops extingida fa milers d'anys. Què hi ha de real, en aquest titular? Què s'ha aconseguit, exactament? I quina relació té tot plegat amb l'ovella Dolly?
Quins són més dolços, els petits o els grans? Sabies que hi ha una varietat de pèsol negre? Quanta estona han de bullir? Podem barrejar pèsols i faves? Va bé menjar pèsols si em vull quedar embarassada? En parlem amb en Pep Nogué, la productora Imma Tugas i la dietista Montse Reus.
Hi ha una data que Eusebio Sacristán no oblidarà mai: el 30 de desembre del 2020. Quan tothom s'estava preparant per acomiadar l'any, ell va patir un traumatisme cranioencefàlic que el va deixar tres setmanes en coma. Un accident que l'ha marcat per sempre. Parlem amb ell d'aquest episodi des de Sitges, casa seva a Catalunya.
Ignasi Taltavull és d'aquells còmics de casa nostra que no necessiten presentació. Juntament amb Tomàs Fuentes, és la cara visible de "La ruina", un dels pòdcasts més escoltats de tot l'Estat i que ha estat premiat recentment amb un Ondas. A "El suplement", ens explica coses que ha après aquest mes. Ho fa a través d'unes notes de veu de WhatsApp molt peculiars que intenta desxifrar durant aquest espai i que el porten a reflexionar sobre la vida quotidiana. També fem balanç del "Manicòmics", el programa d'humor de 3Cat on l'Ignasi conversa amb set humoristes de casa nostra.
A la tertúlia d'aquest dissabte, amb Eduard Voltas, Olga Ruiz, Josep Maria Martí Rigau i Elisenda Roca, analitzem la pel·lícula "Parenostre" amb el director Manuel Huerga. El film, que s'estrena aquesta setmana, narra les hores prèvies a la confessió pública dels Pujol-Ferrussola i tota la crisi familiar i política.
Rebem una parella d'escriptors, en aquesta ocasió, Miqui Otero i Irene Pujadas, que ens presenten un conte inspirat en fets reals i basat en les notes de veu que ens han enviat els oients. Els nostres escriptors transporten aquestes històries a la ficció o allà on vulguin.