Anar a la navegació principalAnar al contingut

Àvies d'arreu de Catalunya cuinen els plats més autèntics

"El tàper de la iaia", receptes de tota la vida fetes amb molt d'amor

"El tàper de la iaia" és un programa de cuina catalana protagonitzat per àvies d'arreu de Catalunya, autèntiques, amb històries que emocionen i una naturalitat que enamora. I tot explicat de manera fresca, actual i amb un toc d'humor

06/03/2025 - 10.12 Actualitzat 11/03/2025 - 10.50

"El tàper de la iaia", receptes de tota la vida fetes amb molt d'amor
"El tàper de la iaia", àvies d'arreu de Catalunya fan les receptes més autèntiques

Amb "El tàper de la iaia" viatgem arreu de Catalunya i ens colem a les cuines de la Dolors, la Maria, la Roser, la Marina, la Sílvia i la Joaquima. Són les iaies protagonistes del programa i les visitem no només per tastar els plats típics de la zona, sinó per enriquir-nos amb el parlar i les expressions pròpies de cada territori. Hem estat a l'Alt i el Baix Empordà, a la Ribera d'Ebre, a la Catalunya Central, a les Garrigues i al Barcelonès. I a tot arreu hem gaudit de la companyia d'aquestes dones sàvies, tendres, i divertides, hem après amb elles i hem tastat uns plats deliciosos.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)



Les nostres protagonistes fan la cuina que han vist fer sempre a casa, a les seves mares, a les seves àvies, a les sogres... Per això, a "El tàper de la iaia" hi trobeu receptes de tota la vida: fricandó, cassola de tros, sarsuela, sardines amb suc, peus de porc, suquet de peix, crema catalana, coca, cargols... Però, per a qui cuinen les àvies? Cuinen per a la seva família, fills i nets, perquè, com diu la Roser, una de les nostres iaies protagonistes, "la cuina és un acte d'amor, sempre".

I si anem a dinar a casa la iaia i marxem amb un tàper sota el braç, ens enduem una píndola d'amor de la iaia per obrir i degustar quan més ho necessitem. Obrir el tàper que ens ha fet la iaia és connectar amb ella, agrair-li l'estona que ha dedicat a cuinar aquest plat i connectar també amb les generacions anteriors, de qui la nostra àvia ha après a cuinar. Per això, la nostra és una proposta d'homenatge i de connexió entre generacions en què les iaies fan de nexe entre passat i present.

El nou programa ja està disponible a la plataforma 3Cat i a YouTube.