Àvies d'arreu de Catalunya cuinen els plats més autèntics
06/03/2025 - 10.12 Actualitzat 11/03/2025 - 10.50
Amb "El tàper de la iaia" viatgem arreu de Catalunya i ens colem a les cuines de la Dolors, la Maria, la Roser, la Marina, la Sílvia i la Joaquima. Són les iaies protagonistes del programa i les visitem no només per tastar els plats típics de la zona, sinó per enriquir-nos amb el parlar i les expressions pròpies de cada territori. Hem estat a l'Alt i el Baix Empordà, a la Ribera d'Ebre, a la Catalunya Central, a les Garrigues i al Barcelonès. I a tot arreu hem gaudit de la companyia d'aquestes dones sàvies, tendres, i divertides, hem après amb elles i hem tastat uns plats deliciosos.
I si anem a dinar a casa la iaia i marxem amb un tàper sota el braç, ens enduem una píndola d'amor de la iaia per obrir i degustar quan més ho necessitem. Obrir el tàper que ens ha fet la iaia és connectar amb ella, agrair-li l'estona que ha dedicat a cuinar aquest plat i connectar també amb les generacions anteriors, de qui la nostra àvia ha après a cuinar. Per això, la nostra és una proposta d'homenatge i de connexió entre generacions en què les iaies fan de nexe entre passat i present.
El nou programa ja està disponible a la plataforma 3Cat i a YouTube.