Per a tots els gustos
20/03/2025 - 18.36 Actualitzat 20/03/2025 - 18.46
S'ha acabat el Carnaval i arriba la Quaresma i, amb ella, els bunyols! De vent, de xocolata, de poma o els tradicionals brunyols de l'Empordà... N'hi ha per a tots els gustos!
El secret perquè surtin perfectes? Remenar bé la massa i fregir-los en oli ben calent. I si els prefereixes salats, apunta't als de bacallà, un clàssic d'aquesta època! En qualsevol cas, et deixem les receptes imprescindibles per gaudir-ne a casa. Som-hi!
El mestre forner Jordi Morera ens revela com preparar uns bunyols deliciosos amb una massa fermentada que els fa més digeribles i saborosos.
Els dos grans protagonistes de la Quaresma en una sola recepta. La massa dels bunyols de bacallà de Marc Ribas es fa en un tres i no res, sense necessitat de reposar. Només cal preparar-los, fregir-los i tastar-los.
Una massa de bunyols suau i lleugera, daurada i farcida de crema de pastisseria... Un clàssic que mai falla.
El pastisser Jordi Sans ens va ensenyar a preparar els autèntics brunyols de l'Empordà al programa "Dolça Catalunya". Una massa lleugera amb matafaluga, garnatxa i llimona que després de reposar es transforma en uns deliciosos bunyols fregits i arrebossats amb sucre.
Uns bunyols de vent amb un truc infal·lible: la massa ha de ser tan perfecta que la cullera s'hi aguanti sola! Isma Prados i l'àvia Remei ens porten la recepta de tota la vida, que continua triomfant.
Lleugers, esponjosos i delicadament ensucrats, aquests bunyols de vent de Marc Ribas són irresistibles. Però el que els fa especials és l'acompanyament: un chutney de taronja que combina a la perfecció l'acidesa fresca amb un toc caramel·litzat.
Una recepta de tota la vida amb un toc llaminer. Requereixen paciència, però el resultat és espectacular!
Cruixents per fora i amb un farciment de xocolata desfeta que es fon a cada mossegada. Impossible menjar-ne només un!
Inspirats en la recepta d'un restaurant d'alta cuina, aquests bunyols et porten directament a un racó gurmet. Xocolata fosa, textura perfecta i un toc irresistible. A més, els tindràs fets en menys de trenta minuts. Vols tastar-los?
Semblen de bacallà, però no ho són. Quan els mossegues, hi trobes el gust del pernil i el crec-crec de les nous. Tot i que no ho sembli, són molt fàcils de fer!
L'arrebossat daurat, la suavitat de la crema i el punt cruixent del sucre morè fan d'aquests bunyols de poma una autèntica delícia.
En aquesta recepta, Gessamí Caramés ens porta uns bunyols dolços on la pinya i el coco es troben en harmonia absoluta.
I tu, amb quin et quedes? Prefereixes els clàssics de tota la vida o t'atreveixes amb alguna versió més innovadora? Sigui com sigui, aquesta Quaresma no et quedis sense bunyols!