Anar a la navegació principalAnar al contingut

Per a tots els gustos

Els bunyols de Quaresma més irresistibles per triomfar a casa: amb quins et quedes?

Des dels clàssics de vent fins als més moderns, amb nous i pernil o coco i pinya. Quins bunyols t'atreveixes a fer?

20/03/2025 - 18.36 Actualitzat 20/03/2025 - 18.46

Els bunyols de Quaresma més irresistibles per triomfar a casa: amb quins et quedes?
Des dels clàssics de vent fins als més moderns, amb nous i pernil o coco i pinya. Quins bunyols t'atreveixes a fer? (Canva)

S'ha acabat el Carnaval i arriba la Quaresma i, amb ella, els bunyols! De vent, de xocolata, de poma o els tradicionals brunyols de l'Empordà... N'hi ha per a tots els gustos! 

El secret perquè surtin perfectes? Remenar bé la massa i fregir-los en oli ben calent. I si els prefereixes salats, apunta't als de bacallà, un clàssic d'aquesta època! En qualsevol cas, et deixem les receptes imprescindibles per gaudir-ne a casa. Som-hi!

 

Els bunyols més típics per gaudir de la Quaresma

El tradicional bunyol de Quaresma

El mestre forner Jordi Morera ens revela com preparar uns bunyols deliciosos amb una massa fermentada que els fa més digeribles i saborosos.

Bunyols
Els de tota la vida

 

Bunyols de bacallà

Els dos grans protagonistes de la Quaresma en una sola recepta. La massa dels bunyols de bacallà de Marc Ribas es fa en un tres i no res, sense necessitat de reposar. Només cal preparar-los, fregir-los i tastar-los

Els dos grans protagonistes de la Quaresma en una sola recepta

 

Bunyols de Quaresma amb crema 

Una massa de bunyols suau i lleugera, daurada i farcida de crema de pastisseria... Un clàssic que mai falla.

Bunyols farcits de crema
Un clàssic que mai falla

 

Brunyols típics de l'Empordà

El pastisser Jordi Sans ens va ensenyar a preparar els autèntics brunyols de l'Empordà al programa "Dolça Catalunya". Una massa lleugera amb matafaluga, garnatxa i llimona que després de reposar es transforma en uns deliciosos bunyols fregits i arrebossats amb sucre

Brunyols de l'Empordà
Una delícia

 

No hi ha Quaresma sense bunyols de vent

Un clàssic fet a quatre mans

Uns bunyols de vent amb un truc infal·lible: la massa ha de ser tan perfecta que la cullera s'hi aguanti sola! Isma Prados i l'àvia Remei ens porten la recepta de tota la vida, que continua triomfant.

Bunyols de vent
La recepta de sempre continua triomfant

Un bunyol amb companyia de luxe

Lleugers, esponjosos i delicadament ensucrats, aquests bunyols de vent de Marc Ribas són irresistibles. Però el que els fa especials és l'acompanyament: un chutney de taronja que combina a la perfecció l'acidesa fresca amb un toc caramel·litzat.

Bunyols de vent
Una manera diferent de menjar-los

 

Bunyols amb xocolata, una combinació irresistible

Bunyols de la padrina Rosa

Una recepta de tota la vida amb un toc llaminer. Requereixen paciència, però el resultat és espectacular! 

Bunyols de la padrina Rosa
No podràs parar de menjar-ne

Explosió de xocolata a cada mossegada 

Cruixents per fora i amb un farciment de xocolata desfeta que es fon a cada mossegada. Impossible menjar-ne només un

Bunyols gurmet amb xocolata fosa

Inspirats en la recepta d'un restaurant d'alta cuina, aquests bunyols et porten directament a un racó gurmet. Xocolata fosa, textura perfecta i un toc irresistible. A més, els tindràs fets en menys de trenta minuts. Vols tastar-los?

 

Bunyols reinventats: sabors inèdits que has de tastar

Bunyols de nous i pernil

Semblen de bacallà, però no ho són. Quan els mossegues, hi trobes el gust del pernil i el crec-crec de les nous. Tot i que no ho sembli, són molt fàcils de fer!

Bunyols de nous i pernil
Tot i que no ho sembli, són molt fàcils de fer!

Bunyols de poma amb crema

L'arrebossat daurat, la suavitat de la crema i el punt cruixent del sucre morè fan d'aquests bunyols de poma una autèntica delícia.

T'atreveixes a fer-los?

Bunyols de coco i pinya

En aquesta recepta, Gessamí Caramés ens porta uns bunyols dolços on la pinya i el coco es troben en harmonia absoluta. 

Bunyols de coco i pinya
Innovació en estat pur

I tu, amb quin et quedes? Prefereixes els clàssics de tota la vida o t'atreveixes amb alguna versió més innovadora? Sigui com sigui, aquesta Quaresma no et quedis sense bunyols!