D'avui en vuit s'estrena als cinemes el thriller policial "La infiltrada" sobre una agent de la policia que s'infiltra a ETA. En parlem amb les protagonistes: Nausicaa Bonnín i Carolina Yuste, que han explicat les dificultats d'interpretar personatges amb tants angles i també de la necessitat de fer cinema amb memòria històrica.
La continuació, amb to intimista, del "Joker" del 2019, també protagonitzada pel Joaquin Phoenix; "Los destellos", el nou drama familiar de Pilar Palomero; "Salem's lot", l'adaptació de la novel·la de Stephen King, a Max; la pel·lícula indie "Antes era divertido", i la segona part d'"El hoyo", a Netflix. Són les estrenes de la setmana que tractem amb Alfons Gorina.
A les portes de les festes de la Mercè, Maria Jaume, Figa Flawas, La Ludwig Band o Ginestà han fet pública la seva implicació en causes ciutadanes, com la plataforma No a la Copa d'Amèrica o el suport a l'Antiga Massana. L'orientació de la tria de cançons de Rosalía per al piromusical de la Mercè serveix a la Laura Grau per parlar del compromís polític i cultural dels músics.
Joves de 18 a 24 anys han promogut el Festival de Cinema Jove U22, a la Fundació Miró de Barcelona. Els organitzadors, Jordi Sanz i Marc Esquirol, parlen d'aquesta mirada jove del cinema que es fa del 25 al 29 de setembre. Ulrich Seidl, Ernesto Castro, Marwa Arsanios i Meritxell Colell són alguns dels noms que protagonitzen la cartellera de cineastes i convidades especials d'aquesta VI edició.
Víctor Sala fa la review de la nova sèrie "En fin", una comèdia de Prime, de sis capítols, que sap combinar el to costumista/fumeta amb la reflexió sobre la fi del món. Si sabéssim que tot s'acaba, convertiríem els últims dies en una festassa sense conseqüències?
"Beverly Hills cop: Axel F", la nova entrega a Netflix de la saga vuitantera "Superdetectiu a Hollywood", amb Eddie Murphy al capdavant, com sempre; "In the Land of Saints and Sinners", un thriller que va més enllà de les últimes sagues de Liam Nesson fent d'heroi d'acció; "Boy Kills World", la versió alemanya i amb humor de John Wick; "Blondi", el debut com a directora de l'actriu argentina Dolores Fonzi, que aprofundeix en la relació mare-fill i bonus track d'avançament de dos pelis de l'estiu: "Longlegs", on trobem Nicolas Cage interpretant un psicòpata que ens traurà la son, i "Dogman", la nova estrena de Luc Besson, protagonitzada per un noi, dolgut per la vida, que troba l'amor en els seus gossos guardians. Són les estrenes que prescriu l'Alfons Gorina.
El cap de la Unitat de Prevenció del Suïcidi de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, Francisco Villar, acaba de publicar "Sense pantalles sento i penso millor" (Montena), il·lustrat per Sara Caballeria. Diu que, per als infants, "les pantalles són una pèrdua d'oportunitats". Planteja el seu llibre com "una font de recursos contra l'abús de les pantalles" i una crida a la desconnexió perquè els mòbils "no ens dominin el cervell".
"La colònia" (Periscopi), d'Audrey Magee; "Exhalació" (L'Altra Editorial), de Tim Winton, i "Crist de 200.000 braços" (Lleonard Muntaner), d'Agustí Bartra: tres llibres molt diferents entre si que tenen en comú la proximitat al mar i que prescriu Marc Cerrudo.
"Without darkness" és el nom del nou EP de la Llum després de "No light". Explica que s'inspira en "la música electrònica dels 80 i 90". Escolteu com li va amb el quiz de la Mariona Batalla sobre talent local LGTBIQ+.
Asra3 forma part del conjunt musical Els Cundits i també és responsable de les festasses "Desacato Goblin". Ara debuta en solitari. Després del primer avançament, "Mami encengui la ñocla", arriba un llarga durada amb nou cançons, que es titula "Mami ençen la ñocla". El desgranem amb ell.
Víctor Sala ens porta al Museu Iberoamericà d'Art Contemporani, un museu inventat que busca nou director/a i que apareix a la sèrie argentinoespanyola "Bellas Artes", que podem veure a Movistar+. També fem la review de "Las largas sombras", que s'estrena el 10 de maig, i de "Mom" (HBO - Prime), la sèrie preferida de Clara Roquet.
"El color púrpura", l'adaptació musical del clàssic, dirigida per Sam Blitz Bazawule; "Ferrari", el biopic de retorn de Michael Mann; "La piscina", una pel·li de terror del debutant Bryce McGuire; "El Deshielo", un film molt dur sobre maltractament i venjança de Veerle Baetens; "Mientras seas tú", el documental de Claudia Pinto sobre Carme Elias, diagnosticada d'Alzheimer i "Los segundones" (The underdoggs), a Amazon Prime, dirigida per Charles Stone III, una comèdia esportiva protagonitzada pel rapero Snoop Doggs, són les estrenes de la setmana que ens porta l'Alfons Gorina.
"Pèplum" (Ed. Finestres), de l'autor de còmics francès Blutch; "Stanley Greene, una vida a pèl" (Ed. Comanegra), de Stanley Greene, traduïda per Carme Geronès, i "Espies mítics" (Ed. Zahorí), amb textos de Soledad Romero i il·lustracions de Julio Antonio Blasco; són les tres novetats que prescriu Marc Cerrudo
"La ermita" és el segon llargmetratge de Carlota Pereda. "M'agrada més parlar d'altres pel·lícules que de les meves", diu la realitzadora de "Cerdita", que avui estrena film als cinemes i ens parla del cinema de gènere, de la por i el terror i del post-"Cerdita".
"El viejo roble", de Ken Loach; "Los juegos del hambre: Balada de pájaros cantores y serpientes", de Francis Lawrence; "Ruta salvatge", de Marc Recha; "Black Friday", d'Eli Roth, "La ermita", de Carlota Pereda; "El sueño de sultana", d'Isabel Herguera, i "Que nadie duerma", d'Antonio Méndez Esparza, són les estrenes de la setmana que prescriu l'Alfons Gorina.
"Ens hem inspirat amb tota l'energia de les persones que es diuen Martí." Galgo Lento, Sr. Chen i Mishii han descobert que no només es diuen igual, sinó que el seu tarannà musical encaixa a la perfecció i així ho han transmès en el nou disc "Martí". Ens ho expliquen.
"El jardí de les delícies terrenals" (edi. Lleonard Muntaner), de Joyce Carol Oates; "Canteu, esperits, canteu" (Edicions del Periscopi), de Jesmyn Ward, i "Una família americana" (Ara Llibres), de J. D. Vance; són els tres llibres sobre "rednecks" nord-americans que ens prescriu Marc Cerrudo.
Al Sitges Film Festival, Carles Porta va dir "passem de posar llum a la foscor a poner luz en la oscuridad". Presentava la versió espanyola de "Crims". Després de l'èxit que ha tingut "El crim de la Guàrdia Urbana" i "Crims" a Movistar+, li han ofert un acord de llarga durada a la factoría Porta perquè plantegi casos de true crime i ara n'estrena una primera tongada, dos casos en quatre capítols. Víctor Sala n'ha pogut veure el primer: "Daniela, Dulce y Bella". Ens ho comenta.
Review de "Savior complex" ("Complejo de salvadora"), un documental d'HBOmax, en tres parts, sobre la tragèdia que va provocar la missionera nord-americana Renee Bach. Va obrir una clínica a Uganda per tractar nens desnodrits, sense tenir coneixements mèdics. El resultat va ser la mort de 105 nens i nenes. Com va poder passar? Ho explica l'Estela Ortiz.
Recta final al Festival de Sitges amb l'Alfons Gorina, que no hi perd detall. Anem a pams i comentem la darrera hora amb la presentació de la sèrie de terror i humor de Berto Romero i Andreu Fuenafuente, "El otro lado". També la invasió del cinema asiàtic a Sitges i la recta final del festival amb estrenes tan esperades com "V/H/S 85".