Ricard Martín ens parla d'allò que hem d'evitar si ens veiem obligats a passar l'estiu a la ciutat. No facis el guiri, no busquis llocs diferents per sortir a lligar, no et posis nostàlgic, evita els centres comercials i dona una nova oportunitat al poble que et va veure néixer. Aquestes són algunes de les seves recomanacions. Que, com sempre, podeu seguir o no.
La Txell Bonet parla amb diferents entesos del món de la moda per analitzar com es va extingint el concepte de model tradicional tan allunyat de la realitat. Algunes marques fugen dels models canònics, i busquen perfils que ja no coincideixen amb el que ha estat tradicional fins ara al món de la passarel·la i això juga a favor seu.
La Txell Bonet analitza als "Avançats" la tendència d'anar a viure al camp, que s'ha convertit en l'opció de canvi radical de molta gent, en part per l'encariment de la vida a la ciutat i en part perquè la qualitat de vida que s'hi pot trobar és millor.
Us presentem un seguit d'"oufits" primaverals per a noi, noia o per sobre dels gèneres. Opcions a la moda ja sigui per als més atrevits com per als més pràctics. Ens les detallen les periodistes de moda Laura Sangrà i Laia Beltran, l'especialista en Comunicació de moda Jesús Andrés i l'estilista i model Paula Felices.
La nostra col·laboradora Txell Bonet ens parla de "Jo soc coco", una campanya impulsada per Rezero que té com a objectiu reduir el consum d'envasos a les llars del país. Mitjançant una websèrie documental que han fet hem conegut les experiències pilot de les famílies que han acceptat el repte.
Avui la nostra col·laboradora Txell Bonet reivindica la presència de les flors i de les plantes, del regne vegetal, dins de la nostra cultura, sobretot de la cultura urbana. I és que cada vegada més veurem com els rams de flors i les plantes s'integren en la nostra quotidianitat
A banda de la tomba de Jorge Luis Borges, si visiteu el cementiri dels Reis (o de Plainpalais) de Ginebra, a Suïssa, hi trobareu una instal·lació de l'artista francesa Sophie Calle: una tomba amb una escletxa on els visitants poden dipositar-hi les seves cartes i els seus secrets. La tomba en qüestió serà al cementiri fins l'any 2036 i l'artista ha assegurat que en cap cas es revelarà el contingut de les cartes dipositades. Ens ho explica la Txell Bonet des de Ginebra.
Ricard Martín ho té clar: els de ciutat no són més pixapins que els de poble. Un pixapí és, per definició, qualsevol català que surt de cap de setmana i és incapaç d'arribar al destí abans de quarts d'una. Un cop allà, esdevé un objecte tocacollons de primer ordre, i fa tot el que no ha de fer. Us hi sentiu identificats? Esclar, és que tots portem un pixapí ben endins.
La Txell Bonet torna a convertir el programa en "Els avançats" i ho fa recuperant una tècnica que torna a tenir certa anomenada entre les noves generacions, la punta al coixí. A partir d'aquí, i mentre sentim la veu d'experts en la matèria, ens submergim en aquesta art menor per parlar del retorn a la creació manual, un nou nedar a contracorrent en aquest món digital on la informació i les imatges és repeteixen i reprodueixen de manera viral.
Sisena temporada del cicle d'exposicions i del premi Art Nou per a artistes emergents a Barcelona i l'Hospitalet. Els galeristes Olivier Collet (Sala Joan Prats) i Charlie Taché (Tat Art Barcelona) destaquen algunes de les propostes col·lectives que es podran veure fins al 23 de setembre. També comentem propostes paral·leles com ara l'Art Bike Tour, una ruta guiada en bici per les exposicions de l'Art Nou 2017. Més informació a Artnou.com.