Anar a la navegació principalAnar al contingut

Catalunya al dia

Els germans Roca obriran un centre gastronòmic i cultural a Sant Julià de Ramis

Els responsables del Celler obriran un hotel, un restaurant i altres espais de l'anterior recinte de "La Fortalesa", al Gironès, tancat l'any passat

Periodista

27/07/2022 - 18.16 Actualitzat 30/07/2022 - 13.25

Els germans Roca obriran un centre gastronòmic i cultural a Sant Julià de Ramis
El nou centre dels Germans Roca s'instal·larà al castell de la muntanya de Sants Metges, al Gironès (Jordi Mas)

El Celler de Can Roca obrirà un nou centre gastronòmic i cultural al castell de Sant Julià de Ramis, a la muntanya de Sants Metges, al Gironès, que passarà a anomenar-se Roca Sant Julià. Es tracta de l'espai que fins ara s'anomenava "La Fortalesa" tancat l'any passat arran la mort del seu promotor, el joier Ramon López. Situat en un turó amb vistes privilegiades, i a només set quilòmetres de la ciutat de Girona, aquí hi havia un hotel, dos restaurants, un museu dedicat a la joieria, un taller d'art, i diversos espais per a convencions.

Els germans Roca han confirmat que primer hi obriran l'hotel i després un restaurant, que acollirà l'oferta gastronòmica que va néixer durant la pandèmia a l'Espai Mas Marroch, amb els plats més representatius del Celler de Can Roca dels últims 35 anys.

Habitació de l'hotel del Roca Sant Julià, el nou projecte dels germans Roca (Marco Pastori)

Els responsables del Celler també han anunciat que el complex de la "La Fortalesa" també tindrà una destil·leria, anomenada Esperit Roca, i un espai per als esdeveniments.

Els Roca donaran a conèixer la resta de propostes de forma gradual, com projectes audiovisuals de gastronomia i Roca Acadèmia per seguir amb el camí docent que van començar a la Masia del Celler de Can Roca.

Germans Roca
Els germans Roca s'engresquen en un nou projecte (Web de Can Roca)

A partir del 2024 hi haurà l'espai expositiu Cuina, Consciència, Recerca sobre gastronomia, cuina catalana, alimentació i biodiversitat. També l'espai Roca Recicla, que donarà una segona vida al material utilitzat en els processos de cuina i servei, així com els residus generats.

Els germans Roca agafen la gestió del recinte de luxe construït a l'entorn de l'antic castell miliar, que, fins l'any passat, i entre d'altres, acollia el restaurant Atempo, de Jordi Cruz, que es va traslladar a Barcelona. 

Vols saber com era l'espai de "La Fortalesa"? Hi vam anar quan es va estrenar el 2018 i ho pots recuperar, escoltant el reportatge, en aquest enllaç: "Un país per voltar".