A la nevera hi podem conservar molts aliments, cadascun amb les seves característiques i necessitats. La tenim programada perquè estigui a 5 graus, però això no vol dir que estigui tota a la mateixa temperatura. L'assessor gastronòmic Jordi Àvila ha explicat al "Tot es mou" la millor manera d'organitzar-la. Ous i làctics           View this post on Instagram                       A post shared by 3Cat (@som3cat)   Comencem pels ous: tenir-los a la porta de la nevera és de targeta vermella. Així de contundent es mostra Jordi Àvila. La raó és que són un producte delicat i la porta de la nevera és on més fluctuació de temperatura tenim. També els podem tenir a la part més fresca de la cuina, però si som porucs amb els ous i els posem a la nevera, els hauríem de posar a la safata més alta, que tindrà una temperatura estable d'entre 7 i 8 graus. Acompanyant els ous també hi posarem tot el que són els làctics i derivats: llet, formatges, iogurts o mantega.   Els prestatges comodí El segon i tercer prestatge començant per dalt són els més versàtils. Com que estaran entre 5 i 6 graus hi podem posar la carmanyola del dia a dia i els tàpers que ens hem preparat. També hi tindrem les coses que tenim obertes, com les anxoves o els productes de conserva encetats. Els embotits i tot allò que tenim dubte d'on va, ho posarem en aquests prestatges intermedis. Això sí, el fuet sempre va fora de la nevera.   Verdures, carn i peix El calaix de les fruites i verdures normalment ja està indicat amb dibuixos El calaix de les fruites i verdures és fàcil de trobar, ja que normalment ja està indicat amb dibuixos. Acostuma a estar entre 4 i 5 graus i hi tindrem les verdures que necessiten estar refrigerades, com els enciams, bledes i espinacs. I atenció a la segona targeta vermella: tenir els tomàquets de sucar a la nevera. Els posarem fora, en un raconet de la cuina. El calaix del peix i la carn també acostuma a estar indicat pel fabricant amb dibuixos. Acostuma a estar a 0 graus. La porta de la nevera Tot el que són begudes ho posarem a la porta. També hi tindrem productes oberts que no necessiten una temperatura constant: envinagrats, quètxup i algun sofregit. La porta és el lloc de la nevera on més fluctua la temperatura i el lloc on més risc tenim que s'espatlli el producte.   El prestatge més fresc La safata de sobre els calaixos de la nevera és la més freda Si ets dels que li agrada la beguda ben fresca, la posarem a la safata de sobre els calaixos, que és la més freda de la nevera. Està entre 2 - 3 graus i també la farem servir per posar-hi els productes que s'han de descongelar. Si no estan envasats al buit, els posarem en un plat o una carmanyola amb reixada per tal que els sucs de la carn o el peix quedin a la base. I atenció, que ve la tercera targeta vermella! Quan tenim la nevera molt atapeïda, hem de vigilar que els productes no toquin les parets. Ni tetrabrics, ni llaunes, ni tàpers les han de tocar perquè estem fent que el fred que surt de les parets no circuli bé. Congelador: els bàsics Etiquetar la data de congelat i el contingut Congelar els productes envasats al buit o amb carmanyola especial per congelar El pa, congelar-lo llescat en una bossa i que hi sigui el menys temps possible   Revisar cada sis mesos què tenim al congelador Glaçoneres destapades prohibides, perquè agafen totes les olors. Els glaçons s'han de posar en glaçoneres tapades, fer-los amb aigua filtrada o comprar-los fets. Per últim, molt amor a les neveres! Són gairebé l'únic electrodomèstic que està treballant 24 hores al dia. Allunyem-les de les fonts de calor, com el forn o les finestres on entri el sol directe. I sobretot: netegem la nevera un cop al mes.