Suada, esbufegant, cansada però contenta, entrevistem Andrea Jiménez just després d'estrenar "Sibil·la" a Fira Mediterrània. I també parlem de tots aquests espectacles: "Folk as queer" de la companyia L'Esbord, de Pere Seda. Laia Santanach, que presentava "Jarana". L'Esbart Joaquim Ruyra, de Blanes, amb la peça DeziroAgo. "Cosint cançons", de la Factoria Mascaró. "Glatir", de l'Ateneu Popular 9 Barris. "Calla, Judit, calla", de Malsai Produccions. "Bordes y heridas del duende", de Jordi Latorre. Mucha muchacha i Los Voluble, amb "Para cuatro jinetes". L'Hostal Càntut, amb els Grana i Moscatell. "Només les flors" de la companyia De_paper. Elaine Grayling, amb "L'incontro". Pau Gómez amb "L'escudellòmetro". Inka Romaní presentava "Fandango reload". La companyia Nova Galega de Danza, amb "Dique", dirigida per Marta Pazos. "Love in the time of Apartheid, del ballarí i coreògraf Sharaf DarZaid. I de Toni Masegosa i Andrea Cruz, que portaven "El so dels titelles".
Eulàlia Ribera i Isabel Urpí són les directores d'aquest festival adreçat a la primera infància, que es fa a Barcelona, Benicàssim, Granollers, Igualada, Lleida, Madrid, Olot, Sabadell, Sant Cugat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Quirze del Vallès, Sant Llorenç des Cardassar i Viladecans.
L'Enric Gasa és d'Esparreguera, però viu a Àustria, on ha dirigit 14 anys el Ballet de l'Òpera d'Innsbruck. Ara, amb la seva companyia presenta "FRIDA: Pasión por la vida" al Teatre Coliseum del 13 al 17 de novembre. I de dansa i de la situació de les arts escèniques a Europa en parlem amb ell.
"Jauria", millor espectacle i millor autoria per a Jordi Casanovas; "La plaça del Diamant", per la direcció de Carlota Subirós i l'adaptació del text fet conjuntament amb en Ferran Dordal, i "Un amor particular", de Daniela Feixas i Ferran Dordal, per millor espectacle musical i millor intèrpret de música per Mara Jiménez són els únics que en tenen més d'un. Hem preguntat a tots els guanyadors qui nominarien, que no surten mai a les travesses?
Hem anat al Poliorama, a la cuina del Poliorama, on hem tingut una conversa molt especial amb tres joves actors que tenen tres visions del contingut de "Godspel" molt diferents. Com veuen ells el missatge, avui? Com els remou per dins? Com conviuen entre caixes les diferents sensibilitats espirituals?
Des del Centre de les Arts Lliures, "la Brossa", quedem amb dos membres de la companyia Projecte Ingenu, Neus Pàmies i Toni Guillamat, i la codirectora i coreògrafa Ana Pérez. Ells porten a escena "El cop desert", la primera obra de teatre escrita per Joan Brossa l'any 1944. Una peça que no s'havia portat mai a escena, i que convida a ser espectador contemplatiu. Deixar-se portar per redescobrir les parts més profundes de la psique humana.
El Festival Sacseig és un festival d'arts escèniques, protagonitzat per persones en situació de vulnerabilitat, i que vol donar-los veu i qüestionar els models de societat i el món que ens envolta. Ens en parla Juanjo Ortega, membre de l'Obra Social Sant Joan de Déu.
Elena Carmona, del Teatre de Girona, i Aina Baig, del Teatre de Figueres, ens descobreixen un dels festivals més trencadors i polifacètics. Es fa en poblacions de les comarques de Girona i posen a prova les arts escèniques en muntatges mai vistos.
Jan Buxaderas protagonitza "The book of Mormon" al Teatre Calderón de Madrid. Un musical divertidíssim que us recomanem que aneu a veure. En Jan, amb 23 anys, viu a Madrid, i treballa intensament, entre el teatre, el cinema i la televisió. Com viu aquesta experiència?
Alba Sarraute i Cristina Cazorla, les directores artístiques de la Fira Trapezi, conversen amb nosaltres sobre la 28a edició de la trobada del món del circ, que es fa del 8 a l'11 de maig. El cartell el firma l'italià Fabio Balanzoni.
Es tracta d'un projecte editorial que té la voluntat d'enfortir els vincles del públic escènic amb el patrimoni teatral català, així com la de facilitar-hi l'accés. És per aquesta raó que volen reeditar en format digital tot el conjunt de peces que constitueixen la tradició escènica escrita en llengua catalana. Els tres primers títols són "Els Jocs Florals de Canprosa", de Santiago Rusiñol; "Gal·la Placídia", d'Àngel Guimerà, i "La infanticida", de Caterina Albert.
Conversem amb Ramon Giné, director de la Mostra de Teatre d'Igualada, a l'Anoia, que enguany celebra el 35è aniversari, en una edició que va des de dijous 11 d'abril a diumenge 14. Propostes locals i internacionals, i algunes que a Ramon Giné li hauria agradat veure quan era petit. Teatre per a tots els públics. Per a tots!
Elisenda Ribas i Enric Casamitjana es van conèixer fent teatre. Tota la vida s'hi van dedicar. Els seus fills van tenir, com diu el David, moltes famílies. I és que la segona meitat del segle XX i inicis del XXI, els actors i actrius eren una gran família. En aquest reportatge, tot mirant fotografies, sentireu la història del teatre català, vista des de la mirada de l'enginyer de so David Casamitjana. Si us agrada el teatre, segur que recordeu un munt d'obres i de professionals, i molts d'ells els trobem a faltar: Montse Miralles, Gal Soler, Ricard i Xènia Reguant, Ricard Salvat, Paquita Ferrándiz, Carme i Roser Contreres, Sergi Mateu, Alfred Luchetti, Araceli Bruch, Joan Crosas, Pepe Lifante, Joan Solans, Marta Rivera, Agustina Solé i tants, i tants altres...
Visitem Genís Matabosch, ànima mater del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or que es fa a Girona. Parlem dels artistes que hi actuaran, de la complexitat de l'organització i, ja que hi som, fem una visita d'obres a l'ampliació del museu Circusland, de Besalú.