T1xC7 - Felicitat
Subtítols en: català
Subtítols en: català
Al port de Blanes, en Quim Casellas salparà amb en Lluís Trias, patró i armador del Pare Trias, que convidarà al presentador i xef a viure l'experiència de pescar sonsos i conèixer l'art de la sonsera. Coneixerà en "Viñas, el dels nusos", un pescador jubilat que ha dedicat tota la seva vida a la pesca. També descobrirà la tasca de l'espai gastronòmic El Grenyal de Blanes, on aprofitarà per cuinar una truita de sonsos amb romesco suau.
Són les set del matí i les embarcacions naveguen mar endins fins arribar al calador de Sant Sebastià, un dels més emblemàtics de la costa catalana, per capturar l'espècie de referència de Palamós: la gamba. Per en Quim serà un autèntic dia de pesca, amb vent, soroll i mala mar, al costat d'en Conrad Massaguer, patró i armador de la Nova Gacela. El xef viurà tot el procés de la pesca de la gamba: des de la captura fins a la venda a la llotja. També visitarà el Museu de la Pesca de Palamós i ens ensenyarà a cuinar una recepta molt coneguda de l'històric cuiner Santi Santamaria: ravioli de gamba amb tàrtar de ceps i el seu pil-pil.
La nansa és una tècnica de pesca artesanal, selectiva i molt sostenible, que s'utilitza per capturar pops i altres espècies similars. En aquest capítol, Quim Casellas aprendrà aquesta tècnica a bord de la Cala Galladera II, amb Guillermo Cornejo, el patró major del Port de la Selva. També parlarà amb la biòloga Marina Biel, biòloga del projecte RESCAP (ICM-CSIC), per conèixer de primera mà què son les gorgònies i quin paper tenen en l'ecosistema. I acabarà cuinant una recepta que tindrà el pop com A ingredient principal: pop a la brasa amb cremós de patata, xips d'all i pebre dolç.
Diuen que la millor manera de conèixer l'ofici de pescador és sortir a pescar amb ells. En Quim Casellas ho té clar i en aquest capítol s'unirà a la tripulació de l'Afra Uno per pescar peix blau mitjançant la tècnica de l'encerclament, que es fa de nit i ofereix un autèntic espectacle visual. Visitarà el taller d'en Salvador Feliu, sisena generació de mestres d'aixa, on aprendrà a reparar una barca. Al Maram, el Centre d'Interpretació del Peix de l'Escala, cuinarà uns filets de sardina marinats amb all blanc i cireres.
Les embarcacions d'arrossegament del port de Roses esperen, ben alineades, que siguin les 7 del matí per sortir i arribar les primeres als caladors. Una experiència molt emocionant que en Quim viurà a bord de la Mèdan juntament amb el seu patró i armador, en Cisco. Parlarà amb l'Antoni Falcó, un pescador jubilat, per conèixer la història del Gloriamar Dos, un vaixell museu amarrat al port pesquer de Roses. I acabarà a la cuina per elaborar un tronc de lluç amb velouté marina i aire de tàpera.
Barraca de pescadors Liris, Cala Tamariu, Palafrugell. En aquest capítol, els pescadors seran els convidats d'en Quim Casellas, que els prepararà un arròs socarrat com a agraïment per haver-lo acollit a les seves embarcacions. Serà un dia especial i únic, que servirà per compartir històries i anècdotes de la mar, i que acabarà amb una sorpresa musical per als pescadors. Abans, però, en Quim descobrirà, amb l'Àngela Martí, un dels llocs on antigament es reunien els pescadors i on la gastronomia i la música també eren protagonistes: les barraques de pescadors.
Són moltes les aventures que en Quim Casellas ha viscut al llarg de tots els capítols de La Mar de Bé: ha descobert l'ofici de pescador, les arts de pesca, les espècies més representatives de la Costa Brava... Un combinat d'experiències, anècdotes i històries que compartirà, des del seu restaurant, el Casamar de Llafranc, amb un dels millors xefs del món, en Joan Roca, del restaurant Celler de Can Roca. Una entrevista imprescindible.