Les receptes de "Cuines"
Anna Garcia Lozano
22/07/2024 - 08.00 Actualitzat 22/07/2024 - 09.32
Gelats... Es poden consumir tot l'any, però quan més venen de gust és a l'estiu. Per postres, per berenar... Són un dels aliments que més s'agraeix en temps de calor i quan són artesanals són irresistibles. Imagina't si els fas tu! Gelat, polo, bescuit, granissat? T'és igual el format mentre sigui ben fred?
Fer les postres a casa és una bona manera de millorar-ne el contingut nutricional perquè pots controlar molt millor la qualitat dels ingredients que porten, una cosa que és difícil en els gelats industrials. Per ajudar-te, recopilem les receptes d'aquestes postres gelades que Marc Ribas, Gessamí Caramés i Arnau París han fet a "Cuines" i també la Paula Alòs, al "Manduka". N'hi ha d'irresistibles. Per quina comences? Ja t'avisem... a primer cop d'ull no hi trobaràs els clàssics. Ni xocolata, ni vainilla, ni nata, ni maduixot.... Però sí que hi són, amagats dins alguna proposta més original.
Les cireres, el préssec i el mango serveixen de basa a la Gessamí Caramés per fer uns polos de fruita.
Llimones, llima, un toc de gingebre i una base de cogombre a daus ben petits. Aquest és el granissat de llimona que proposa la Gessamí Caramés.
Un gelat casolà de Gessamí Caramés fet sense geladora sense que quedi cristal·litzat.
Un bescuit amb xocolata desfeta per sobre. Unes postres difícils de millorar. És un dels gelats més fàcils, cremosos i bons per fer a casa. Marc Ribas proposa que presentem el bescuit de cafè amb xocolata amb una mica de menta picada per sobre.
Sota una cobertura de xocolata s'hi amaga un gelat molt original. Farcit de plàtan, pinya i coco. Si t'hi atreveixes, només has de seguir tots els consells de la Gessamí Caramés.
"Banana split", unes postres que segurament no coneixen les generacions "millennials", però que eren inevitables a la carta de qualsevol restaurant fa uns anys. La definició: tres gelats sobre un plàtan. Gràcies a això Marc Ribas ens descobreix el secret per fer els clàssics: vainilla, xocolata i maduixa.
La fruita és un aliment imprescindible per a la salut, d'aquí que les recomanacions apunten a prendre'n de dos a tres racions cada dia. En format polo també serveix. Per a petits i grans. Mores, pinya, préssecs, kiwi, plàtan... Quina tries?
L'Arnau París explica que, quan compra fruita, en congela una part i així ja té sempre fruita a punt per fer un batut, un pastís o un gelat al moment, com la recepta que proposa.
La Paula Alòs, amb l'ajuda de la Pati Pla, preparen uns gelats que poden ser una bona solució per evitar malbaratar aquelles peces de fruita que tens a casa i que no tens temps de consumir o que ja estan massa madures.