Anar a la navegació principalAnar al contingut

Les receptes de "Cuines"

Gelats, polos i granissats: per combatre la calorada

Ets més de gelat o de polo? T'apassionen els bescuits o prefereixes els granissats? Si ets fan d'aquestes postres refrescants et proposem un munt de receptes per fer-ne a casa

Anna Garcia Lozano

22/07/2024 - 08.00 Actualitzat 22/07/2024 - 09.32

Gelats, polos i granissats: per combatre la calorada
Els gelats, aliats perfectes per sobreviure la calor

Gelats... Es poden consumir tot l'any, però quan més venen de gust és a l'estiu. Per postres, per berenar... Són un dels aliments que més s'agraeix en temps de calor i quan són artesanals són irresistibles. Imagina't si els fas tu! Gelat, polo, bescuit, granissat? T'és igual el format mentre sigui ben fred?

Fer les postres a casa és una bona manera de millorar-ne el contingut nutricional perquè pots controlar molt millor la qualitat dels ingredients que porten, una cosa que és difícil en els gelats industrials. Per ajudar-te, recopilem les receptes  d'aquestes postres gelades que Marc Ribas, Gessamí Caramés i Arnau París han fet a "Cuines" i també la Paula Alòs, al "Manduka". N'hi ha d'irresistibles. Per quina comences? Ja t'avisem... a primer cop d'ull no hi trobaràs els clàssics. Ni xocolata, ni vainilla, ni nata, ni maduixot.... Però sí que hi són, amagats dins alguna proposta més original.

 

 

Postres glaçats

 

Polos de fruita de pinyol

Les cireres, el préssec i el mango serveixen de basa a la Gessamí Caramés per fer uns polos de fruita.
 

Granissat de mandarina

Mandarines (o taronges), menta, poma... i una base de iogurt grec. Sona bé, oi? El gelat de mandarina de Marc Ribas és ric en vitamina C i molt refrescant.

 

Granissat de llimona

Llimones, llima, un toc de gingebre i una base de cogombre a daus ben petits. Aquest és el granissat de llimona que proposa la Gessamí Caramés.

 

Gelat amb xocolata

Un gelat casolà de Gessamí Caramés fet sense geladora sense que quedi cristal·litzat.

 

Bescuit de cafè amb xocolata

Un bescuit amb xocolata desfeta per sobre. Unes postres difícils de millorar. És un dels gelats més fàcils, cremosos i bons per fer a casa. Marc Ribas proposa que presentem el bescuit de cafè amb xocolata amb una mica de menta picada per sobre.

 

Gelat de torró

Pot ser que encara tinguis restes de Nadal? Alguna barra de torró de Xixona que no vau ser capaços d'acabar? La pots convertir en unes postres d'estiu. El gelat de torró del Marc no és precisament de règim, però un dia és un dia. 

 

Bescuit de plàtan, pinya i coco

Sota una cobertura de xocolata s'hi amaga un gelat molt original. Farcit de plàtan, pinya i coco. Si t'hi atreveixes, només has de seguir tots els consells de la Gessamí Caramés. 

 

Gelat de xuixo

Per què posar el gelat dins una galeta si es pot posar dins un xuixo? Dues receptes en una, la del xuixo i la del gelat que hi va dins, que porta una bona dosi de gingebre.

 

Banana split

"Banana split", unes postres que segurament no coneixen les generacions "millennials", però que eren inevitables a la carta de qualsevol restaurant fa uns anys. La definició: tres gelats sobre un plàtan. Gràcies a això Marc Ribas ens descobreix el secret per fer els clàssics:  vainilla, xocolata i maduixa.

 

Pijama

El pijama era el company inseparable del "banana split" a les cartes dels restaurants més clàssics, aquells que utilitzen estovalles de quadres. Si en la recepta anterior els gelats acompanyaven un plàtan, en aquesta acompanyen un flam. I per sobre.... nata! No són unes postres per a cada dia, però sí per a un dia especial. 

 

Polos d'orxata i llimona

Més fàcils impossible. Si tens orxata i unes llimones ja tens mitges postres fetes. Després, si vols, ho pots cobrir amb una barreja de xocolata i xufles.

 

Polos de fruita

La fruita és un aliment imprescindible per a la salut, d'aquí que les recomanacions apunten a prendre'n de dos a tres racions cada dia. En format polo també serveix. Per a petits i grans. Mores, pinya, préssecs, kiwi, plàtan... Quina tries?

 

Gelat de fruites

L'Arnau París explica que, quan compra fruita, en congela una part i així ja té sempre fruita a punt per fer un batut, un pastís o un gelat al moment, com la recepta que proposa.

 

Gelat superenergètic de fruita del Manduka

La Paula Alòs, amb l'ajuda de la Pati Pla, preparen uns gelats que poden ser una bona solució per evitar malbaratar aquelles peces de fruita que tens a casa i que no tens temps de consumir o que ja estan massa madures.