El doctor en "big data" Oleguer Sagarra ens acompanyarà cada dimarts d'estiu per descobrir-nos ginys on es demostri clarament que lluny de retrocedir, avancem.
Als humans en general ens costa molt entendre conceptes estadístics i fem molts errors en el dia a dia. L'Oleguer Sagarra ens en porta exemples concrets. Per exemple, a Espanya no hi ha ningú que tingui un salari proper al salari mitjà.
Amb l'Oleguer Segarra hem parlat d'intel·ligència artificial i de la seva cara més fosca, que sovint amaga persones amb sous precaris. Amb ell hem conegut termes com les granges de clics, el test de Touring o el secret que amaguen els "captchas".
Avui, Oleguer Sagarra ens porta noms de dones que van revolucionar camps com les matemàtiques, l'enginyeria o la informàtica, tot i que encara no han rebut el coneixement que es mereixen: Emmy Noether, Rosalind Franklin, Ada Lovelace, Grace Hopper i moltes d'altres.
Sabíeu que Google pot tenir uns 6'5 GB de dades vostres sense que ho sapigueu? Això és l'equivalent de descarregar 110 hores de música... Realment, ens protegeix la nova llei europea de protecció de dades? Respostes a "El món avança!", amb l'Oleguer Sagarra.
El nostre doctor en física, Oleguer Sagarra, ens ha analitzat la situació actual del "big data" i la seva aplicació als motors de cerca com Google. La personalització de resultats que fan gràcies a les nostres dades pot arribar a influir, fins i tot, en la nostra intenció de vot.
Oleguer Sagarra, doctor en "big data", ens descobreix què és el projecte Manhattan: una fita de l'enginyeria, la planificació industrial i la ciència, desenvolupada als Estats Units durant la Segona Guerra Mundial, que va desencadenar el funest bombardeig d'Hiroshima i Nagasaki.