Un clàssic amb moltes versions
09/03/2024 - 09.00 Actualitzat 06/03/2025 - 11.17
La truita de patates és un plat que aixeca passions i que s'ha guanyat un lloc privilegiat en la nostra cultura culinària. Tant, que fins i tot té un dia per commemorar-lo: el 9 de març és el Dia Mundial de la Truita de Patates!
Volem que ho celebris com es mereix, amb una bona truita, i per això t'hem preparat una selecció de les millors receptes per cuinar-ne la teva versió.
Amb ceba o sense, sucosa o més ben cuita, individual o gran i per compartir... T'agradi com t'agradi, estem segurs que alguna de les receptes que et deixem et permetran gaudir d'una truita espectacular.
No podíem començar aquesta llista sense la truita de patates clàssica. I si algú sap fer-la com Déu mana, és el presentador de "Cuines". La recepta de Marc Ribas et permetrà aconseguir una textura suau i melosa. També tens l'opció de provar la versió de Nandu Jubany, que hi afegeix un toc únic. Dos mestres, dues receptes infal·libles per no fallar mai.
Per als amants de la cuina que volen fer un pas més enllà, aquesta truita amb tòfona és l'elecció perfecta. Un ingredient exclusiu i molt preuat que afegeix una sofisticació única a aquest clàssic.
Una recepta original i que torna als orígens: a més de la patata, incorpora altres elements de la terra, com la pastanaga, els carbassons, el tomàquet i l'all. I amb un toc picant només per als més valents!
Si vols portar la truita de patates a un altre nivell, aquesta versió gratinada amb formatge curat i blau és la solució. Cruixent, cremosa i amb un punt de sabor únic, és la truita que farà que tots els convidats quedin bocabadats.
Un altre clàssic de la cuina catalana ideal per aprofitar un producte de temporada com la carxofa.
Si el que t'agrada és provar coses noves i no t'acabes de decidir, Marc Ribas et proposa tastar tres truites ben diferents: de gall dindi, d'alvocat i de farina.
Maria Nicolau presenta una truita de patates amb llardons cruixents amb una sorpresa: uns alls gegants de la Selva del Camp que la fan encara més deliciosa.
A Suïssa també tenen la seva versió de truita, però sense ou! Només patata, daurada i cruixent, per als amants de la senzillesa amb gust. Si et ve de gust fer-la, en menys de 30 minuts la tindràs llesta.
Quan fas servir un ou d'estruç que val per dues dotzenes d'ous de gallina ja saps que la truita serà monumental. T'atreveixes a fer-la?
Perquè la teva truita et quedi perfecta, és important triar bé els ingredients. I si de truites n'hi ha de tots els gustos, de patates n'hi ha moltíssimes varietats. Aquests consells d'en Marc Ribas et permetran triar la patata que s'adapta millor a cada un dels teus plats!