L'endemà que la dana hagi causat estralls a bona part del territori català, parlem amb els alcaldes de dos dels municipis més afectats pel temporal: Francisco Romero, alcalde de Vilafranca del Penedès, i Marc Castells, alcalde d'Igualada.
Aquest estiu a "El suplement" farem "La lletra menuda": vuit fenòmens de la crònica de successos que ens ajudaran a entendre una mica millor què passa a casa nostra amb Fàtima Llambrich, periodista de crònica judicial i policial de TV3. El primer és la història del lladre de mapes.
A "El suplement d'estiu" fem un viatge a través de les últimes vuit dècades de la música. Un recorregut sonor amb l'accent particular dels periodistes i crítics musicals Luis Hidalgo i Eva Sebastián. Avui, la cara B dels anys cinquanta.
A "El suplement d'estiu" trenquem amb el tòpic que a l'estiu no passa res i revivim els estius de la nostra vida per preguntar-nos com ens van canviar com a societat. Avui parlem del Festival de Woodstock i el primer Canet Rock.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, Núria Aymerich i Montse Guàrdia parlen de valors, de lideratge femení, de tecnologies emergents (com els semiconductors més enllà del silici), del blockchain o de la intel·ligència artificial. També reflexionen sobre els reptes de la indústria catalana davant la transformació digital, reivindiquen el talent tecnològic local i animen les empreses a invertir sense por en innovació per millorar la seva competitivitat.
Al "Revolució 4.0", dirigit i presentat per Xantal Llavina a Catalunya Ràdio, dissabte tenim la darrera "master class" de la temporada a càrrec de l'economista Santiago Niño-Becerra, que pronostica com serà el segon semestre de l'any des del punt de vista econòmic. Niño-Becerra analitza qüestions que marcaran els pròxims mesos, com la desigualtat creixent, el preu dels habitatges, les despeses militars o el paper que ha d'adoptar Espanya i Europa davant les pressions de Donald Trump per gastar més en armament.
A la secció "Innovation to impact" del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, parlem del concepte "sameness" amb Eduard Amiel, un terme que defineix la uniformitat digital que provoquen els algoritmes, ja que recomanen continguts similars amb què hem interactuat prèviament. L'Eduard defensa que les marques han de hackejar els algoritmes amb estratègies pròpies, comunitats i ecosistemes que generin identitat i emoció.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, Kim Bosch parla dels perills de la IA a partir de les opinions de Geoffrey Hinton, considerat el padrí de la intel·ligència artificial, un personatge clau a l'hora de desenvolupar aquesta tecnologia i que ara adverteix de les conseqüències d'un mal ús. Reclama una regulació internacional urgent per evitar conseqüències irreversibles.
El tècnic del Barça ja s'ha fixat en alguns joves del club per fer la pretemporada amb el primer equip. Els escollits són Jofre Torrents, Jan Virgili, Toni Fernández, Landry Farré, Dro (Pedro Fernández) i Ibrahim Diarrá. Analitzem les seves opcions de fer el salt al primer equip amb Jordi Roura, exdirector del futbol base blaugrana.
Fem una excursió fins a l'Alt Pirineu, a l'estany del Port, a uns dos mil metres d'altitud. Gaudim de la bellesa de l'indret i també agafem consciència que a Catalunya tenim estanys d'alta muntanya amb problemes de diversitat per la introducció d'un peix que s'ho està carregant tot: el veró. En descobrim l'abast i com s'intenta erradicar amb les explicacions del director del parc natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga.
La capa vermella que porta Superman a la nova superproducció que dirigeix James Gunn, i que arriba avui als cinemes de tot el món, s'ha confeccionat amb un teixit de l'empresa catalana Gratacós. Joan Gratacós, gerent de l'empresa i tercera generació d'aquesta firma familiar, ens explica com és aquest teixit i com va ser escollit pels responsables de vestuari de la pel·lícula per fer la capa de Superman.
En parlem amb Daniel Herrera, originari de Palmira, Colòmbia, que fa gairebé 18 anys que és a Catalunya. En tenia 7 quan va venir amb la seva mare i la seva germana. És voluntari de Plataforma per la Llengua.