Si pensem en Nova Orleans la primera referència que ens ve al cap és el jazz. Però Nova Orleans no és només jazz, el Mardi Gras i el riu Missisipí, la ciutat també és famosa per la seva gastronomia. Descobrim què s'hi menja i de quines infuències beu la seva cuina de la mà del xef Matthew Scott, nascut a Nova Orleans, i de la sèrie Tremé (HBO)
El director de la Virreina i comissari d'art Valentín Roma ens parla de "Retrato del futbolista adolescente", la seva última novel·la, un text autobiogràfic on parla del seu passat com a futbolista.
Fugir de la perfumeria comercial i reivindicar una nova generació de fragàncies poc comunes és el que busquen l'Oriol Montanyès, un cuiner que va canviar els fogons pel taulell de la botiga Les Topettes al Raval de Barcelona; un actor, Ernesto Collado, que va baixar dels escenaris teatrals després de 20 anys de professió per recórrer els boscos de Pontós (Alt Empordà), on recull flors i plantes per fer els seus propis perfums amb la marca Bravanariz, i el Berti Fernández, perfumista, que es dedica a la perfumeria d'autor.
El pallasso no té edat ni gènere; mestres del mim, el clown de to reflexiu, el qui prefereix l'humor de l'absurd, pallasses i pallassos clàssics, trencadors, innovadors, tots ells amb un denominador comú: arrencar somriures i remoure consciències. Fins a final d'any podeu veure al Teatre Lliure de Gràcia de Barcelona l'espectacle "RHUMANS", sota la direcció de Jordi Aspa. Un muntatge que reflexiona sobre la figura del pallasso actual.
L'artista Joan Baixas celebra 50 anys del naixement de La Claca, una de les companyies més importants del país. Per celebrar-ho, fa una retrospectiva de la seva vida al Caixaforum, i l'Institut del Teatre acaba de publicar una biografia amb el títol de "Desordre general".
La màgia ha estat històricament un tema recurrent al cinema. Què en pensen, els mags? La seva professió ha estat ben representada a la gran pantalla? Fem un viatge des de clàssics com George Meliès fins a Orson Welles, passant per sèries de televisió com ara "Big Bang Theory" o "How I met your mother" i ens aturem a El Rei de la Màgia de Barcelona.
Max, que el 2007 va rebre el Premi Nacional de Còmic que concedeix el Ministeri de Cultura espanyol, i un dels nostres artistes més internacionals, ens parla del seu últim llibre, "Rey Carbón", editat per Cúpula Ediciones, el seu volum més silenciós.
Programa de luxe. Ens acompanya la banda barcelonina Hidrogenesse i el crític musical Xavi Sánchez Pons per parlar-nos de la història poc coneguda que hi ha al darrere de la música glam britànica dels 70. Els protagonistes d'aquestes històries són tan tèrbols com exitosos: Gary Glitter, Simon Tuner i Ricky Wilde, entre d'altres.
Santiago Lorenzo publica nova novel·la, "Los asquerosos", editada per Blackie Books. El protagonista, per un incident fortuït, es veu obligat a marxar de la ciutat i anar-se'n a viure en un poble. El que sembla, al principi, un inconvenient, s'acaba convertint en una experiència que el posarà a prova.
Dinamarca és un dels països més feliços del món, segons els informes mundials elaborats per les Nacions Unides. Això és possible gràcies a un concepte molt arrelat entre la societat danesa, el "hygge", que s'aplica a tots els àmbits de la vida (a la feina, a casa, amb els amics...). Però no cal que aneu a Dinamarca per experimentar què és, us donem totes les claus per practicar-lo a qualsevol lloc!
Xavi Sánchez Pons, el nostre crític musical de capçalera, ens parla d'alguns grups dels 90 que es van donar a conèixer per un únic hit, que els va fer milionaris. Trenta anys després, els escoltem i ens adonem que continuen fent-nos aixecar de la cadira!
Coneixem l'artista Fito Conesa, que presenta aquests dies la instal·lació "El nostre camí que queda" a la Fundació Miró de Barcelona i descobrim la relació directa entre "la ruta del bacalao", sant Pancraç i una missa.
Al llarg de tot l'estiu hem parlat de tot allò que envolta l'acte de menjar, quan el que hi ha dins el plat val la pena. Hem parlat de com comportar-nos a la taula, com van vestits els cambrers i els caps de sala, hem parlat de vaixelles blanques i no tan blanques... I encara no havíem parlat d'un detall molt important, les estovalles, tot el tèxtil del restaurant, del color i del tacte. Avui en parlem amb Nacho de Sanahuja, l'empresari tèxtil que explica cada matí coses interessants a l'altra banda de la Diagonal.
La mítica sèrie "The Big Bang Theory" acaba el maig del 2019 després de 12 temporades. Sheldon Cooper i els seus amics han marcat un abans i un després de la televisió. Les aventures d'un grup de físics extravagants, amb poques habilitats socials, ens fan reflexionar sobre la forma en què ens relacionem.
Estudiar música en un conservatori és l'única manera d'aprendre música? A l'escola ens preparen per a la música? En parlem amb el músic Joan Colomo; Anna Jordana, membre de l'equip de gestió de Xamfrà i professora de música i moviment, coral i conjunt instrumental, i Toni Jorquera, estudiant de musicologia a l'ESMUC.
L'heroïna més important de la vida de l'Alba Sotorra és la seva mare, Cèlia Clua. La Cèlia viu a Huehuetenango, una ciutat al nord de Guatemala. Allà coordina un projecte d'educació per a nenes de l'ètnia maia.
No és fàcil trobar un bon cafè. Jordi Mestre, propietari de Nomad Cafè, ens explica com podem saber si el cafè que ens acaben de servir serà bo amb un simple cop d'ull. Li preguntem quines varietats de cafè hem de consumir a cada estació, com preparar un cafè amb gel i com podem fer-nos un bon cafè a casa amb una cafetera Oroley, la de tota la vida!
Ho ha explicat l'experta en protocol de la Universitat Ramon Llull Montse Guals. També és impropi menjar amb els colzes sobre la taula, ajupir-nos per arribar al menjar en comptes d'acostar-nos el menjar a la boca, o menjar amb coberts aliments com la pizza o el marisc.