Anar a la navegació principalAnar al contingut

Aprofitem la verdura del temps

Ja és temporada d'espàrrecs: receptes per als addictes

Truita d'espàrrecs, espàrrecs bullits, crema d'espàrrecs, espàrrecs saltejats... Els espàrrecs els podem menjar de moltes maneres i ara estem en plena temporada. Receptes per gaudir-los en diferents formats

Anna Garcia Lozano

10/05/2024 - 08.10 Actualitzat 01/05/2025 - 11.33

Ja és temporada d'espàrrecs: receptes per als addictes
Sols, en pizza, en truita, en crema... Les millors receptes amb espàrrecs

La primavera coincideix amb la temporada d'espàrrecs. A "Tot es mou", Carme Ruscalleda ens explicava les particularitats de cada varietat d'espàrrec -verds, bladers i blancs- i també algunes receptes que en podem fer i els trucs per cuinar-los.


I per què uns espàrrecs són verds i els altres, blancs? Sobretot, la gran diferència entre uns i altres és el sabor, explica Marc Ribas. Els blancs el tenen més subtil mentre que els més salvatges, més fort. I també fa una mica d'història... dels espàrrecs, sí. Es veu que els egipcis ja en menjaven, però els romans en van ser els grans consumidors.

 

 

Receptes molt variades per als fans dels espàrrecs

 

Espàrrecs blancs confitats

L'espàrrec és una hortalissa boníssima que cal aprofitar per cuinar quan n'és la temporada. Som un país "esparreguer" i això no ho pot dir tothom. Aquests espàrrecs blancs confitats són una recepta de Gessamí Carames que fa festa. Una altra opció per fer si ens convidats especials són aquests espàrrecs blancs amb crema d'ametlles que proposa Arnau Paris. I una última opció per gaudir de l'espàrrec blan en temporada és aquest plat gustós i senzill de Marc Ribas: espàrrecs amb salsa holandesa i safrà.

 

Pasta amb espàrrecs verds i romesco

Espàrrecs també amb pasta? Gessamí Caramés fa una recepta que fusiona la pasta fresca, amb la salsa romesco i uns espàrrecs verds en tempura. No te la pots perdre.
 

Crema d'espàrrecs

La crema d'espàrrecs es pot fer amb moltes variacions. Te'n proposem tres. Marc Ribas hi afegeix dos ingredients poc habituals: una mica de pernil i vi blanc. Al final, uns pinyons torrats donen el toc diferencial. Una altra opció en format crema del mateix cuiner és aquesta crema d'espàrrecs i porros amb un toc final sorprenent: uns espàrrecs arrebossats per posar-hi a sobre. De la seva banda, Gessamí Caramés ens ensenya a fer una crema que combina els espàrrecs amb les mongetes, ja les que fa servir en comptes de la patata.

 

Espàrrecs amb cansalada

Les receptes més senzilles poden ser les més saboroses. Gessamí Caramés fa uns espàrrecs amb cansalada que et sorprendran.
 

Truita del ganxet i espàrrecs

En aqueta recepta, Marc Ribas demostra que amb molt pocs ingredients es pot fer una autèntica meravella. Aquesta truita només porta ous, mongetes del ganxet i espàrrecs de marge.

 

Flam d'esparrecs 

Hi ha plats que són bons i, a més a més, fan festa. És el cas dels flams de verdures. Marc Ribas en fa un amb una llauna d'espàrrecs i l'acaba amb una mussolina d'all. 

 

Pizza de carxofes i espàrrecs

Carxofes i espàrrecs. Unim dos productes de temporada per fer una pizza espectacular. I si hi vols afegir una mica de carn, una segona pizza amb costellam de porc i espàrrecs.

 

Crema d'espàrrecs i marisc

Una barreja de mar i muntanya en forma de crema. És el que ens proposa Marc Ribas amb aquesta crema d'espàrrecs i marisc que porta musclos i llagostins. I si en lloc de marisc hi voleu posar peix, la Gessamí Caramés et proposa una crema d'espàrrecs i salmó.
 

El cultiu d'espàrrecs

De fet, d'espàrrecs verds a les botigues, en trobem gairebé tot l'any però a la primavera, i fins a finals de maig, és el moment de l'espàrrec blanc de l'hort (no el que hi ha dins els pots de vidre o de les llaunes). Per conèixer com es conreen, a "Cuines" hem visitat l'explotació del productor Joan Torras al Parc Agrari del Baix Llobregat.