Investigadors de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya, l'IBEC, han aconseguit crear robots vius, és a dir, petits robots que incorporen cèl·lules biològiques. Us ho expliquem en el programa d'aquesta setmana de "La poma de Newton" en què també us parlarem d'una recerca per saber el moment exacte de pèrdua de consciència per l'anestèsia i de dades sobre la incidència de trombosi provocada per la Covid-19.
A "La poma de Newton" d'aquesta setmana us parlem d'una de les recerques pioneres en les quals treballa el Premi de Recerca al Talent Jove 2018, Marc Güell. Utilitzen virus com el de la sida per transportar un medicament genètic contra la distròfia muscular.
Utilitzar virus com el de la sida per fer arribar gens terapèutics per tractar la distròfia muscular, o modificar genèticament porcs per utilitzar els seus òrgans en trasplantaments a humans. Són dues de les línies de recerca que ha explicat a Catalunya Informació Marc Güell, Premi de Recerca al Talent Jove.
L'astronauta de l'Agència Espacial Europea, ESA, Reinhold Ewald, explica en una entrevista a Catalunya Informació que volen establir una base a la Lluna, trobar vida biològica a Mart i impulsar la ciència necessària per trobar vida extraterrestre.
Un nou tractament experimental desenvolupat per investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona combat l'esclerosi lateral amiotròfica, ELA, amb compostos naturals que activen el sistema immune. És el tema central aquesta setmana a "La poma de Newton".