En Nandu Jubany ha vingut acompanyat del Pere Castells, responsable del departament d'Investigació Gastronòmica i Científica de la Fundació Alícia. En Pere és l'autor d'aquest llibre que no és de receptes sinó de reflexions i que ha publicat Tibidabo Ediciones.
El Nandu ha fet la cursa Abu Dhabi Desert Challenge, la primera de les curses del Campionat del Món de Ral·lis Cross-Country, i una prova especialment dura tenint en compte les altes temperatures. Avui ens ha explicat com li va anar i hem parlat de la nutrició dels esportistes.
Aquest cap de setmana se celebra la vuitena edició de la fira a la Plaça dels Màrtirs de Vic coincidint amb el Mercat del Ram. En Nandu ha vingut acompanyat del Pere Rovira que és el director de la fira del Lactium i propietari de la formatgeria Mas La Rovira de Sora.
Ja fa un temps que la cuina està molt de moda i internet n'és un reflex: blogs amb les receptes de l'àvia més tradicionals tutorials amb les receptes més modernes... i avui amb el Nandu hem parlat d'això, d'aprendre cuina a distància. Amb ell i amb la Maria Parareda, fundadora i directora de Creative Signatures, que organitzen cursos de cuina online amb els millors xefs catalans i espanyols.
Quan parlem de pasta, de seguida tots pensem en macarrons, espaguetis... la pasta italiana. Però hi ha moltes receptes tradicionals catalanes que també es fan amb pasta, com els fideus a la cassola o la sopa de galets. I avui en Nandu ha volgut parlar d'aquest tipus de pasta amb en Jordi Soler, gerent i fill del propietari de La Moianesa, una empresa familiar de Moià dedicada a l'elaboració de pasta des del 1800.
Hem parlat amb el Nandu Jubany des de Vic, on estava amb els cuiners d'Osona Cuina celebrant el Dijous Gras. I a l'estudi hem tingut l'Oriol Rovira, cuiner del restaurant els Casals, de Sagàs, tot un expert en el món del porc. I també hem parlat amb en Ramon Hernando, guanyador del concurs de botifarra d'ou artesana i amb en David Roig, guanyador del concurs botifarra d'ou innovació.
En Nandu avui venia disposat a parlar de la tòfona, perquè ara n'és època, però a l'estudi s'ha trobat amb el Màrio Vizcarro, del Meteoauri, i han acabat parlant d'angules! Amb ells hem après la diferència entre angules, anguiles i el que trobem als supermercats, on trobar les millors, i com cuinar-les.