La cantant i actriu Mone Teruel torna al Festival Grec aquest juliol amb el concert de "La Nit de Dagoll Dagom", per celebrar els 50 anys de la històrica companyia. Va fer de Bruixa al musical "Boscos endins", un paper que al cinema ha interpretat Meryl Streep. Curiosament, també va protagonitzar un altre musical que l'actriu nord-americana ha interpretat: "Mamma mia". Substituïa la Nina en algunes funcions, fent el personatge principal, Donna, i després va liderar part de la gira espanyola d'un dels musicals de més èxit a tot l'Estat. I això que al principi no li va fer massa el pes: "Jo vinc del món del soul i el funk, i les cançons d'Abba no eren del meu estil. Però una vegada van començar els assajos va ser molt divertit, i exigent." Mone té predilecció pels musicals de Stephen Sondheim: a més de "Boscos endins", ha protagonitzat "Marry me a little", amb Toni Viñals, i li agradaria fer "A little night music", que té una de les seves cançons preferides: "Send in the clowns".
Miquel Tejada, compositor de "Fràgil", "Tot el que no ens vam dir" i "Un amor particular", entre d'altres, diu que "Rent" és probablement el musical de la seva vida. I això que el primer dia que el va sentir confessa que no li va agradar. El pianista i músic explica que escoltant "Miss Saigon" es va reconciliar amb els musicals i declara el seu amor per "Fun home". Considera que aquest musical s'hauria de representar constantment a Barcelona. Actualment, Tejada compagina la direcció musical d'espectacles com "El fantasma de l'òpera" a Madrid amb la composició de bandes sonores per a curtmetratges, sèries de televisió i pel·lícules. Cada setmana al seu estudi componen entre 30 i 40 minuts de música.
Ha protagonitzat "Cantando bajo la lluvia", ha estat la Sally Bowles de "Cabaret", la Sandy de "Grease", la Fantine de "Los Miserables", la Rosa del "Petit Príncep", i l'Audrey de "La botiga dels horrors". La veu de Diana Roig captiva el públic des que es va estrenar professionalment amb "Geronimo Stilton" i continuarà fent-ho, la pròxima temporada, en un musical de gran format en català de creació pròpia. Diu que li encantaria interpretar "Hamilton" i s'atreveix a fer covers d'aquest musical de Lin-Manuel Miranda o de "Frozen" al seu canal de YouTube. Habitual dels musicals d'Àngel Llàcer i Manu Guix, Diana Roig explica que "l'èxit d'un musical sempre és l'èxit d'un equip" humà, que està en sintonia.
"La bella Helena" va ser la primera experiència musical dalt d'un escenari de Pep Anton Muñoz, tot i que el gran públic el recorda per "La botiga dels horrors" i "Estan tocant la nostra cançó" amb Àngels Gonyalons, i posteriorment "Casem-nos una mica" amb la Nina. Aquest actor, enamorat de Sondheim i veu inconfusible del doblatge d'estrelles internacionals com Hugh Grant i John Malkovich, assegura que el musical de la seva vida és el que encara no ha fet. I veu difícil que li arribi cap proposta de la seva franja d'edat perquè diu que "pràcticament la majoria de muntatges que es fan a Catalunya necessiten intèrprets joves". Pep Anton Muñoz defensa que en els musicals els actors no poden deixar d'interpretar quan canten. Admet que està jubilat però no para de doblar i serà el Peret de gran en la mini sèrie "El rei Peret" que s'estrena pròximament.
Andreu Gallén és el compositor de "L'alegria que passa", l'últim èxit de Dagoll Dagom. Un brillant pianista enamorat de Stephen Sondheim que quan tenia 7 anys va veure el musical "Sweeney Todd". 30 anys després l'ha pogut dirigir en un concert al Palau de la Música, que podria tenir continuïtat de futur. "Quan va morir Sondheim vaig pensar que es mereixia un homenatge perquè és el Shakespeare del teatre musical." Gallén va descobrir que volia dedicar-se al gènere amb "La Vampira del Raval". Ha fet les direccions musicals de muntatges com "T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré", "Rèquiem for Evita", "Maremar", on va fer els arranjaments i les noves creacions, "Cantando bajo la lluvia", "La jaula de las locas", entre d'altres, i el 2021 va compondre la música de "T'estimo si he begut". Actualment dirigeix el musical "Chicago" a Madrid, té en cartell a Barcelona "L'alegria que passa" i comença a treure la pols d'alguns musicals propis que li ballen dins del cap.
Va ser el primer Saïd del "Mar i cel" el 1988. Va repetir en la reposició del 2004 i fins i tot es va tornar a posar en la pell del pirata deu anys després. La pandèmia va ser un punt d'inflexió a la seva vida i va decidir allunyar-se dels escenaris després d'haver estat el protagonista de molts dels musicals de Dagoll Dagom i d'haver-se dedicat a la docència. A "La vida és un musical" Carlos Gramaje explica que la gent té un concepte de la fama que a ell mai li ha interessat. Ell és més partidari de l'esforç, la constància i el divertimento. Ara, Gramaje treballa de funcionari interí al Departament de Benestar Social.
Àngel Llàcer, sobre l'èxit i ell, assegura: "No som gaire amics." Diu que l'èxit l'incomoda, i que prefereix les coses ben fetes. L'actor i director estrena aquest setembre el musical "The producers" al Teatre Tívoli de Barcelona, i avança que el pròxim espectacle de gran format que dirigirà serà en català el 2025. Llàcer, director de musicals com "El Petit Príncep", "La jaula de las locas" o "Cantando bajo la lluvia", explica que li agrada envoltar-se de talent i defuig el conflicte. Davant de l'agressió, diu, ell s'escapa.
La cantant, compositora i actriu Elena Gadel va entrar a la segona edició del programa "Operación Triunfo", de TVE, perquè es va creure tot el que va veure com a espectadora l'any anterior. Diu que va "comprar el producte absolutament". D'allà va pujar directament a l'escenari per interpretar la Blanca de "Mar i cel" de Dagoll Dagom, una de les coses més maques que, assegura, ha fet a la seva vida. Després va interpretar el personatge de Rizzo al musical "Grease" i la Rosa d'"El Petit Príncep", entre d'altres. Tot i que anava per mestre i volia cantar com a hobby, Gadel també ha trobat la seva essència musical, que ha pogut demostrar en tres àlbums públicats, l'últim dels quals es titula "La dona que em vesteix".
Tot i ser un dels primers musicals que va fer, Àngels Gonyalons no s'ha pogut estar de cantar en directe "Plantes d'interior", un dels temes de "La botiga dels horrors", mentre sonava de fons. Diu que "hi ha lletres que no marxen mai del cap", i que té un disc dur amb molta capacitat. Gonyalons assegura que interpretar la primera Blanca de "Mar i cel" va ser tot un honor. El mateix regal que ha estat treballar a "L'alegria que passa", de Dagoll Dagom. Ja no comptava a fer un espectacle d'aquestes característiques, diu, a les portes de fer 60 anys. L'actriu diu que amb els joves de la companyia faria "com la Mia Farrow, els adoptaria a tots", perquè l'experiència l'ha feta molt feliç. Gonyalons estrenarà al setembre una obra de text, "The party", però per Nadal tornarà al Teatre Poliorama de Barcelona, un altre cop, amb "L'alegria que passa".