Descobrim la història d'un grup de dones que, ja de grans, i després de passar-se tota una vida treballant i cuidant la família, han decidit apuntar-se a l'escola, el Centre de Formació d'Adults Bellvitge-Gornal de l'Hospitalet de Llobregat.
Va triomfar a Hollywood abans que les espanyoles poguessin sortir del país sense permís. Va seduir Gary Cooper i va escandalitzar mig Espanya amb el seu maquillatge carregat, el seu cigar havà a la mà i la seva veu de whisky. Però, sobretot, va fer exactament el que li va donar la gana. És Sara Montiel, protagonista de la nova sèrie documental "Súper Sara", que podem veure a MAX. Repassem la seva figura amb la periodista musical Marta Pallarès.
On són les dones del disseny? Han estat prou representades? De dissenyadores n'hi ha hagut sempre, però durant molt temps van estar invisibilitzades, sempre darrere d'un home, i no se les acreditava mai. En parlem amb la dissenyadora Marta Cerdà, que publica "Sobreviure al disseny", on reflexiona sobre el seu ofici a partir d'experiències personals.
Al Regne Unit i en plena era victoriana, una noia de 17 anys va rebutjar una proposta de matrimoni per dedicar-se a la infermeria. Va ser un escàndol però Florence Nightingale va acabar convertint-se en una icona de la infermeria i va establir els principis de la professió. Ens ho explica la Cristina Ferrer.
Les veureu pel barri en bici, repartint paquets: són Les Mercedes, una cooperativa de dones, sense ànim de lucre, que fa missatgeria sostenible, ètica i feminista. No ha estat fàcil viure del pedal i fer front als gegants del delivery, un sistema basat en la immediatesa i els preus barats. Per sort, molts dels seus clients comparteixen la seva visió verda i lila. La Roser Perera i Moragues les ha acompanyat en un dels seus repartiments per Barcelona!
Després de l'èxit de la novel·la "El càsting", l'escriptora i editora Antònia Carré-Pons ens presenta el seu últim llibre, "La gran família", protagonitzat per dues filles de carnissers que, malgrat créixer a la mateixa casa i amb els mateixos valors, han desenvolupat una trajectòria vital absolutament diferent. La casa és una metàfora del que som?
Les joies són peces carregades de simbolisme, pensades per lluir, per regalar o per celebrar¿ Però d'on surten l'or, la plata o les gemmes que s'utilitzen per fer-les? Ho descobrim amb les joieres Emilie Bliguet i Teresa Estapé, defensores de la joieria ètica.
Ja fa 20 anys de l'esfondrament del Carmel. Era l'any 2005 quan es va obrir un gran forat en un dels barris més oblidats de Barcelona, però també un gran forat a la vida de l'escriptora Maria Roig. Llavors era una nena de només nou anys i li va tocar viure una infantesa marcada per la precarietat, el desamor dels pares, la mort i l'abandó. Això és el que relata al llibre "Ama de casa" (Lumen), i hem quedat amb ella al Carmel per comprovar com estan les cicatrius (les del barri i les de la Maria), 20 anys després.
Són un grup de quatre dones que canten a cappella. El seu poder són les seves veus. Les Fourchettes ens presenten el seu nou espectacle. Es titula "FEM" i volen que serveixi per denunciar la discriminació, els abusos i els rols patriarcals que encara hi ha a la indústria de la música. Però sense perdre mai el sentit de l'humor.