El menjar és, sense cap mena de dubte, un dels elements que defineix el Nadal. Brou, canelons, pollastre farcit... Però també torrons, neules, el tortell de Reis... Hem recollit algunes de les receptes de dolços de Nadal que han passat pels fogons del "Cuines" per si t'animes també a preparar les postres.   Receptes dels dolços de Nadal   ▶️ Polvorons És difícil competir amb les neules i els torrons, però si hi ha unes postres que es mereixen ser al Top 3 de Nadal, són els polvorons. Els fem a casa amb la Gessamí Caramés-    ▶️ Neules i torró de rovell Hi ha torrons com el de Xixona que no es poden preparar a casa, però el de crema cremada, sí. Marc Ribas explica com es fa i, també, com podem preparar unes neules per acompanyar-lo.   ▶️ Neules artesanes I més neules. Víctor Gonzalo i Sofia Janer han passat pel "Tot es mou" per explicar com fer aquest dolç cruixent. Farina, sucre, ou, mantega... i una mica de traça.   ▶️ Galetes de Nadal Les galetes de Nadal, amb un toc de gingebre i d'altres espècies, són molt típiques en molts països d'Europa. Aquesta recepta no porta aquest toc especiat, però és perfecte per fer amb canalla. Les galetes que el Xavier Canal va fer a "Cuines" tenen una base de mantega i es poden guarnir amb una glaça feta amb clares d'ou i sucre llustre. Si t'agraden les galetes de mantega, també pots provar la recepta per fer-les a l''estil danès.   ▶️ Flam de torró Els flams són com les croquetes. Són boníssims i es poden fer de mil coses. Per Nadal en podem fer de torró.   ▶️ Mousse de torró d'Agramunt D'un producte dur com el torró, Marc Ribas a "Cuines" en fa un plat tou i esponjós, que pot endolcir el final dels àpats nadalencs. A banda d'aquesta mousse, en Marc també ha preparat flam de torró, crema de torró de pistatxo, gelat de torró i cruixent de torró.   ▶️ Tortell de crema de torró El tortell de Reis és, segurament, el dolç més juganer de tot l'any. A "Cuines", Marc Ribas ens proposa una recepta triomfadora, flonja, dolça i un punt cruixent.   ▶️ Bûche de Noël La bûche de Noël són unes postres típiques de Nadal a França que es mengen la nit de Nadal. El pastisser Xavier Canal ens proposava aquesta recepta del tronc nadalenc amb un fantàstic colofó: una cobertura de xocolata.   ▶️ Tió de Nadal El tió es caga, però també es menja. Ja fa uns anys, la xef Mey Hoffman va transformar la Bûche de Noël en aquest tió per menjar. Ens proposa que usem una base de melindros o de pa de pessic que podem comprar i així només ens hem de preocupar de decorar-lo amb mousse de xocolata.   ▶️ Tortell de reis El tortell de Reis no és dels més fàcils de fer perquè requereix preparar la massa mare. Però si t'animes, amb aquesta recepta del pastisser Xavi Canal segur que te'n surts.   ▶️ Panettone I, finalment, el panettone, una recepta que a casa no és fàcil de fer, però que pots provar de fer amb els consells del pastisser Eugeni Muñoz a "Tot es mou".