Els clàssics que no poden faltar a taula
11/12/2023 - 08.13 Actualitzat 20/12/2024 - 13.20
El Nadal és temps de tradicions, però si els avis no t'han deixat en herència un receptari com déu mana amb els plats típics que cuinaven a casa per aquestes festes, Marc Ribas els agafa el relleu amb aquest recull de propostes clàssiques indispensables de la cuina nadalenca del "Cuines" .
Comencem per l'escudella, que fa olor de llar, de Nadal i també d'hivern. Calcula bé la gana dels comensals i assegura't que tothom té una bona porció de pilotes: a taula sempre hi ha baralles, mai n'hi ha prous! I si a casa preferiu una opció vegetariana, aquesta escudella de verdures també us encantarà, totalment vegetal i amb molt de gust.
I si després de l'escudella vols fer un segon plat, pots triar entre uns quants clàssics. El pernil de Nadal pot ser una bona opció. Un plat típic, fet a la manera del Marc Ribas, això vol dir començar amb un bon bany de sal que farà que la carn sigui ben melosa. I si en sobra, no passa res, és perfecte per menjar-lo fred! I si en lloc de pernil tries l'espatlla de porc, aquesta recepta feta al forn és irresistible i una aposta segura de cara a Nadal.
El pollastre rostit és un altre gran clàssic nadalenc. Marc Ribas reinventa la recepta tradicional, amb cebetes petites en lloc de prunes i amb un munt d'espècies per donar-li un toc més aromàtic i més digestiu. I si vols fer pollastre però prefereixes una recepta per fer al forn, et recomanem el gall amb cava, un plat de gala que combina el marinat amb cava i les espècies. L'èxit està garantit.
I si vols sorprendre els convidats amb un mar i muntanya, et proposem el gall amb escamarlans, una recepta clàssica que esdevindrà un clàssic a casa teva sempre que facis una celebració. Si no, pots optar pels calamars de Nadal, un plat que beu del receptari tradicional de Tossa amb una salsa perfecta per sucar-hi pa. I si en lloc d'un segon amb carn prefereixes peix o marisc, aleshores t'oferim la sarsuela. Marc Ribas fa aquest plat a partir d'una picada clàssica, una lluerna i mariscs variats: calamars, cloïsses, escamarlans i gambes.