El Nadal és temps de tradicions, i si els avis no t'han deixat en herència un receptari com déu mana amb els plats típics que cuinaven a casa per aquestes festes, Marc Ribas els agafa el relleu amb aquest recull de receptes del "Cuines" amb propostes clàssiques indispensables de la cuina nadalenca. L'oloreta de l'escudella fa olor de llar, de Nadal i també d'hivern. Calcula bé la gana dels teus comensals i assegura't que tothom té una bona porció de pilotes: a taula sempre hi ha baralles, mai n'hi ha prous! I si a casa preferiu l'opció vegetariana, aquesta escudella de verdures també us encantarà, totalment vegetal i amb molt de gust. I si després de l'escudella us ve de gust un segon plat, pots triar entre uns quants clàssics. El pernil de Nadal pot ser una bona opció. Un plat típic, fet a la manera del Marc Ribas, això vol dir començar amb un bon bany de sal que farà que la carn sigui ben melosa. Desitjareu que en sobri per poder-la menjar-lo fred! I si en lloc de pernil optes per l'espatlla de porc, aquesta recepta feta al forn és irresistible i una aposta segura de cara a Nadal. El pollastre rostit és un altre gran clàssic nadalenc. Marc Ribas reinventa la recepta tradicional, amb cebetes petites en lloc de prunes i amb un munt d'espècies per donar-li un toc més aromàtic i més digestiu. I si vols fer pollastre però prefereixe una recepta per fer al forn, et recomanem el gall amb cava, un plat de gala que combina el marinat amb cava i les espècies. L'èxit està garantit.   I si vols sorprendre els convidats amb un mar i muntanya, pots fer el gall amb escamarlans, una recepta clàssica que esdevindrà un clàssic a casa teva sempre que facis una celebració. També pots optar pels calamars de Nadal, un plat que beu del receptari tradicional de Tossa amb una salsa d'aquelles per sucar-hi pa. I si en lloc d'un segon plat amb carn prefereixes una opció amb peix o marisc, aleshores pots optar per la sarsuela. Marc Ribas fa aquest plat a partir d'una picada clàssica, una lluerna i mariscs variats: calamars, cloïsses, escamarlans i gambes.   Per Sant Esteve, canelons Per Sant Esteve el plat estrella són, sense cap mena de dubte, els canelons. El punt de partida de la recepta és la "cuina de reaprofitament" perquè, en aquest cas, tradicionalment es fan amb el que ha quedat de l'escudella o del rostit del dia de Nadal. Els canelons de carn que et proposa Marc Ribas porten foie com a extra. Per als convidats que siguin vegetarians, també tens moltes opcions: prova amb aquests canelons d'espinacs a la catalana o aquests albergínies farcides de mató i formatge blau amb olives negres.