La crisi que ha esclatat a causa de la pandèmia és sinònim d'incomoditat per a molta gent. La caçatalents i advocada Arancha Ruiz explica la importància de descobrir el talent que tots tenim i de buscar solucions innovadores per donar resposta a aquesta època d'incertesa.
"L'ofici de viure" ha explicat com crear nous hàbits i mantenir-los en el temps. Gaspar Hernàndez en comença parlant amb Xesco Espar, exentrenador d'handbol del Barça. En Xesco és partidari d'apujar de nivell pel que fa als nostres hàbits diaris. Diu que cal cultivar els hàbits del coratge, de l'ambició i de l'excel·lència, però també l'hàbit de ser millor persona cada dia.
El psicòleg Antoni Bolinches convida en Gaspar Hernàndez a jugar el seu primer partit de tenis. I, com passa sovint, els inicis no són fàcils... Com podem gaudir del procés i no tant dels resultats? Com podem acceptar les nostres imperfeccions?
El programa s'ocupa del perfeccionisme i l'autoexigència, en el tenis i en la vida. En parlem amb Toni Nadal, oncle i exentrenador del tenista Rafael Nadal. Segons ell, la perfecció no existeix, i no va ser mai l'ideal que va perseguir el seu nebot a les competicions. El seu objectiu era intentar ser "cada dia una mica millor".
La metgessa i experta en neurociència Rosa Casafont incideix en els canvis que hi ha al nostre cervell quan practiquem exercici físic. El moviment modifica els nostres neurotransmissors i millora la memòria, la capacitat d'aprenentatge, l'empatia i la presa de decisions.
Gaspar Hernàndez parla amb la psicòloga esportiva Patricia Ramírez, que explica els beneficis psicològics de practicar esport regularment. Com podem incorporar el moviment a les nostres vides? Patricia Ramírez dona eines per motivar-nos a posar-nos en marxa i no dialogar amb els pensaments "mandrosos".
El programa explica fins a quin punt es pot desenvolupar el coratge. Com en podem tenir més en èpoques d'adversitat o d'incertesa. La primera protagonista del programa és Irene Villa, psicòloga i periodista. Als dotze anys va viure un greu atemptat d'ETA i hi va perdre les dues cames i tres dits de la mà esquerra. Però Irene Villa no ha volgut sentir-se mai víctima ni viure des del ressentiment o el dolor. En lloc d'això, explica com podem apreciar el que tenim i enfocar-nos en l'agraïment i les ganes de viure.
Fernando Trias de Bes és economista. Després d'especialitzar-se en innovació i investigació de mercats, va començar la seva carrera d'escriptor publicant nombrosos assajos i relats de ficció. Gaspar Hernàndez parla amb ell de la por i de com fer-hi front. Ell va patir un procés de càncer, quimioteràpia... Diu que tots tenim més coratge del que ens pensem i que davant de qualsevol situació sempre hi ha alguna cosa que podem fer per seguir endavant.
A "L'ofici de viure", Gaspar Hernández ha conversat amb la psicòloga i mestra zen Laia Montserrat. Ens explica com podem connectar amb la nostra fortalesa interior a través del silenci i la meditació.
El filòsof Jordi Pigem explica com les xarxes socials i la societat de consum han accentuat el narcisisme. Els nostres avantpassats estaven poc interessats a fer-se populars. Ho descobrim visitant amb ell el Museu Nacional de Catalunya.
El doctor Manel Ballester és un dels grans cardiòlegs catalans. Es va formar a l'Hospital Vall d'Hebron i a Londres, i és catedràtic de Cardiologia. Però quan parla de la intel·ligència del cor va més enllà del cos físic, i en les seves argumentacions inclou conceptes de la física quàntica i de la medicina xinesa.