Anar a la navegació principalAnar al contingut

Dimarts, a les 23.20, a TV3

"Madame Barcelona. Un recorregut per l'Arc del Teatre", a "Sense ficció"

Un viatge pel passat i el present d'un dels principals carrers de l'antic barri xino de Barcelona

09/11/2015 - 17.10 Actualitzat 09/11/2015 - 17.17

"Madame Barcelona. Un recorregut per l'Arc del Teatre", a "Sense ficció"
Un dels locals del carrer de l'Arc del Teatre

"Madame Barcelona. Un recorregut per l'Arc del Teatre" és un documental homenatge a un carrer viu, ple d'experiències i anècdotes, que engloba una sèrie de locals molt especials.

El nom del carrer prové de l'històric Teatre Principal, que és a tocar, i perquè l'últim dels arcs que en decoren la façana cobreix també l'entrada al carrer. Antigament, durant el dia s'hi muntava un mercat a l'aire lliure, però quan els veïns dormien, l'Arc del Teatre es convertia en un dels carrers més luxuriosos d'Europa. Durant molts anys va acollir el Madame Petit, el bordell més famós de la ciutat. També hi havia bars de cites, com el Kentucky, que avui és un dels bars més concorreguts del Raval i que porta aquest nom en honor als marines americans que el freqüentaven els anys 60; el Kiosko la Cazalla, el bar minúscul amb més de 100 anys d'existència o el Villa Rosa, el famós cafè on Carmen Amaya va començar a ballar i que fa uns anys va ser rebatejat com Moog, un dels locals amb més prestigi de la nit "underground" barcelonina.

Actualment l'Arc del Teatre està en una fase de decadència -potser sempre ho ha estat- i els problemes de pobresa extrema i delinqüència del passat encara ressonen en les parets dels seus edificis. Tradició i modernitat, en una sempiterna convivència, són i seran el cavall de Troia de l'Arc del Teatre, i també són i seran, sens dubte, allò que el fa alhora interessant i atractiu.