Una de les teories més acceptades situen l'origen de la maionesa al segle XVIII i la vinculen amb l'ocupació dels francesos, que es disputaven l'illa de Menorca amb els anglesos. Segons sembla, va ser el mateix cardenal Richelieu el primer a dir que aquesta salsa era una passada i el que li va donar el nom del port més important de l'illa. De maioneses n'hi ha moltes. Cal anar amb cura perquè l'ou cru pot tenir el seu risc. Ha de passar el temps mínim a temperatura ambient, i com a molt ens l'hem de menjar un parell de dies després d'haver-la fet. També cal anar amb cura perquè no se'ns talli. Us expliquem com.         View this post on Instagram                       A post shared by Cuines (@cuinestv3)   Receptes amb diferents maioneses   1. Fingers amb maionesa d'escabetx Fem un escabetx de verdures que ens servirà com a base per fer la maionesa. D'aquesta manera tindrem una maionesa amb potència vegetal. Aquí la fem servir per fer sucar una mica de pollastre fregit, però també ens podria servir per al peix fregit o per a uns musclos.   2. Arròs de galta de porc amb maionesa de tòfona En Marc combina dos dels productes fetitxe per fer un arròs que està totalment fora d'aquesta lliga: les galtes de porc i la tòfona. A més, per lligar millor la maionesa, hi posa un ou dur i gelatina dels peus de porc.   3. Bacallà amb maionesa d'all negre No totes les maioneses són de color groc. L'Arnau ens ensenya a fer una maionesa que quedarà marró gràcies a l'all negre, un all fermentat que farà que la maionesa, en comptes de quedar picant, quedi dolça. Aquí també ens explica què caldria fer si la maionesa se'ns negués.   4. Cocotxes de bacallà amb maionesa d'alfàbrega  Aromatitzar una maionesa amb alfàbrega és de segon de maionesa. És molt fàcil de fer i alhora dona un resultat sorprenent. El bacallà: a la llauna, amb samfaina, en bunyols o com tu vulguis.   5. Seitó amb maionesa de mel i mostassa ​ En Marc va plantar la food truck a l'exterior de TV3 per fer uns seitons fregits amb una maionesa de mel i mostassa. A més, també hi posarà gingebre. Serà una maionesa potent i un puntet picant.    6. Hamburguesa de cigrons amb xiitakes La Gessa fa una hamburguesa vegetal i per acompanyar-la farà una maionesa amb pasta de sèsam molta, la tahina. Per rematar-la també hi posarà sèsam negre i quedarà una maionesa molt vistosa i potent.     7. Aletes amb salsa picant Dins d'un llistat de maioneses, no hi podia faltar la maionesa picant, amb gingebre. La Gessa la fa per acompanyar unes ales de pollastre. A més, aquí expliquem bé en quin moment hem de parar d'afegir oli a la maionesa o què podem fer si n'hi hem posat massa. Per fer-la més cremosa, hi posarà iogurt. L'endolcirà amb mel.   8. Salmó amb maionesa d'alvocat Sortim de la zona de confort de les maioneses i aprofitem la cremositat d'un alvocat per fer una maionesa. També hi posarem gingebre i, és clar, l'ou, la llimona i l'oli. Serà una maionesa que acompanyarà un salmó amb mongetes negres.