El Marc Giró i la Dolors Verdés repassen els amors i els desamors dels famosos d'aquest estiu i conclouen que han estat unes vacances molt romàntiques plenes de parelles i nous embarassos. Això sí, Giró deixa clara la seva opinió sobre David Bustamante, un dels pocs que s'ha separat: "És un d'aquells homes que ja veus que només hi podràs estar 10 anys".
Albert Rami, expert en teràpies naturals, proposa remeis alternatius per les migranyes i els mals de cap i respon a les preguntes dels oients, per exemple, com podem treure'ns de sobre els quilos de més que hem posat durant les vacances?
Entrevistem Pere Roqué, president del sindicat ASAJA Lleida, amb motiu dels talls intermitents de l'autovia A-2 a Soses, al Segrià, per protestar per la crisi de preus del sector: "De cada quilo que estem collint, se'ns en van 25 cèntims de la nostra butxaca".
Els tertulians analitzen les relacions entre els diferents cossos policials de l'Estat i el trànsit d'informació que hi ha entre ells. S'haurien pogut evitar els atemptats de la Rambla de Barcelona i de Cambrils si l'intercanvi hagués estat més fluid? S'ho pregunten Patrícia Gabancho, periodista i escriptora; Marta Lasalas, periodista del Nacional.cat; Joan Serra, cap de Política de Nació Digital, i Miquel Porta Perales, escriptor.
El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, comenta i avança les principals novetats de la temporada de l'emissora que comença dilluns. Estrenem estudi totalment modernitzat, iCat torna a l'FM i es consoliden les apostes de programació del curs passat però farcides de nous col·laboradors, com ara Andreu Buenafuente.
Cada setmana la Núria Riquelme ens parla d'alguna història increïble. Avui, la d'en Xavi Narro, un exguionista que va fer la volta al món en bicicleta. 15 mesos, 456 dies, 40.000 quilòmetres i milers d'anècdotes. Descobrim-ho a "Vacances d'un altre planeta".
Marc de las Heras tanca la secció "Rutes a peu" amb el repte "5 pics i repicó", l'ascensió a cinc cims simbòlics per al nostre país: el Puigmal, el Canigó, Sant Jeroni, el Montsent de Pallars i el Montcaro. Li queda pendent la Pica d'Estats, on va haver de girar cua perquè la temperatura va baixar, de sobte, a 8 graus sota zero.
Última setmana que anem al mercat a "El matí de Catalunya Ràdio". Aquesta vegada és per comprar peix i marisc, i aprendre a obrir ostres sense fer-nos mal. Ens hi acompanyen Elisabet Carvajal, dels Majoristes d'Aliments Frescos de Mercabarna, i Leandre Serra, president del Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna.
El govern nega que els Mossos haguessin rebut cap comunicació oficial de Bèlgica sobre les sospites que tenien de l'imam de Ripoll. Ahir, diverses autoritats belgues van assegurar que havien contactat amb Espanya sobre qui avui es considera que és el cervells dels atemptats de Barcelona i Cambrils, mort durant l'explosió d'una casa a Alcanar. Un extrem que ahir van negar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i que ara nega també el conseller de la Presidència. Turull ha reiterat també la petició al govern espanyol perquè els Mossos puguin tenir accés directe a la informació de l'Europol i considera que l'Estat s'ha fet enrere en la seva promesa inicial feta a l'última Junta de Seguretat.
Tertúlia tensa avui entre Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Jordi Garcia Soler, periodista d?El Plural i Economia Digital; Hugo Alvira, historiador i analista; i Joan M. Claveguera, periodista i professor del Departament de Periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. El tractament per part dels mitjans dels atemptats de Catalunya i la seva utilització política enfronta els tertulians. A més a més, també comenten l'entrevista a Jordi Turull, portaveu del govern.
La coordinadora general del PDeCAT considera que les informacions difoses per la CUP aquest mes d'agost sobre l'avanç del procés obeeixen a una necessitat de protagonisme i els acusa de ser poc responsables i haver generat un "orgue de grills". Marta Pascal no ha dit si sap o no si s'han aconseguit ja les urnes per al referèndum, però ha insistit que confia plenament que el govern complirà amb el seu compromís. "Ara som on volíem ser. Amb tot a punt" ha dit tot i sobre els terminis per aprovar la llei de transitorietat ha advertit, en referència novament a la CUP, que no es pot aprovar només per marcar paquet. La representant del PDeCAT ha defensat que aquesta llei "necessita d'un mandat i d'una base legal per poder-se aprovar", és a dir, que caldria aprovar la llei després del referèndum.
La política torna a agafar protagonisme a la tertúlia i, tot i que s'hi comenten les últimes novetats sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils, el procés i la seva continuïtat centren el debat. Els convidats són Nacho Martín Blanco, periodista i politòleg; Bernat Dedéu, filòsof; Ferran Sàez, escriptor; Sandra Ezquerra, professora de la Universitat de Vic i directora de la càtedra UNESCO Dones, desenvolupament i cultures de la mateixa universitat.
Oriol Ivern, el xef del restaurant Hisop de Barcelona, amb estrella Michelin des del 2010, visita "El matí de Catalunya Ràdio". Explica la seva aposta per l'alta cuina assequible i la innovació constant a la carta. A més a més, descobreix als oients com poden fer dues de les receptes emblemàtiques de l'establiment.
Parlem amb l'astrònom i divulgador científic Joan Anton Català, que ens explica com ha viscut l'eclipsi de Sol des de l'oest dels EUA (Oregon). Català titlla l'experiència de "fascinant" i analitza com els Estats Units s'han bolcat amb el fenomen. També anuncia un altre eclipsi de Sol pel 12 d'agost del 2026, en aquest cas visible des de la península Ibèrica: "Creuarà tota la península i no ens haurem de moure gaire."
La tertúlia continua centrada a analitzar els atemptats de Barcelona i Cambrils. D'una banda, els tertulians es pregunten com podem fer-ho com a societat per parar processos d'adoctrinament com els que han viscut els nois de Ripoll. També debaten sobre el paper de la CUP a la manifestació de dissabte. Hi intervenen Joaquim Nadal, exconseller i catedràtic d'Història Contemporània de la UdG; Toni Piqué, periodista del diari digital El Nacional; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Enric Vila, escriptor, doctor en Periodisme i llicenciat en Història i Professor a la Facultat de Comunicació de Blanquerna.
El conseller de Justícia ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que s'està investigant quina xarxa de suport va tenir l'autor material de l'atemptat a la Rambla en la seva fugida fins a arribar a Subirats, on va ser abatut pels Mossos d'Esquadra. Sobre les víctimes, ha destacat la rapidesa amb què s'ha fet la identificació dels morts, i ha assegurat que ara la prioritat és donar suport a les famílies. Per Mundó, l'anunci del ministre Zoido que al setembre els Mossos entraran a l'Europol arriba tard.El titular de Justícia també ha reclamat al govern espanyol fets i no paraules, i que pagui el deute econòmic que té pendent amb els Mossos d'Esquadra.
Anna Romeu és la coordinadora de psicòlegs del SEM, el Servei d'Emergències Mèdiques. Davant dels atemptats de la setmana passada, Romeu ha donat consells als familiars, amics i coneguts de les víctimes per superar una tragèdia d'aquesta magnitud i ha destacat la importància de l'entorn més proper per fer front a una situació tan dramàtica.