Per què conformar-se amb el de sempre?
26/02/2025 - 12.32 Actualitzat 22/04/2025 - 11.19
Carnaval és temps de disbauxa abans que arribi la Quaresma, aquells dies de restriccions que -tot i que avui en dia potser no ho són tant-mantenen viva la tradició de la purificació. Però abans d'aquest període d'abstinència, arriba el moment d'afartar-se com si s'hagués d'acabar el món. Especialment el Dijous Gras, en què la gastronomia és la gran protagonista de la jornada. Un dia per gaudir dels plats més tradicionals abans que arribi l'enterrament de la sardina i la sacrificació del rei Carnestoltes.
Entre les delícies típiques d'aquest dia, n'hi ha tres que són imprescindibles: la coca de llardons, la truita i, per descomptat, la botifarra d'ou. En aquest article, ens centrarem en aquesta última i us donarem quatre maneres originals de gaudir-ne. Vols saber quines són? Som-hi!
El Dijous Gras és el moment ideal per trencar amb la rutina i atrevir-se a jugar amb la tradició. Què et sembla una botifarra d'ou reinventada, embolicada en un romesco casolà fet amb nyores, tomàquets escalivats i un toc d'avellanes torrades? Acompanyada de calçots tendres, cuits a la perfecció, i una ceba confitada que farà que t'hi llancis de cap. T'atreveixes a afegir-hi el teu toc secret i deixar a tothom bocabadat aquest Carnestoltes? No t'ho pensis més!
De vegades, el més senzill és el que funciona millor. En menys de 10 minuts, tens una combinació irresistible de sabors: unes torrades fregades amb all, cobertes amb una salsa de tomàquet, tomàquets secs i avellanes, i rodanxes de botifarra d'ou. Senzilla, ràpida i, sobretot, boníssima. Perquè no cal complicar-se per gaudir d'un gran plat que, a més, pot fer les funcions d'un entrant perfecte.
Aquesta truita de botifarra d'ou amb mongetes de Santa Pau és un d'aquells plats que et transporta directament a la cuina de la iaia. Senzilla, ràpida i carregada de sabor. Només et farà falta una paella, uns quants ingredients ben escollits i en un tres i no res la tindràs feta. Per acabar, afegeix-hi una mica de farigola fresca, i cap a taula. Perquè la cuina més autèntica, de vegades, és la més senzilla.
Fes-ho senzill, fes-ho bo. Fregeix la botifarra fins que s'enrosseixi, afegeix-hi les favetes tendres, trenca els ous, deixar-ho quallar i voilà! En deu minuts tindràs una recepta perfecta si tens poc temps però vols quedar bé. T'atreveixes a fer-la?
Així que ja ho saps, aquest Dijous Gras no et quedis amb ganes de tastar aquestes combinacions tan originals. Quina et convenç més?