En la segona llista de recomanacions musicals per al "Molt personal", el pianista Jordi Masó parla d'un compositor català per qui el nostre convidat sent una gran estima. "Un compositor que hauria d'estar molt més reconegut", ens ha dit. Es tracta de Robert Gerard, de qui Jordi Masó va gravar la música completa per a piano. La llista musical d'avui està formada per J. S. Bach: preludi de la "Suite anglesa, n. 3" (Murray Perahia); Johannes Brahms: "Quartet amb piano, en do menor, op. 60"; Robert Gerhard: tercer moviment de "Pandora" (Villalba/Masó), i Igor Stravinsky: final de "La consagració de la primavera".
En la primera llista de recomanacions musicals del pianista Jordi Masó, ens explicarà els seus primers passos en el món de la música a Granollers. L'audició passa per Josep Maria Ruera ("Empúries, quatre poemes simfònics"); Claude Debussy ("Preludi núm.12, llibre 1, "Minstrels"); Bela Bartók ("El mandarí meravellós") i Frederic Mompou ("Diàleg núm. 2").
En la tercera llista de recomanacions musicals per al "Molt personal", Jordi Masó ens explica com entén la feina de pianista: "És l'enllaç entre el compositor i l'oient. La feina és intentar endevinar a través dels signes què volia fer el compositor", ens ha dit. L'audició d'avui ens porta música de Darius Milhaud: 3r moviment de "Scaramouche"; Frank Bridge: 1r moviment del Quartet de corda, núm. 4; Frédéric Chopin: "Nocturn núm. 1", interpretat per Rubinstein; i Trenet/Weissenberg: "En avril, à Paris", amb Marc-André Hamelin.
El pianista Jordi Masó també és escriptor. Avui coneixerem aquest vessant del nostre convidat, que ens llegirà un dels seus microrelats. L'audició ens descobreix Edvard Grieg: "Als teus peus" (de "Peces líriques", op. 68), interpretat per Emil Guílels; Charles Stanford: Quintet de corda, op. 85; Magnus Lindberg: 1r moviment del Concert per a piano núm. 1, i J. Haydn: 3r moviment de la Sonata en si menor, interpretat per Alfred Brendel.
En la cinquena llista de recomanacions musicals de Jordi Masó per al "Molt personal", parlem de la seva feina de professor i de futur. L'audició d'avui passa per la música de W.A. Mozart (Concert per a piano núm. 23); Joaquín Turina ("Zapateado"); L. van Beethoven (Quartet núm. 1, opus. 59, "Razumovsky"); Deodat de Severac ("Invocació a Schumann" (d'"En vacances"), en la versió de Jordi Masó.
Òscar Boada es defineix com a músic, però també ha estat fundador i director del Cor Vivaldi, de l'Escola IPSI de Barcelona, durant 35 anys. Una feina intensa per convertir un cor d'escola en un referent. En la primera llista de recomanacions musicals d'Òscar Boada per al "Molt personal", sentirem dos motets ( "Oh, salvador", de Brahms, i "O vos omnes", de Pau Casals), i també la "Negrina", de Mateu Fletxa, un fragment del "Magnificat", de Bach, i el "Rèquiem", de Mozart.
En la segona llista de recomanacions musicals per al "Molt personal", Òscar Boada ens explica com va ser la relació que va establir amb l'Orfeó Català, una relació que el va portar, primer, a cantar-hi i, després, a acompanyar l'Orfeó amb el piano. L'audició d'avui passa per "Vesperae solennes de Confessore, en do major, K. 339", de W.A. Mozart; "Simfonia dels salms" d'Igor Stravinsky i l'"Agnus Dei" del "Rèquiem" de Fauré.
Òscar Boada ens explica en la tercera llista de recomanacions musicals per al "Molt personal" quina és la peculiaritat d'un cor com el Vivaldi, que ell va fundar i dirigir durant 35 anys. L'audició d'avui ens porta la "Missa Nelson" (Haydn), l'oratori "Elies" (Mendelssohn), "Les noces" (Stravinsky) i la "Petite messe solennelle" (Rossini).
En la qaurta llista de recomanacions musicals del músic Òscar Boada, ens parlarà d'"El secret del Cor Vivaldi o com ser director d'un cor de nenes i joves i no morir en l'intent!". Quant a l'audició, una obra de Bartók ("Sonata per a dos pianos"), Britten ("Rèquiem de guerra"), Kirby Shaw ("Christmas catalan suite") i la "Sonata da chiesa" són les recomanacions musicals d''Òscar Boada per al "Molt personal".
En l'última llista de recomanacions musicals del músic Òscar Boada, hi apareix la música d'Alberto Garcia Demestres, que va ser el primer compositor a qui se li va demanar una obra per al Cor Vivaldi. Va ser l'"Stabat Mater", "una obra extraordinàriament difícil per a les possibilitats reals del cor que ens va ajudar a créixer i millorar molt", ens ha dit. A més de la música de Demestres, l'audició passa per la música de Guinovart ("Te Deum") i López Boada ("De màgia: Bombolles").
En la 1a llista de recomanacions musicals del tenor Josep Bros per al "Molt personal", el músic català ens parla de la seva família, treballadora i responsable, i de la seva infantesa. "El meu pare tenia una veu molt bonica de tenor, i a casa hi havia una gran afició a la música", ens ha dit. L'audició passa per la música de Joan Manuel Serrat i Céline Dion per encarar bé el dia, i després amb música de Serguei Rakhmàninov ("Concert per a piano i orquestra, num. 2"), Chopin ("Grande valse brillante, opus. 18") i Puccini (intermezzo de "Manon Lescaut").
El tenor Josep Bros es va decantar pel món de la música clàssica per diversos motius: el control tècnic de la veu i l'exigència de les partitures en van ser dos. A més, sabrem quina és la primera partitura que li va regalar el mestre Puig. L'audició d'avui passa per algun clàssic de Nino Bravo, i també per àries d'òpera de Bizet (duo final de "Carmen"), Mascagni ("L'amico Fritz") i Verdi ("Don Carlo").
En la tercera llista de recomanacions musicals, el tenor Josep Bros ens parla de la veu i ens fa una classe magistral sobre què fa que hi hagi unes veus que transcendeixin. L'audició d'avui ens porta la música de Cilea (fragment del duo final d'"Adriana Lecouvreur"), Massenet (duo final de "Manon"), Verdi (duo final del primer acte d'"Otello") i Giordano ("Andrea Chénier").
En la quarta llista de recomanacions musicals per al "Molt personal", el tenor català Josep Bros ens parla d'un gènere com la sarsuela, "que de vegades queda minimitzat", ens ha dit. Per això, la llista musical comença amb la música d'Amadeu Vives. Josep Bros també ens parlarà de què vol dir ser cantant d'òpera. L'audició passa per la música d'Amadeu Vives ("Doña Francisquita"), R. Soutullo i J. Vert ("Bella enamorada"); Mozart ("Dies bildnis ist bezaubernd schön" dins "La flauta màgica") i A. Lara ("Granada").
El tenor Josep Bros ens parlarà de la soprano txeca Edita Gruberová. Sentirem un fragment del duo final d'"Els puritans", de Vincenzo Bellini, cantat per Edita Gruberová i Josep Bros. "Va ser una de les grans cantants que han existit. Em va donar molt tant a nivell personal com professional. Va confiar en mi des del nostre debut el 1992 amb 'Anna Bolena' al Liceu." L'audició d'avui passa per la música de Strauss ("Mondscheinmusik" - "Llum de lluna"), V. Bellini ("I puritani"), Parera Fons ("Noche") i Saint-Saëns (Simfonia, núm. 3).
En la primera llista de recomanacions musicals de la directora valenciana Beatriz Fernández Aucejo per al "Molt personal", la nostra convidada ens parla de la seva infantesa i de la importància de les societats musicals al País Valencià. L'audició passa per la música d'Arturo Márquez ("Conga del fuego i el "Danzón número 2"), Prokófiev ("Romeu i Julieta") i Arnold Schönberg ("Pelléas et Mélisande").
Beatriz Fernández Aucejo, directora d'orquestra, ens explica què va significar per a ella participar en un concurs com La Maestra. En la segona llista de recomanacions musicals de Beatriz Fernández Aucejo per al "Molt personal", sentireu música de Holst ("Els planetes"), Ravel ("Rapsòdia espanyola"), Rimski-Kórsakov ("La gran Pasqua russa", opus 36) i Brahms ("Simfonia número 4", opus 98").
En la tercera llista de recomanacions musicals de la directora valenciana Beatriz Fernández Aucejo per al "Molt personal", la nostra convidada ens explica com és la vida de la directora d'orquestra freelance. En la tercera audició, Beatriz Fernández Aucejo ens porta la música de Brahms ("Simfonia número 3", opus 90) o Debussy ("La capsa de joies"), entre altres joies musicals.
En la quarta llista de recomanacions musicals, Beatriz Fernández Aucejo ens explica com es veu com a directora: "Em defineixo, com una directora humana. M'agrada molt la transparència, la comunicació natural, saludar el concertino... La part humana és la que m'identifica. La transparència i l'energia, també. És com agafar força, llançar-la cap a l'orquestra i que reboti al públic. És com un triangle." En aquesta quarta llista de recomanacions, arriba la música de Debussy ("La mer") i Berlioz ("Simfonia fantàstica"). També sentirem "La Santa Espina" i "Valencianeta".
La directora d'orquestra valenciana Beatriz Fernández Aucejo ens parla, mentre sona la cinquena llista de recomanacions musicals per al "Molt personal", de reptes, d'il·lusions i de futur. L'audició ens porta música de Mozart ("Concert per a piano núm. 25"), Txaikovski ("Simfonia número 6"), Pedro Sosa ("Lo cant del Valencià") i Brotons ("Concert de metall").
En el 1r "Molt personal" d'Anna Maria Reverté, carillonista del Palau de la Generalitat de Catalunya, la nostra convidada ens parla de la seva infantesa i de la seva relació amb la música des de sempre. També descobrirem com un canvi de domicili va influir molt en el seu futur professional i vital.
En la 2a llista d'Anna Maria Reverté per al "Molt personal", la nostra convidada ens explica que des del 1988 és la carillonista del Palau de la Generalitat de Catalunya, un càrrec que li suposa un enorme honor però també una gran responsabilitat pel que significa. En aquest programa ens explicarà, precisament, com és el carilló que toca.
La carillonista Anna Maria Reverté ens parla en el 3r "Molt personal" del repertori de carilló, de les obres d'encàrrec que es fan a compositors contemporanis, dels molts arranjaments que ha fet la nostra convidada i de la importància del Congrés Mundial de Carilló per visibilitzar l'instrument. L'empenta personal de la nostra convidada és clau en tot això.
En la 4a llista musical per al "Molt personal", Anna Maria Reverté, carillonista del Palau de la Generalitat, ens proposa un exercici original: sentir carillons d'arreu del món. Els protagonistes seran carillons belgues, irlandesos, portuguesos i holandesos. Sons magnífics, diferents i complementaris; sons d'instruments d'un gran valor i pels quals la nostra convidada sent una gran estima.
En la 5ena llista musical d'Anna Maria Reverté, carillonista del Palau de la Generalitat, per al "Molt personal", la nostra convidada ens explica què és el Brozen piano, aquest carilló mòbil que van idear i crear el carillonista Koen Van Assche i Anna Maria Reverté. Presentat al Congrés Mundial de Carilló de Barcelona, el Brozen piano és un carilló mòbil que pot apropar aquest instrument a un públic més gran.
Aquesta setmana al "Molt personal" arriba una agrupació nascuda el 2010: el Quartet Gerhard. Cada dia s'encarregarà de la llista de recomanacions musicals per al "Molt personal" un dels músics que formen aquest quartet, i divendres ens en proposaran una de manera coral. Avui la proposta musical la fa Lluís Castán Cochs, violí del Quartet Gerhard.
Aquesta setmana al "Molt personal" arriba una agrupació nascuda el 2010: el Quartet Gerhard. Cada dia s'encarregarà de la llista de recomanacions musicals per al "Molt personal" un dels músics que formen aquest quartet, i divendres ens en proposaran una de manera coral. Avui la proposta musical la fa Jesús Miralles Roger, violoncel del Quartet Gerhard.
Aquesta setmana al "Molt personal" arriba una agrupació nascuda el 2010: el Quartet Gerhard. Cada dia s'encarregarà de la llista de recomanacions musicals per al "Molt personal" un dels músics que formen aquest quartet, i divendres ens en proposaran una de manera coral. Avui la proposta musical la fa Miquel Jordà Saún, viola del Quartet Gerhard.
Aquesta setmana al "Molt personal" arriba una agrupació nascuda el 2010: el Quartet Gerhard. Cada dia s'encarregarà de la llista de recomanacions musicals per al "Molt personal" un dels músics que formen aquest quartet, i divendres ens en proposaran una de manera coral. Avui la proposta musical la fa Judit Bardolet Vilaró, violí del Quartet Gerhard.
Aquesta setmana al "Molt personal" arriba una agrupació nascuda el 2010: el Quartet Gerhard. Cada dia s'encarregarà de la llista de recomanacions musicals per al "Molt personal" un dels músics que formen aquest quartet, i divendres ens en proposaran una de manera coral. Avui la proposta musical la fan els 4 músics del Quartet Gerhard: Lluís Castán (violí), Judit Bardolet (violí), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel). Músiques importants per al grup, altament inspiradores.