Anar a la navegació principalAnar al contingut

Prova aquestes receptes del "Cuines"

No cal anar a Islàndia per menjar cogombres: receptes amb l'hortalissa viral de l'estiu

Suma't a l'onada de fans del cogombre! Et proposem cinc receptes amb l'hortalissa que triomfa aquest estiu

01/09/2024 - 13.31 Actualitzat 01/09/2024 - 15.25

No cal anar a Islàndia per menjar cogombres: receptes amb l'hortalissa viral de l'estiu

Pot un vídeo viral de TikTok acabar amb les existències d'un aliment? Sí, pot ser. Així ha quedat demostrat a Islàndia amb un producte tan bàsic com el cogombre. El "culpable", Logan Moffitt i els vídeos on ensenya a fer amanides amb aquesta hortalissa. De fet, el país nòrdic també es va quedar sense oli de sèsam, vinagre d'arròs i una salsa oriental de peix, uns altres ingredients que Moffitt fa servir per a les receptes. Pel que fa al cogombre, Islàndia es va veure obligada a importar-ne de l'estranger, per tornar-ne a tenir a les prestatgeries.

No ha estat pas un fet aïllat. En altres indrets, per exemple en alguns punts dels Estats Units, la influència d'alguns creadors de contingut també ha provocat escassetat de cogombres. Una febrada segurament mai vista envers aquesta hortalissa

La veritat és que el cogombre és un dels aliments estrella de l'estiu, pel seu valor hidratant. A més, té múltiples beneficis: és antioxidant, protegeix el cor, ajuda a prevenir alguns tipus de càncer, etc. En definitiva, una hortalissa bàsica de la dieta mediterrània que no pot faltar a la nostra nevera. Si tu també vols pujar a aquesta onada a favor del cogombre, aquest és el teu article. Et proposem cinc receptes per treure'n tot el suc!

▶️ 1. Amanida de cogombre

Busques una recepta refrescant per una nit calorosa? Aquesta amanida de cogombre és ideal per a tu. Necessites pastanaga, ceba tendra, oli OVE, salsa de soja, vinagreta de poma, tàperes, gingebre fresc, menta fresca, un mix de fruites seques i, òbviament, els cogombres. L'Arnau París ens explica els passos que cal seguir perquè ens quedi boníssima.

Evidentment, l'amanida de cogombre es pot fer de moltes maneres diferents. El Marc Ribas ens en va presentar una recepta alternativa, amb la col·laboració de la Victòria Maldi.

▶️ 2. Crema de cogombre

El cogombre té moltíssimes possibilitats. Al "Cuines", la Gessamí Caramés ens va ensenyar a cuinar una crema amb aquesta hortalissa com a gran protagonista. En aquest cas també necessitaràs un parell d'alvocats, anarcads, una llimona... Però és fàcil de preparar. I en poc més d'una hora ho tindràs enllestit! 

Crema de cogombre

▶️ 3. Crema freda de cogombre

Una altra crema, uns altres ingredients, però encara més refrescant! El Marc Ribas, amb l'ajuda de la periodista Laura Rosel, ens va preparar una crema freda de cogombre. El temps no serà una excusa: en menys de 30 minuts la pots tenir a taula. I fa molta patxoca!

Crema freda de cogombre

▶️ 4. Gaspatxo "refrescant"

Com hem dit, el cogombre és un element indispensable de la nostra gastronomia i es troba en plats tan populars com el gaspatxo. Sense cogombre no hi ha gaspatxo! A "La cuina de l'Isma", l'Isma Prados ens va ensenyar a preparar aquesta recepta "refrescant" al costat de la gran actriu Ana Fernández.

Gaspatxo refrescant

▶️ 5. Vichyssoise fresca

En aquesta vichyssoise que ens va preparar la Gessamí Caramés, l'aigua de Sassy és imprescindible per donar-li el toc fresc que ens agrada a l'estiu. Per a això, el cogombre és imprescindible. Aquí tens tots els passos per no perdre'ns en l'intent.

Vichyssoise fresca