T1xC4 - Nova Gacela
Subtítols en: català
Subtítols en: català
Al port de Blanes, en Quim Casellas salparà amb en Lluís Trias, patró i armador del Pare Trias, que convidarà al presentador i xef a viure l'experiència de pescar sonsos i conèixer l'art de la sonsera. Coneixerà en "Viñas, el dels nusos", un pescador jubilat que ha dedicat tota la seva vida a la pesca. També descobrirà la tasca de l'espai gastronòmic El Grenyal de Blanes, on aprofitarà per cuinar una truita de sonsos amb romesco suau.
La nansa és una tècnica de pesca artesanal, selectiva i molt sostenible, que s'utilitza per capturar pops i altres espècies similars. En aquest capítol, Quim Casellas aprendrà aquesta tècnica a bord de la Cala Galladera II, amb Guillermo Cornejo, el patró major del Port de la Selva. També parlarà amb la biòloga Marina Biel, biòloga del projecte RESCAP (ICM-CSIC), per conèixer de primera mà què son les gorgònies i quin paper tenen en l'ecosistema. I acabarà cuinant una recepta que tindrà el pop com A ingredient principal: pop a la brasa amb cremós de patata, xips d'all i pebre dolç.
Diuen que la millor manera de conèixer l'ofici de pescador és sortir a pescar amb ells. En Quim Casellas ho té clar i en aquest capítol s'unirà a la tripulació de l'Afra Uno per pescar peix blau mitjançant la tècnica de l'encerclament, que es fa de nit i ofereix un autèntic espectacle visual. Visitarà el taller d'en Salvador Feliu, sisena generació de mestres d'aixa, on aprendrà a reparar una barca. Al Maram, el Centre d'Interpretació del Peix de l'Escala, cuinarà uns filets de sardina marinats amb all blanc i cireres.
Felicitat és el nom de la barca de l'Isca García, però també és el que es respira al Parc Natural del Cap de Creus: tranquil·litat, peix fresc, paisatge, mar, tradició¿ En Quim Casellas recorrerà els indrets més bonics d'aquesta zona. A Portlligat, l'Isca li mostrarà la visió més tradicional i propera de l'ofici de pescador. A Cadaqués, la filla de l'Isca li descobrirà els secrets de la cultura pesquera. L'escriptor i historiador, Arnald Plujà, l'esperarà al Cap de Creus per ensenyar-li el caràcter mediterrani del territori i, finalment, acabarà a l'aula gastronòmica de Roses cuinant uns filets d'escórpora amb crema de carbassa especiada i sal de sèsam.
Les embarcacions d'arrossegament del port de Roses esperen, ben alineades, que siguin les 7 del matí per sortir i arribar les primeres als caladors. Una experiència molt emocionant que en Quim viurà a bord de la Mèdan juntament amb el seu patró i armador, en Cisco. Parlarà amb l'Antoni Falcó, un pescador jubilat, per conèixer la història del Gloriamar Dos, un vaixell museu amarrat al port pesquer de Roses. I acabarà a la cuina per elaborar un tronc de lluç amb velouté marina i aire de tàpera.
Barraca de pescadors Liris, Cala Tamariu, Palafrugell. En aquest capítol, els pescadors seran els convidats d'en Quim Casellas, que els prepararà un arròs socarrat com a agraïment per haver-lo acollit a les seves embarcacions. Serà un dia especial i únic, que servirà per compartir històries i anècdotes de la mar, i que acabarà amb una sorpresa musical per als pescadors. Abans, però, en Quim descobrirà, amb l'Àngela Martí, un dels llocs on antigament es reunien els pescadors i on la gastronomia i la música també eren protagonistes: les barraques de pescadors.
Són moltes les aventures que en Quim Casellas ha viscut al llarg de tots els capítols de La Mar de Bé: ha descobert l'ofici de pescador, les arts de pesca, les espècies més representatives de la Costa Brava... Un combinat d'experiències, anècdotes i històries que compartirà, des del seu restaurant, el Casamar de Llafranc, amb un dels millors xefs del món, en Joan Roca, del restaurant Celler de Can Roca. Una entrevista imprescindible.