La col·lecció d'esquelles i barrombes de l'Ernest Sitjes suscita la memòria d'un temps llunyà.
La Gemma Clarena, ramadera i veterinària, ens explica la perspectiva optimista sobre la ramaderia.
L'Enric Gibert, pastor a Santa Margarida i els Monjos, segueix la tradició familiar.
Ser pastor és tradició familiar: El Ton, amb 96 anys, el seu avi, el seu fill i el seu net ho són.
El Sergi Sánchez, enfrontant-se a les dificultats, abraça la vida de pastor i aconsegueix l'èxit.
Rut i Pere: d'hostaleria a pastors, cuidant 4000 ovelles.
Pasturar ovelles és una dedicació contínua; els lligams afectius amb aquests animals són duradors.
El Salvador Queraltó és carnisser i pastor expert.
El Carles Suriñach, de Sora, treballa amb el millor company que podria demanar: el seu fill Josep.
Els germans Corominas recuperen i mantenen l'ofici de ramaders envers la seva l'extinció.
Les ovelles del Pep Serra tenen una peculiaritat: són les ovelles més banyudes del país.
La Marina Vilalta ens presenta el seu ramat demostrant l'afinitat que es pot tenir amb el bestiar.
Josep Salvans és un pastor d'allò més estrany: és l'únic pastor que s'absenta del ramat.
Pep Divins troba la bellesa i la poesia dins del seu ofici: diu que és com sentir créixer herba.
Joan Picas ens explica com és ser pastor: diu que no ha nascut el pastor que entengui una ovella.