Fem llista de les coses que porten IA dins el mòbil amb el creador de continguts Arnau Font, Senyor Font a les xarxes. Fa continguts sobre IA Generativa en català a Tik Tok. Amb l'Albert Iruela d'Omnios per fi sabràs què vol dir "Marching learning" o què és el llenguatge natural.
Descobrim què pot fer la IA per la memòria amb el psicòleg i cofundador del col·lectiu Domestic Data Streamers Axel Gasulla. La directora de cinema Carme Puche ens avança la preparació d'un film que està fent amb IA per recuperar records familiars.
Responem aquesta pregunta amb la cineasta i investigadora, Anna Giralt, de la productora Artefacto, i el doctor en comunicació a la Pompeu Fabra, Frederic Guerrero-Solé. Reflexionem sobre si és cinema o videoart amb la directora Carme Puche. En aquest capítol veiem algunes pel·lícules fetes amb IA que s'han presentat a la segona edició del +RAIN Festival, un dels primers festivals del món de films fets només amb intel·ligència artificial.
Ho expliquem amb l'exemple concret del Grup Damm que ha comprat l'empresa d'intel·ligència artificial Nennisiwok. Laura Gil és la responsable de transformació digital de DAMM i ens explica com ha anat el procés d'integració de l'empresa que lidera Lluís Pallarès, un pioner llicenciat en ciències de la computació pel MIT.
La resposta és SÍ. El Marc Assens, de Happy Scribe, ens explica com s'han convertit en una de les solucions més eficaces i ràpides del món a transcriure i fer subtítols en 110 idiomes i accents, entre els quals hi ha el català. L'experta digital, Gina Tost, ens explica perquè serveix el Projecte Aina impulsat pel Govern amb l'ajuda del BSC i la importància d'aportar també accents diversos del català.
Responem una de les preguntes més freqüents sobre la IA amb la comissària del Sónar+D i experta digital Antònia Folguera. L'artista, professor a La Salle i investigador, Albert Data ens explica com ha transformat les dades dels suïcidis a Espanya amb una performance que ens fa pensar. Passegem per l'última edició del Sónar on la IA és a dalt i a baix de l'escenari.
En moments de conflictes hi ha avenços tecnològics i a la guerra d'Ucraïna s'han vist coses noves en el control dels drons amb IA. A Catalunya es fa servir en la gestió de les patrulles. El professor Ernest Teniente ens explica com han creat des de l'inLab FIB aquesta eina. El comissari general de Tecnologia de la Informació i la Comunicació de Mossos i enginyer Miquel Àngel Garcia Alvira ens parla del retorn de la tècnica antiga del retrat robot gràcies a la IA i dels drons dirigits amb IA.