Les propostes més dolces de "Cuines"
Anna Garcia Lozano
27/11/2023 - 11.01 Actualitzat 27/11/2023 - 11.59
Alguns estudis han dit que la xocolata negra fa veure més clara la lletra petita, d'altres que ajuda a reduir les malalties cardíaques o també que ajuda a fer baixar la tensió arterial. De veritat... no cal buscar excuses. Si et ve de gust menjar xocolata i no tens cap problema de salut que t'ho impedeixi, fes-ho. Un dia és un dia. O dos.
Per ajudar-te, hem recopilat un munt de receptes que han fet Marc Ribas i Gessamí Caramés als fogons del "Cuines". Amb qualsevol de les que et proposem pots preparar unes postres de xocolata que deixarà sense alè els més fans d'aquest aliment. A més a més aprendràs a fer dolços que pots menjar sols o que pots farcir amb altres ingredients. Pastissos, ensaïmades, xuixos, brioixos, massa de braç de gitano
Un dels pastissos més coneguts arreu del món, un pastís de xocolata farcit de melmelada.
Reversionem el pastís de Sacher i el transformem en una mousse lleugera en què, com en l'original, la xocolata continua sent la protagonista.
Unes postres molt nostres que se serveixen fins i tots en restaurants internacionals.
Un dolç típic de Girona que proposem farcit de xocolata.
Unes postres típiques de Mallorca que al "Cuines" hem fet a la nostra manera i les farcim de xocolata.
Unes postres inspirades en un pastís portuguès.
Fer un suflé no és gaire difícil i a casa en pots fer sense gaires complicacions. Fins i tot a la barbacoa.
Dos gustos equilibrats en una recepta que fa festa.
Unes postres que sempre triomfen i que, a més, resulten molt fàcils de fer. Fem la mousse i les teules de vainilla, que sempre són opcionals.
Carbassa i cervesa no semblen els ingredients típics per a un pastís, però, amb una mica de farina, s'hi fa un pa de pessic fabulós. I tot... cobert amb una ganache de xocolata.
Qui millor que un terrassenc pot fer aquest pastís? Marc Ribas dona els secrets per triomfar amb el Dakar, unes postres típiques de Terrassa.
Un pastís que evoca berenars dels d'abans, aquells en què barrejàvem pa, xocolata, oli i fins i tot sal.
Unes postres clàssiques d'un dinar de diumenge. És un format que es fa a molts llocs del món i que es coneix amb molts noms: pionono, rotllo suís o pastís enrotllat.
Unes postres que no porten farina i, per tant, aptes per a celíacs.
Els plàtans i la xocolata són una d'aquelles parelles que funcionen a la perfecció. Aprofitem aquesta parella ben avinguda per fer un pastís sense farina. Serveix per aprofitar els plàtans molt madurs que de vegades queden oblidats a la fruitera.
Unes trufes amb un toc àcid, una exquisidesa ideal per convidar els amics després d'un gran àpat.
Un pastís fet amb farina sense gluten i amb un toc cruixent que li dona el blat de moro torrat.
Un altre pastís que fem amb farina sense gluten i que combina dues xocolates: la blanca i la negra.