Les millors receptes de "Cuines"
Anna Garcia Lozano
10/07/2023 - 11.30 Actualitzat 10/07/2023 - 12.10
La quinoa es considera un superaliment. És una bona font de proteïnes de bona qualitat, ja que conté 8 aminoàcids essencials. A "Cuines", Marc Ribas ens proposa aquesta amanida de quinoa, a mig camí entre el cuscús i el tabule.
Més senzilla, impossible. A "Tot es mou", Mireia Carbó ha fet una amanida de carbassó, amb cirerols, pinyons torrats i tomàquets secs. L'únic secret: tallar ben fins els carbassons amb una mandolina o amb un ganivet i paciència...
Aprofitant que estem en plena temporada del tomàquet, podem fer una barreja amb aquest fruit, cogombre, anxova, ceba de Figueres i un perfum d'alfàbrega. És el tàrtar de tomàquet d'en Marc Ribas.
Els llegums aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra, vitamines i minerals i per això es recomana prendre'n 2 o 3 dies a la setmana. A l'estiu, una bona manera de menjar-ne és amb amanida, com aquest empedrat. Marc Ribas on ensenya com cal bullir els cigrons.
Una amanida típica d'un esmorzar de cullera que Marc Ribas fa amb seitons en lloc de bonítol. Tot, sobre un llit de tomàquet de pera i ceba confitada.
Una original manera d'amanir els tomàquets i de menjar iogurt. A "Cuines", Marc Ribas va fer aquesta amanida de cirerols amb iogurt de cabra amb l'ajuda de Lluís Marquina i Montse Tió.
▶️ 7. Diumenge: Xató
Podeu acabar la setmana amb una amanida molt popular que és tot un luxe: el xató de Marc Ribas a "Cuines". Tot i que abans es menjava per Dijous Gras, la veritat és que ve de gust menjar-ne tot l'any.