El dia de Nadal l'escudella amb galets és la reina dels àpats. T'imagines que tens la taula parada, la família a punt d'arribar i t'adones que se t'ha picat el caldo? De fet, pot passar a les millors famílies. La xef Maria Nicolau confessa que fins i tot a ella també li ha passat i ens dona els trucs perquè mai més se't faci malbé un caldo.   "La franja de perill perquè una escudella es piqui és la que va dels 8 als 65 graus. Aquesta temperatura és la zona de confort dels bacteris." Això és el que explica la Maria Nicolau, i per això el més important és refredar el caldo tan ràpid com sigui possible un cop fet. Però, atenció!, posar el caldo calent a refredar a la nevera mai no és una bona opció perquè fa pujar la temperatura de tot l'electrodomèstic i pot fer malbé els altres aliments. La xef del restaurant d'El Ferrer del Tall ens proposa diferents solucions: 1. Posar el caldo en pots petits perquè es refredi més de pressa. 2. Deixar refredar el caldo a l'ampit de la finestra aprofitant que fa fred. 3. Omplir la pica d'aigua freda i submergir-hi l'olla del caldo.           View this post on Instagram                       A post shared by Televisió de Catalunya (@tv3cat)