No és imprescindible utilitzar sucre per poder fer uns panellets ben bons: el moniato els aportarà dolçor natural i textura. També es poden arrebossar amb ametlla de granet o coco ratllat, i també es pot separar la massa en diverses parts i aromatitzar-les amb altres gustos com cacau en pols o cafè soluble. Saludables, bons i divertits! Ingredients 1 kg de moniatos 500 g d'ametlla crua molta 1 cullerada de sèsam Ratlladura de pell de llimona 12 dàtils 1 culleradeta de canyella 1 ou Coco ratllat, ametlla crua de granet o pinyons (per a la cobertura) (iStock (Magove)) Elaboració Enfornem els moniatos, embolicats amb paper de forn, a 200ºC durant 30 minuts. Un cop freds, els pelem i els aixafem amb una forquilla. Els barregem amb l'ametlla crua molta. Triturem els dàtils sense pinyol amb el sèsam, la pell de llimona (només la part groga de la pell) i la mica de canyella. Ho afegim a la barreja anterior i pastem el conjunt. Fem boletes amb aquesta massa. Batem l'ou i hi submergim els pinyons. Arrebossem els panellets amb els pinyons i els posem sobre una safata de forn protegida amb paper de forn. Finalment, els coem al forn durant cinc minuts a 180ºC.