Anar a la navegació principalAnar al contingut

La tarda de Catalunya Ràdio

Recepta de panellets... sense sucre

Enguany fem panellets inclusius! Tothom en podrà menjar i seran una bona activitat per fer en família

Ada Parellada

28/10/2022 - 17.29 Actualitzat 28/10/2022 - 17.51

Recepta de panellets... sense sucre
Panellets (iStock (jasantiso))

No és imprescindible utilitzar sucre per poder fer uns panellets ben bons: el moniato els aportarà dolçor natural i textura.

També es poden arrebossar amb ametlla de granet o coco ratllat, i també es pot separar la massa en diverses parts i aromatitzar-les amb altres gustos com cacau en pols o cafè soluble.

Saludables, bons i divertits!

Ingredients

  • 1 kg de moniatos
  • 500 g d'ametlla crua molta
  • 1 cullerada de sèsam
  • Ratlladura de pell de llimona
  • 12 dàtils
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 ou
  • Coco ratllat, ametlla crua de granet o pinyons (per a la cobertura)
(iStock (Magove))

Elaboració

Enfornem els moniatos, embolicats amb paper de forn, a 200ºC durant 30 minuts. Un cop freds, els pelem i els aixafem amb una forquilla. Els barregem amb l'ametlla crua molta.

Triturem els dàtils sense pinyol amb el sèsam, la pell de llimona (només la part groga de la pell) i la mica de canyella. Ho afegim a la barreja anterior i pastem el conjunt. Fem boletes amb aquesta massa.

Batem l'ou i hi submergim els pinyons.

Arrebossem els panellets amb els pinyons i els posem sobre una safata de forn protegida amb paper de forn.

Finalment, els coem al forn durant cinc minuts a 180ºC.