La tarda de Catalunya Ràdio
Ada Parellada
28/10/2022 - 17.29 Actualitzat 28/10/2022 - 17.51
No és imprescindible utilitzar sucre per poder fer uns panellets ben bons: el moniato els aportarà dolçor natural i textura.
També es poden arrebossar amb ametlla de granet o coco ratllat, i també es pot separar la massa en diverses parts i aromatitzar-les amb altres gustos com cacau en pols o cafè soluble.
Saludables, bons i divertits!
Enfornem els moniatos, embolicats amb paper de forn, a 200ºC durant 30 minuts. Un cop freds, els pelem i els aixafem amb una forquilla. Els barregem amb l'ametlla crua molta.
Triturem els dàtils sense pinyol amb el sèsam, la pell de llimona (només la part groga de la pell) i la mica de canyella. Ho afegim a la barreja anterior i pastem el conjunt. Fem boletes amb aquesta massa.
Batem l'ou i hi submergim els pinyons.
Arrebossem els panellets amb els pinyons i els posem sobre una safata de forn protegida amb paper de forn.
Finalment, els coem al forn durant cinc minuts a 180ºC.