Parlem amb els creadors del NOMA, Claus Meyer i René Redzepi.
ESCOLTA-HO ARAVisitem el Gastronòmic Fòrum Barcelona 2024 i n'analitzem el més destacat amb Carme Gasull i el cuiner Jordi Vilà. Demanem als cuiners Eduard Xatruch, Carme Ruscalleda, Nando Jubany i Albert Raurich que facin de periodistes i reflexionem sobre els reptes que afronta la cuina catalana. El periodista Arturo Puente explica els orígens, la història i el secret de la longevitat de l'empresa de galetes Birba, que ha endolcit els esmorzars de moltes generacions des del 1893. Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol de Salvador Garcia-Arbós i acabem al Montsià amb l'especialitat del restaurant L'Algadir del Delta.
Menú caníbal especial eleccions nord-americanes: visitem un establiment de Five Guys, que presumeix de ser l'hamburgueseria preferida d'Obama, amb el periodista i escriptor nord-americà Matt Goulding, productor de la sèrie "Omnivore" amb el cuiner René Redzepi. Amb Matt Goulding descobrim un bon grapat de productes alimentaris que també tenen un origen nord-americà com la pizza congelada, l'amanida de formatge de cabra, el tabasco o el maki California roll. Fem una edició especial de "Nyap o top?", amb Gerard Jubany, on Francesc Garriga, corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units, s'atreveix a tastar algunes de les begudes més boges que es poden trobar als supermercats nord-americans, com, per exemple, una soda de pastís de formatge... Serà nyap o top? Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant de Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat de Doctor Beer and Mr. Fried, de Barcelona, un restaurant de cuina cajun.
El restaurant caníbal posa el focus en les queixes i reclamacions dels clients de bars i restaurants: política de reserves i cancel·lacions, menús només amb codis QR, la llei del got d'aigua, preus sense IVA, conceptes que no es poden cobrar de cap manera. Resolem dubtes amb Esther Lorente, advocada i delegada a Catalunya de l'OCU, l'Organització de Consumidors i Usuaris. Carme Gasull ens porta pa de pessic. Coneixem Toni Ylla-Català, setena generació de la família de Vic a la qual se li atribueix l'autoria d'aquest dolç, i parlem de com s'elabora amb el mestre pastisser i xocolater Lluc Crusellas. Arturo Puente ens descobreix la història d'una de les nissagues més poderoses del món de l'alimentació: la família Carceller, una de les 25 fortunes més grans d'Espanya, coneguts sobretot per ser els amos d'Estrella Damm. Obrim gana amb l'especialitat del restaurant Mirasol d'Igualada, a l'Anoia.