Visitem el Gastronòmic Fòrum Barcelona 2024 i n'analitzem el més destacat amb Carme Gasull i el cuiner Jordi Vilà. Demanem als cuiners Eduard Xatruch, Carme Ruscalleda, Nando Jubany i Albert Raurich que facin de periodistes i reflexionem sobre els reptes que afronta la cuina catalana. El periodista Arturo Puente explica els orígens, la història i el secret de la longevitat de l'empresa de galetes Birba, que ha endolcit els esmorzars de moltes generacions des del 1893. Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol de Salvador Garcia-Arbós i acabem al Montsià amb l'especialitat del restaurant L'Algadir del Delta.
Menú caníbal especial eleccions nord-americanes: visitem un establiment de Five Guys, que presumeix de ser l'hamburgueseria preferida d'Obama, amb el periodista i escriptor nord-americà Matt Goulding, productor de la sèrie "Omnivore" amb el cuiner René Redzepi. Amb Matt Goulding descobrim un bon grapat de productes alimentaris que també tenen un origen nord-americà com la pizza congelada, l'amanida de formatge de cabra, el tabasco o el maki California roll. Fem una edició especial de "Nyap o top?", amb Gerard Jubany, on Francesc Garriga, corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units, s'atreveix a tastar algunes de les begudes més boges que es poden trobar als supermercats nord-americans, com, per exemple, una soda de pastís de formatge... Serà nyap o top? Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant de Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat de Doctor Beer and Mr. Fried, de Barcelona, un restaurant de cuina cajun.
El restaurant caníbal posa el focus en les queixes i reclamacions dels clients de bars i restaurants: política de reserves i cancel·lacions, menús només amb codis QR, la llei del got d'aigua, preus sense IVA, conceptes que no es poden cobrar de cap manera. Resolem dubtes amb Esther Lorente, advocada i delegada a Catalunya de l'OCU, l'Organització de Consumidors i Usuaris. Carme Gasull ens porta pa de pessic. Coneixem Toni Ylla-Català, setena generació de la família de Vic a la qual se li atribueix l'autoria d'aquest dolç, i parlem de com s'elabora amb el mestre pastisser i xocolater Lluc Crusellas. Arturo Puente ens descobreix la història d'una de les nissagues més poderoses del món de l'alimentació: la família Carceller, una de les 25 fortunes més grans d'Espanya, coneguts sobretot per ser els amos d'Estrella Damm. Obrim gana amb l'especialitat del restaurant Mirasol d'Igualada, a l'Anoia.
Menú especial del restaurant caníbal dedicat a la filosofia i el menjar: compartim taula i cebiche en un restaurant peruà amb la filòsofa xilena Valeria Campos. Mentre parlem de gastronacionalismes, alimentació i política, ens preguntem per què els grans filòsofs occidentals han menystingut l'acte de menjar. Són qüestions que tracta al seu últim llibre "Pensar/Comer. Una aproximación filosófica a la alimentación", que publica amb l'editorial Herder. El cuiner Jordi Vilà, dels restaurants Alkimia i Alkostat, ens descobreix els secrets del suquet de peix i la sarsuela. Daniel Jordà, de Panes Creativos, hi posa el pa; i la sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, hi porta el vi. Repassem l'actualitat de la setmana centrada en el Fòrum Gastronòmic de Girona, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós, i Philippe Regol ens recomana l'especialitat del restaurant Agreste de Barcelona.
Analitzem la revolta pagesa parlant amb Laia Angrill, de Cal Rossill, ramadera de 24 anys a l'Alt Urgell, membre d'Unió de Pagesos i de Plataforma Pagesa; Lluc Mercadé, economista expert en el sector agrari; Joan Pino, director del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals i catedràtic d'Ecologia a la Universitat Autònoma de Barcelona; Carla Febrer, membre del Centre Tecnològic en Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia Ambiental i Alimentària (BETA), de la Universitat de Vic, amb experiència en polítiques europees agràries; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; i Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, responsable de La Platjeta i membre de l'Associació de Dones de la Mar. Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Windsor de Barcelona. El cuiner David Rodríguez ens recomana un arròs de pèsols del Maresme.