A la secció "Connexions" del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, parlem amb Laura Gil sobre la relació creixent entre dos conceptes cada cop més presents: la salut mental i la tecnologia. També ens acompanya Ana Freire, vicedegana d'Impacte Social i Innovació Acadèmica a la Universitat Pompeu Fabra, qui ens explica el projecte STOP, una iniciativa que recull dades anònimes per analitzar perfils a les xarxes socials que parlen sobre suïcidi, depressió o trastorns alimentaris.
A la secció "Connexions" del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, parlem amb Laura Gil de les novetats que ofereix a les empreses un dels grans sistemes d'IA: el Copilot de Microsoft. Els anomenats agents poden automatitzar la generació d'informes financers, analitzar dades per identificar tendències i anomalies i oferir recomanacions per a la gestió de pressupostos, amb la qual cosa són uns bons aliats per millorar la productivitat.
Laura Gil, directora de transformació digital de l'empresa Damm, ens parla a "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, de la importància que té per a la gran majoria de professionals la formació en IA, ja sigui d'una manera reglada i acadèmica o d'una manera més informal.
Amb la directora de transformació digital de l'empresa Damm, Laura Gil, abordem el tema de la formació en tecnologia dels treballadors d'una gran empresa. És el que s'anomenen Upskilling (adquisició de noves habilitats per millorar competències laborals) i Reskilling (aprendre noves habilitats per canviar de treball o adaptar-se a noves demandes del mercat laboral), al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, sentirem l'experiència que va viure la directora de Transformació Digital de Damm, Laura Gil, als Estats Units, com a passatgera d'un vehicle autònom de la companyia Waymo. Descobrirem com funciona aquest servei i si es va sentir totalment segura durant el trajecte.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, la directiva en transformació digital Laura Gil i el consultor Agustín Peralt expliquen com s'aconsegueix una bona gestió del temps en l'àmbit laboral i quines conseqüències positives té això en els equips humans i la productivitat.
A la secció "Connexions", amb Laura Gil, descobrim un software que processa i ofereix centenars de milers de dades als comerços d'hostaleria i restauració perquè puguin planificar la seva estratègia comercial. Tot, al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina.
A la secció "Connexions" del "Revolució 4.0" amb Xantal Llavina, la paraula protagonista és teletreball. Amb responsables del Departament de Transformació Digital de l'empresa Damm, descobrim per què la presencialitat als llocs de treball té molts més avantatges que el teletreball.
Amb Laura Gil, a la secció "Connexions", parlem d'un concepte que va agafant força en l'àmbit empresarial: el Data-driven. Incorporant l'ús i l'anàlisi de les dades, aquesta estratègia permet millorar la productivitat i l'eficiència, incorporar les noves tecnologies de manera més orgànica i també millorar l'atenció als clients.
Amb Laura Gil, a la secció "Connexions", coneixem una manera de treballar que revolucionarà les empreses: el workplace digital. Aquest sistema de treball permet que els treballadors duguin a terme les seves tasques de manera col·laborativa gràcies a les eines digitals que tenen a l'abast i a tecnologies com la intel·ligència artificial, que està transformant i millorant el dia a dia de moltes empreses.
Laura Gil, directora de Transformació Digital DAMM, i Ruth Falquina, especialista en creativitat i IA, ens expliquen com la intel·ligència artificial ja intervé, i cada vegada ho farà més, en el que semblava fins ara una característica exclusivament humana: la creativitat. I, per tant, com aquest fet afecta moltes empreses.
Laura Gil, de l'empresa Damm, presenta una tecnologia que pot revolucionar la manera de viure els concerts de música en directe. Mitjançant una aplicació, usuaris, grups i empreses poden treure partit d'una nova manera de compartir l'experiència que és un concert multitudinari.
Amb Laura Gil i Fran Soley coneixem la iniciativa de l'empresa Damm Poolsera 2023, una proposta que barreja música, art i la tecnologia dels anomenats NFT. Aquesta tecnologia pot revolucionar el màrqueting perquè ofereix actius únics i intransferibles i amb un alt valor de marca per als consumidors, que poden viure noves experiències.
Laura Gil, directora de transformació digital de Damm, parla de com la intel·ligència artificial ja és present en el dia a dia de les grans empreses i argumenta per què és una tecnologia que no ens ha de fer por.
Amb Fran Soley coneixem el projecte Filling Good, promogut per l'empresa Damm, que vol eliminar l'ús del plàstic d'un sol ús. Aquesta idea neix de la necessitat d'apostar per la sostenibilitat i la innovació i pot revolucionar el consum de begudes en activitats multitudinàries com els festivals de música.
Laura Gil ens explica què vol dir el concepte "innovació oberta", que permet a grans empreses anar a buscar la col·laboració de start-ups tecnològiques per trobar solucions a nous reptes. Segons explica Ignasi Clos, soci director de l'Agència d'Innovació SDLI, la innovació oberta permet col·laboracions més estretes entre empreses que busquen crear nous productes i nous serveis.
Laura Gil és la directora de Transformació Digital de la Damm i arriba acompanyada d'Aida Galera, fundadora de StarKidUp, un model d'extraescolar per a alumnes d'educació primària que els motiva a millorar la societat a través de la innovació.
Laura Gil, directora de transformació digital de Damm, ens explica quin és el secret per a una òptima i àgil transformació digital de les empreses i com, en un futur, canviarà radicalment la manera com interactuem amb la tecnologia.