Albert Cuesta, teleco i periodista, més tecnòleg que tecnòfil, ens dona la seva visió escèptica i amb context del món digital.
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, diumenge, a la secció "El clic a l'ull", el periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta parla de l'auge de les ciberguerres i de la ciberdelinqüència, cada vegada més esteses gràcies a una tecnologia com més va més sofisticada i a uns costos cada cop més reduïts.
Al "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, diumenge, a la secció "El clic a l'ull", el periodista expert en tecnologia Albert Cuesta valora la prohibició de la xarxa TikTok que ha fet la Justícia dels Estats Units i la pròrroga que ha concedit el president Donald Trump perquè es pugui continuar accedint a aquesta xarxa. També parla de com està evolucionant la connexió a internet mitjançant els satèl·lits.
"El clic a l'ull", el primer del periodista expert en tecnologia Albert Cuesta, on analitza com veu l'any que comença des del punt de vista tecnològic. Cuesta creu que serà l'any en què guanyaran importància molts dispositius personals de salut, i explica què vol dir que pensi que arriba l'hora de la veritat per a la IA. També valora què creu que passarà amb X, Bluesky i la resta de xarxes socials.
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte ofereix una nova edició d'"El clic a l'ull", la secció del periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta. La col·laboració se centra en les anomenades "portes del darrere" dels sistemes operatius, uns sistemes de seguretat que són útils per lluitar contra el cibercrim però que a la vegada poden oferir facilitats a la gent que vol entrar en els sistemes operatius de les empreses i institucions amb finalitats delictives.
Torna al programa el nostre col·laborador, el periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta, que reprèn la secció "El clic a l'ull". En aquesta primera col·laboració de la temporada, Cuesta argumenta per què creu que no és una bona opció adquirir l'iPhone 16 que la companyia Apple acaba de presentar.
Albert Cuesta centra la seva "Master class" en les eleccions europees i l'efecte que poden tenir en la legislació i la regulació de la intel·ligència artificial, tenint en compte que la ultradreta no té, segons ell, gaire interès a fer-ho, ja que això li permet escampar tota mena de fake news i manipulacions. Cuesta també analitza les darreres novetats que ha presentat Apple sobre la intel·ligència artificial.
A la secció, "El clic a l'ull", del periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta, parlem de la decisió de l'empresa que gestiona Instagram, WhatsApp o Facebook d'usar els textos i les imatges dels seus usuaris per entrenar la IA, de com els grans gegants tecnològics estan desenvolupant els seus propis projectes d'intel·ligència artificial i també d'iniciatives com la Directiva IA, la primera regulació del món en aquest àmbit aprovada pel Parlament i el Consell europeus. I també conversem en directe i de manera improvisada amb ChatGPT.
Conversem amb el periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta, que a la seva secció "El clic a l'ull" parla de l'alt cost mediambiental que suposen algunes tecnologies com els centres de dades, que són grans consumidors d'electricitat i aigua, per al processament de dades i la refrigeració dels servidors. Cuesta analitza la situació actual i apunta solucions per plantar cara a realitats, com ara que cada recerca a intel·ligències artificials generatives com el Chat GPT consumeix deu vegades més que una cerca a Google.
El "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, ofereix aquest diumenge la master class "El clic a l'ull", del periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta. Se centra de manera monogràfica en el Mobile World Congress, que dilluns arrenca una nova edició. Cuesta, que no s'ha perdut cap de les edicions d'aquesta fira des que va començar fa gairebé vint anys, explica per què els mòbils són cada vegada menys importants al Mobile, i pronostica què serà el més destacat de l'edició d'aquest any.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, estrenem secció amb el periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta. Avui, Cuesta se centra en l'empresa Meta i explica per què la considera una empresa tòxica i xucladora de dades. També valora el desprestigi que està tenint X, l'antiga Twitter, i analitza possibles alternatives a aquesta xarxa social. I explica per què TikTok enganxa el triple que altres xarxes socials.