L'economista i catedràtic d'Estructura Econòmica a la Universitat Ramon Llull de Barcelona Santiago Niño-Becerra ens visita tres cops al mes i ens fa la seva #MasterClassBecerra sobre el futur de l'economia que ens espera a Catalunya, l'estat espanyol i el món. Ens dona les claus de futur que tindrem en diferents àmbits i sectors professionals. Les seves previsions no ens deixen mai indiferents.
L'economista Santiago Niño-Becerra parla amb Xantal Llavina al "Revolució 4.0" sobre la crisi estructural que viu l'economia global. En destaca el decreixement de la classe mitjana, el qual provoca que augmenti la polarització econòmica i que s'agreugin les desigualtats socials. A més, adverteix que el sistema econòmic actual, basat en el creixement continu, està arribant al seu límit.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, Santiago Niño-Becerra analitza si cal gastar més diners en armament i valorem altres qüestions de l'actualitat econòmica, com ara l'augment de baixes voluntàries entre els treballadors amb contractes fixos.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, Santiago Niño-Becerra comenta els resultats de les eleccions alemanyes, alerta sobre la necessitat de reciclatge laboral, especialment en tecnologia i intel·ligència artificial, i també destaca la falta d'habitatge social a Espanya, amb l'advertiment que l'augment de la despesa en armament podria agreujar problemes socials com la pobresa.
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte presenta una nova master class de Santiago Niño-Becerra, en aquest cas en versió prèmium, per analitzar l'actualitat econòmica. El professor defineix el que considera un nou ordre mundial en què els Estats Units han canviat les regles del joc econòmiques existents fins ara i han posat en marxa una guerra comercial amb molts altres països. Niño-Becerra també aborda altres temes, com el risc de pobresa que té gairebé un quart de la població espanyola.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, nova edició de la masterclass econòmica de Santiago Niño-Becerra, que ens parla de l'inici de la presidència de Donald Trump o de l'evolució dels salaris a l'estat espanyol.
Al "Revolució 4.0" amb Xantal Llavina, fem l'anàlisi econòmica amb Santiago Niño-Becerra i ens submergim en la seva master class, en què parlem de temes com l'impacte econòmic que suposa disputar la Supercopa espanyola de futbol a l'Aràbia Saudita. També aprofundim en l'informe presentat al Fòrum de Davos, que diu que d'aquí al 2030 la IA generarà més feines de les que destruirà: 170 milions de llocs de treball nous contra 90 milions de destruccions.
Darrera master class econòmica de Santiago Niño-Becerra, en què repassa l'actualitat econòmica i enfoca la mirada cap a les previsions de l'any que estem a punt de començar. L'actualitat geopolítica als Estats Units, amb el retorn de Donald Trump, el paper de la Xina i la situació a Israel, Síria i l'Orient Mitjà, sens dubte influirà molt en l'evolució de l'economia. L'expert també valora les previsions en l'àmbit de l'energia o la intel·ligència artificial.
A la seva master class, l'economista Santiago Niño-Becerra analitza i valora al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, l'acord a què han arribat la Unió Europea i els països que conformen l'anomenat Mercosur per crear un espai de comerç gegantí, i també qüestions com la baixa productivitat laboral que, segons algunes estadístiques, hi ha a Catalunya.
Comentem l'actualitat econòmica en companyia de Santiago Niño-Becerra al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, amb qüestions com per què els salaris no pugen en la mateixa proporció que ho fan els preus o per què la majoria d'empreses tenen una vida força curta.
A la masterclass econòmica de Santiago Niño-Becerra, del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, comentem les eleccions americanes, i també parlem de la tragèdia del País Valencià, en aquest cas per centrar-nos en les conseqüències econòmiques que té per a milers de persones i d'empreses.
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte ofereix una nova master class econòmica de Santiago Niño-Becerra, en aquesta ocasió en la seva versió llarga. L'economista valora qüestions com si els preus elevadíssims que es paguen per alguns futbolistes estan justificats en termes de mercat i negoci, la decisió de Portugal de no fer pagar IRPF a molts menors de 35 anys o les previsions econòmiques a mitjà termini, que apunten a més recessió a Alemanya i pèrdues enormes en cas que hi hagi un conflicte geopolític a gran escala.
A la master class de l'economista Santiago Niño-Becerra abordem qüestions de l'actualitat econòmica, com l'opa que el BBVA vol fer sobre el Banc Sabadell i que fa poc ha rebut el suport tant del Banc Central Europeu com del Banc d'Espanya, i també parlem de la situació de l'habitatge.
A la primera edició de la temporada, l'economista analitza, entre altres qüestions, les xifres espectaculars sobre l'arribada de turistes a l'estat espanyol durant els primers sis mesos de l'any, i també exposa el seu punt de vista sobre si Catalunya necessita un nou finançament.
A la "Master class" de l'economista Santiago Niño-Becerra, al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, abordem l'actualitat econòmica, per exemple, com la majoria de grans empreses que estan registrant patents sobre intel·ligència artificial són xineses i quines conseqüències pot tenir això.
El dèficit fiscal acumulat per Catalunya durant dècades i l'augment de les taxes turístiques a Barcelona són alguns dels temes que abordem amb l'economista Santiago Niño-Becerra aquesta setmana.
La master class econòmica del catedràtic Santiago Niño-Becerra ens analitza qüestions d'actualitat com ara les conseqüències econòmiques que poden sorgir arran del conflicte diplomàtic entre Espanya i l'Argentina, la gran dependència que té l'estat espanyol del turisme (i les conseqüències que això comporta) o el preu dels lloguers en bona part del país, que està provocant que a llocs com les Balears alguns treballadors no puguin pagar-los tot i tenir feina.