La digitalització i la innovació des del punt de vista dels investigadors. El talent més important del país, parlant de temes tan importants com l'impacte de la contaminació acústica i solucions tecnològiques, l'ètica i regulació de la IA, l'automatització i les professions del futur, els Data Analytics - què, com i per a què?, la tecnologia i l'humanisme, l'arquitectura i la sostenibilitat, etc., amb diferents professsors de la Salle BCN.
A la secció "Tech talks" del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, Jaume Abella, expert en ciberseguretat, explica com la hiperconnectivitat i la intel·ligència artificial estan transformant el món digital. Parla de la creixent amenaça del cibercrim, de la manca de professionals en el sector i de la necessitat urgent de formar més talent en ciberseguretat.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, Alan Briones, investigador de La Salle Barcelona Universitat Ramon Llull, presenta el projecte EcoSentinel, que vol transformar els boscos en entitats cibernètiques perquè actuïn com a sensors planetaris per monitorar els límits ecològics del planeta.
Amb Josep Miquel Piqué, president executiu de Technova Barcelona, definim al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, què són les ciutats del coneixement i les ciutats intel·ligents, quines diferències i quines semblances hi ha entre unes i altres i com Barcelona s'està posicionant sobretot com a ciutat del coneixement.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, parlem de com la robòtica pot jugar un paper fonamental en l'educació de nens i nenes que pateixen trastorn autista, de la mà de l'enginyera en Electrònica de Telecomunicacions i professora de Robòtica a La Salle Campus Barcelona Selene Caro.
A la secció "Tech talks", del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, conversem amb Xavier Bové, director creatiu i new media artist i també coordinador del grau i del màster d'Arts Digitals de La Salle Universitat Ramon Llull, sobre com l'art més tecnològic pot ajudar a transformar les ciutats i a revitalitzar els espais públics.
A la secció "Tech talks", rebem l'expert en ciberseguretat Marc Rivero, que ens explica què és el software maliciós conegut com malware, quin abast poden tenir els grans ciberatacs que reben institucions públiques i grans empreses i què són els anomenats hackers ètics, a "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina.
A la secció "Tech talks" del "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, parlem amb Josep Martín Santos, director general de La Salle Campus Barcelona, de com actualment la tecnologia és la base de la formació universitària. Per Santos, cal que la universitat transmeti valors i ajudi els alumnes a formar-se per adaptar-se a la competitivitat del món laboral que es trobaran.
Parlem amb Jaume Pérez Payarols, director estratègic del Grau en Enginyeria de la Salut de La Salle Universitat Ramon Llull i també director de l'àrea de Docència i Formació de l'Hospital Sant Joan de Déu, per explicar com s'estan formant uns professionals que cada vegada seran més importants en l'àmbit sanitari: els enginyers de la salut. Professionals que controlen tecnologies com el big data, l'internet de les coses o la intel·ligència artificial, que cada vegada tenen més pes i són més útils en el dia a dia de l'atenció mèdica, al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, parlem amb Rosa Maria Alsina, directora de Recerca i Innovació de La Salle, sobre com la tecnologia permet analitzar els espais més sorollosos de la ciutat i a la vegada aportar solucions per buscar refugis auditius.
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, conversem amb Joan Garcia del Muro, professor de la Facultat de Filosofia de La Salle Universitat Ramon Llull i un dels grans experts en un concepte del qual cada vegada es parla més i que és més present en els mitjans de comunicació: l'anomenada postveritat.
A la secció "Tech talks" parlem amb l'artista digital Albert Barqué, coordinador del Màster d'Arts Digitals de La Salle Universitat Ramon Llull, sobre aquesta disciplina que crea art a partir i amb l'ajut de la tecnologia. Tot, al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina.
A la nova edició de les "Tech talks", la secció que porta La Salle Campus Barcelona Universitat Ramon Llull, també parlem d'intel·ligència artificial, però des d'una altra òptica: la de l'ètica. I fem un peculiar experiment amb la Xantal com a protagonista.
Amb Marc Rivero, expert en ciberseguretat i responsable del màster en aquesta qüestió del campus universitari La Salle-Universitat Ramon Llull parlem de com es formen els futurs professionals d'aquest sector. Rivero explica què són els anomenats hackers ètics i analitza quins són els principals perills que amenacen avui les empreses en l'àmbit dels ciberatacs.
Posem en marxa "Tech talks", una nova secció amb professors de La Salle. Per començar, valorem com la intel·ligència artificial ha entrat amb força al món de l'ensenyament. Parlem de si hi ha d'entrar o no, a les aules, de quin ús n'han de fer professors i alumnes, i de com s'ha d'ensenyar a fer servir aquesta tecnologia.