El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte entrevista el meteoròleg Tomàs Molina, per conèixer tots els detalls de què és una dana, com es forma, si per causa del canvi climàtic ara serà un fenomen més freqüent a les costes mediterrànies i de quina tecnologia disposem per preveure-les amb anticipació i amb quina precisió podem conèixer la seva capacitat destructiva. A la masterclass econòmica de Santiago Niño Becerra analitzem les conseqüències econòmiques de la tragèdia del País Valencià. També parlem amb l'emprenedora TIC Mónika Blasco sobre el seu projecte, laOriginal, i acabem descobrint com l'empresa Witeklab millora la internet de les coses i les ciutats intel·ligents amb els seus sensors.
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte ofereix una nova edició d'"El clic a l'ull", la secció del periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta. La col·laboració se centra en les anomenades "portes del darrere" dels sistemes operatius, uns sistemes de seguretat que són útils per lluitar contra el cibercrim, però que a la vegada poden oferir facilitats a la gent que vol entrar en els sistemes operatius de les empreses i institucions amb finalitats delictives. Amb el professor Esteve Almirall explorem les economies d'escala arran dels èxits de Space X. També parlem amb Júlia Partal sobre l'èxit del joc Paraulògic i la nova lliga de jugadors, i descobrim el museu White Rabbit amb Mar Riera, que impulsa les nits culturals per revitalitzar el passeig de Gràcia.
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte ofereix "El clic a l'ull", una nova edició de la secció del periodista expert en tecnologia Albert Cuesta, que argumenta per què considera que la xarxa social X (l'anterior Twitter) no és tan tòxica com molta gent pensa. Cuesta raona per què està en contra de sortir-ne i dona pistes per treure'n el millor rendiment i no rebre els missatges no desitjats que ens fan arribar els algoritmes d'aquesta xarxa. Amb Kim Bosch, directiu d'ISDI, parlem de pòdcasts, i amb Isaac Hernández, cap de Google Cloud, de com la IA transformarà el núvol i aportarà 120.000 milions d'euros a l'economia espanyola en la pròxima dècada. També abordem la nova llei per millorar la vida dels malalts d'ELA conversant amb Ildefons Oliveras, afectat, i Esther Sellés, directora de la Fundació Miquel Valls.
Al "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, diumenge parlem amb el creatiu publicitari Toni Segarra, amb qui reflexionem sobre com la intel·ligència artificial està transformant la publicitat. Segarra també parla de com la desinformació, les fake news i la manipulació poden afectar el sector publicitari i de la comunicació. A la master class de Santiago Niño-Becerra tractem l'opa del BBVA sobre el Banc Sabadell i el suport del Banc Central Europeu i del Banc d'Espanya. Estrenem "La cara i la creu d'emprendre", amb la història emprenedora de la cadena Berto's Milanesa, i "La revolució dels edificis", centrada en la descarbonització i la seva relació amb la sostenibilitat.
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, torna una de les seccions més escoltades del programa: la masterclass econòmica de Santiago Niño Becerra. A la primera edició de la temporada, l'economista analitza, entre altres qüestions, les xifres espectaculars sobre l'arribada de turistes a l'estat espanyol durant els primers sis mesos de l'any, i també exposa el seu punt de vista sobre si Catalunya necessita un nou finançament. A més a més, coneixem els dos joves creadors de Balance Phone, un mòbil que impedeix descarregar moltes aplicacions i xarxes socials que fan que els usuaris estiguin cada dia moltes hores al mòbil. També rebem el professor Esteve Almirall, que ens posarà al dia d'algunes de les darreres novetats que ens porta la IA. I acabem el programa amb el Xerpa 4.0 i els seus consells per tenir una bona tornada a la rutina quotidiana.
Al "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, diumenge entrevistem l'emprenedor Carlos Llibre, protagonista d'una història humana molt potent: complir els somnis que el seu germà bessó no podrà complir mai perquè va morir víctima d'accident. Entre aquests somnis fets per Llibre i amics seus hi ha haver corregut el ral·li Dakar. A la secció "Tech talks" abordem amb Elisabet Golobardes, enginyera informàtica i vicerectora de la Universitat Ramon Llull, com la democratització de la IA planteja tota mena de reptes i qüestions ètiques que cal plantejar-se. Amb directius de la companyia NTTDATA parlem de per què els joves han d'apostar pel sector TIC si volen garantir-se un bon futur. I acabem el programa i la temporada mirant cap al futur. Amb la secció "Món 2030", en què descobrim què és el Digital Innovation Hub de Catalunya, el DIH4CAT, un ecosistema d'innovació que connecta les principals infraestructures tecnològiques de Catalunya.
Al "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte entrevistem el psicòleg expert en addiccions a les pantalles i a les noves tecnologies Marc Masip, que ens alerta de com s'incrementen i s'agreugen les addicions entre els joves. Masip llança també una advertència molt greu: segons ell, les xarxes socials fomenten els suïcidis entre els joves més vulnerables. I després, amb Jordi Aguasca, director de Transformació Tecnològica i Disrupció a ACCIÓ, coneixem els resultats positius publicats recentment del Baròmetre de la Innovació de Catalunya i parlem de com tecnologies com la intel·ligència artificial estan entrant amb molta força a la gran majoria d'empreses. A la secció "Disrupció 4.0" conversem amb un jove emprenedor a qui li van molt bé les coses: David Camprubí, de l'empresa de venda de vambes d'edició limitada Newcop. I acabem el programa descobrint, amb el professor Esteve Almirall, "tres disrupcions i un repte" en un futur pròxim sobre tecnologia.
Josep Maria Ganyet ens parla de com la intel·ligència artificial està entrant també en el terreny de la composició musical. Amb ell juguem a desxifrar o no músiques compostes per una intel·ligència artificial o un humà, i parlem també de com pot afectar l'ús que fa aquesta tecnologia una qüestió cabdal com són els drets d'autor. Amb Santiago Niño-Becerra abordem l'actualitat econòmica, per exemple, com la majoria de grans empreses que estan registrant patents sobre intel·ligència artificial són xineses i quines conseqüències pot tenir això. Amb l'expert en màrqueting i transformació digital Hugo Palomar, sabrem quines ajudes poden rebre les empreses per digitalitzar-se i com les poden obtenir. I acabem el programa amb Núria Aymerich, que avui ha volgut compartir la seva secció amb Pablo Oliete, director general d'Atlas Tecnológico, un ecosistema que agrupa 3.000 empreses i els dona suport perquè encarin la transformació digital.