Anar a la navegació principalAnar al contingut

A l'estil japonès

Atreveix-te a fer salmó marinat a casa: un recurs perfecte per impressionar

Vols una idea espectacular per deixar tothom flipant aquest Nadal? Ni tan sols hauràs d'encendre el foc! El Raül Balam ens el va fer tastar i us podem assegurar que, tant de gust com de textura, és espectacular!

Évelin Pérez

23/12/2022 - 15.13 Actualitzat 02/01/2023 - 11.08

Atreveix-te a fer salmó marinat a casa: un recurs perfecte per impressionar

Li vam demanar al cuiner Raül Balam que ens proposés una recepta fàcil però sofisticada i sorprenent per a aquestes festes. Ja t'avisem que has de seguir bé el procés i que t'hi has de posar dos dies abans (hem de tenir present el temps de maceració), però preparar aquest salmó marinat no té cap dificultat.

  1. El primer pas és comprar el salmó, tallar-lo en porcions, treure-li la pell i desespinar-lo. Llavors el congelem. Així ens assegurem que l'anisakis no farà de les seves!

  2. El dia abans de preparar-lo, traiem el salmó del congelador i, encara congelat, el submergim en aigua de mar durant una hora. Així se'ns descongelarà i hi entrarà tota la salaó de l'aigua de mar. Passada aquesta hora, el traiem i l'assequem amb paper absorbent de cuina.

  3. Ara el submergim en una mica de sake durant 15 minuts. Un cop passats aquests 15 minuts, el tornem a assecar amb paper absorbent.

  4. Ja tenim el salmó preparat per amanir-lo. Per fer-ho, necessitem sal, sucre morè i llima. Serem generosos amb la sal. Després, el sucre, per tot arreu. I per acabar, hi ratllem una llima per sobre amb l'ajuda d'un ratllador fi, vigilant que en caigui per tots costats també.

  5. Acabarem curant-lo amb l'ajuda d'una alga kombu, que és l'alga que es fa servir per a la sopa miso. La podeu comprar en botigues asiàtiques.

  6. En tallarem un tros, hi embolicarem el salmó, el filmarem amb un plàstic i el deixarem reposar a la nevera durant un dia. L'alga crua anirà deixant anar la gelatina i anirà penetrant en el salmó i l'anirà curant.

  7. Per servir el salmó, passades aquestes 24 hores, el traiem de l'embolcall. Veurem que la textura del peix ha canviat totalment. El podem tallar a dauets, a làmines fines, menjar-lo amb una punteta de wasabi, sol, amb unes torradetes o amb una crème fraîche, o bé utilitzar-lo en una amanida o per coronar una pasta, fer-ne canapès... De totes les maneres serà un plat molt especial.