Benvinguts i benvingudes a "La segona volta", un podcast quinzenal de divulgació i recerca en ciències socials, amb aquests objetius:
- Acostar la recerca en ciències socials al gran públic. D'aquesta manera, s'omple un buit en el panorama comunicatiu actual: molta de la divulgació científica actual se centra en ciències "pures" (biologia, química, astronomia, medicina, etc.). En canvi, es fa poca divulgació del coneixement que prové de les ciències socials. D'aquesta manera, el programa tindrà una part important de servei públic. A més, el programa donarà a conèixer les investigacions de la mà de persones que treballen en el dia a dia en recerca científica en ciències socials, sigui en universitats del nostre país o de fora.
- Fer divulgació d'una manera rigorosa, però amena. L'objectiu és que cada programa giri al voltant d'una pregunta. Habitualment es convidarà un expert en el tema a cada programa. A més, el programa tindrà una o dues miniseccions on s'explicaran anècdotes o curiositats relacionades amb la recerca, i estarà estructurat en diverses seccions, que el faran dinàmic i amè.
- Fer entreteniment. Les recerques que planteja el programa tenen una dimensió social que va més enllà de l'interès científic. Planteja temes d'actualitat que solen acompanyar les converses de "bar" o d'"escala de veïns", però des de l'anàlisi científica.
Qui fa "La segona volta"?
- Toni Rodon, professor de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra
- Marc Guinjoan, professor de Ciències Polítiques a la Universitat Oberta de Catalunya
- Marc Sanjaume, professor de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra
- Marina Mollà, analista urbana i planificadora urbanística al Westminster City Council