El gat de la Isabel, l'Angelet, s'ha posat malalt. Acompanyada de la seva neta, la Gin, el porten al veterinari, i és des d'allà on la Isabel comença a escriure el "Poema del gos", un record de l'any 1928 que l'acabarà portant a la figura del pare. Paral·lelament, la Gin perdrà la seva feina actual i haurà de decidir cap on encaminar-se a partir d'ara. Jordi Vilches s'immergirà dins la poesia del gran Joan Salvat-Papasseit, coneixerem un remolcador del port de Barcelona i anirem a trobar-nos amb l'actriu Laia Marull, que ens compartirà la seva part més poètica.
La Isabel visita l'antiga escola on havia fet de professora, és el barri de la Font de la Pólvora de Girona. La Gin troba feina en un cafè, tot sembla que comença a anar bé, fins i tot ha agafat un pis per viure-hi sola. Però de sobte s'imposa el confinament i es troba que ha de passar-se tres mesos tancada a casa. Toni Cruanyes, el responsable d'informar a la població sobre aquest fet, ens explicarà com es va viure des dels informatius de TV3. Jordi Vilches surt a la recerca de la barraca de Portlligat de la poeta barcelonina Rosa Leveroni, qui, com Virgina Woolf, creia en la necessitat de tenir una cambra pròpia per tenir llibertat i identitat.
La Gin i la Isabel descobreixen amagades dins d'un armari les cartes d'amor que s'intercanviaven la parella d'avis. Aquest fet remou la Isabel per començar a escriure sobre el primer amor adolescent. D'altra banda, Vilches viatjarà fins a Begur, concretament al bar Tothora, indret que freqüentava el poeta Joan Vinyoli. Ens mourem fins a Espolla per conèixer el pintoresc Guarda Forestal del poble fronterer, on casualment la Isabel va conèixer el seu marit i també es va rodar el capítol pilot d'"El Foraster", amb Quim Masferrer, que ens obrirà les portes del seu apartament d'Arbúcies per parlar-nos de la màgia del primer amor.
La Isabel visita el cementiri de la seva mare. Des d'allà s'inspira i comença a escriure un poema que recorda els esforços i els sacrificis amb els quals es trobava la seva mare, vídua, per tirar endavant la família. Visitem el poeta lleidatà Txema Martínez, que acaba de guanyar el premi dels Jocs Florals i té un llibre de poesia, Dol, dedicat a la memòria del seu germà. La Gin viatja fins a Matadepera a la recerca de la tomba de la seva besàvia. Irene Montalà ens obrirà les portes de casa seva per parlar-nos de la màgia de la maternitat i les seves ensenyances, al mateix temps que Mònica Terribas ens recordarà l'obra de Maria Mercè Marçal.
Seguint els passos que la Isabel va fer vint anys enrere, la Gin comença un viatge a Mallorca per descobrir què és el que va inspirar la Isabel per escriure molts dels seus poemes. La resposta és la música, Chopin i el piano, que és el que uneix amb molta força la Isabel i la Gin. Visitarem la poeta mallorquina Antònia Vicens i ens embarcarem amb Bernat Oliver, un poeta que la seva font d'inspiració és la seva barqueta de rem i les sensacions que li dona el mar.
La troballa d'una sèrie de negatius dels anys 40 fa que la Isabel comenci a recordar la seva època de joventut, els amors i la bellesa. Els moments amb més vitalitat i potser on ara mateix es troba la Gin. Vilches viatjarà fins a Port de la Selva, poble on J. V. Foix va viure i va escriure molts dels seus poemes. El poeta, un dels més destacats de les avantguardes catalanes, ens ajudarà a fer un homenatge a la llengua catalana. Coneixerem el cantant Pau Riba, net de Clementina Arderiu i Carles Riba, i la Gin, malgrat tota la situació, reflexionarà cap a on ha de seguir la seva vida.