El programa d'aquesta setmana ens porta fins a la DO Pla de Bages, on ens rep Joan Soler (Abadal). En Joan ens explicarà que per aconseguir un bon vi, més important que no pas que la vinya sigui vella o sigui jove, és que la vinya estigui equilibrada. Abans de tornar cap al celler, on ens mostrarà algun dels seus projectes més personals, en Joan ens farà parar a peu de camí, just al davant d'una barraca de vinya on comentarem què eren, quina funció feien, i si avui dia es fan servir.
Anirem fins a Galícia, concretament a Arnoia, per conèixer un dels personatges més singulars que fan vi: Emilio Rojo. El vi blanc que du el seu nom és un ribeiro tan exclusiu, amb una producció tan escassa que és gairebé mític; es dóna per fet que hi ha molt poca gent que l'hagi tastat. Nosaltres sí que el tastarem, i coneixerem la persona que hi ha al darrere, Emilio Rojo, conegut encara al poble com "o neto da Xusta", i com a ell li agrada descriure's.
El programa d'aquesta setmana ens apropa a una manera particular i molt personal de fer vi, seguint els principis de l'agricultura biodinàmica de Rudolf Steiner. Anirem fins a la DO Conca de Barberà i aprendrem a fabricar compostos naturals a base d'escorça d'arbre, farem servir banyes d'animals morts i invocarem les forces còsmiques per obtenir uns vins únics.
Nova entrega del programa que vol mostrar-vos que qualsevol persona, amb un mínim d'interès, està capacitada per aprendre a distingir i valorar les característiques essencials d'un bon vi. Aquesta setmana, Remírez de Ganuza i López de Heredia.