El secret de l'Arnau París
02/11/2023 - 07.30 Actualitzat 02/11/2023 - 07.30
Són la reina de les tapes i el seu secret rau en la salsa. Sense salsa, no hi ha braves. Tampoc sense patates cruixents hi ha braves. L'objectiu està definit i l'Arnau París detalla els passos a seguir per obtenir una salsa que promet ser foc, si hi poses tot el bitxo que ell gosa afegir-hi. Quina intensitat de picant t'agrada?
2 cebes
1 all
1 bitxo (o mig)
Pebre vermell dolç
Pebre vermell picant
Vinagre
Brou de pollastre
Oli
Tallem les cebes a la brunesa, és a dir, fent-ne quadradets petits. Sofregim la ceba i l'all i hi posem un bitxo si ens agrada molt el picant, i mig bitxo si som més de picant moderat. També es poden fer sense bitxo. Hi afegim una culleradeta de pebre vermell dolç i una altra de pebre vermell picant. Seguidament, el truquet que no t'esperaves: posa-hi un rajolí de vinagre.
Quan la ceba està caramel·litzada, ho reguem tot amb brou de pollastre. Deixem que faci xup-xup durant 10 minuts i ho passem pel braç elèctric.
Primer escapcem les patates i les posem en un bol en remull. Les bullim a foc mitjà durant 12 minuts. Després les assequem amb un paper de cuina. Posem oli a la paella i les fregim. I si les volem molt cruixents, l'oli ha d'estar ben calent. Les escorrem per treure'n l'excés d'oli i les posem en un bol.
Ara només falta la millor part: hi afegim tanta salsa com vulguem!