Anar a la navegació principalAnar al contingut

El secret de l'Arnau París

"Si no piquen, no són braves." La recepta per fer unes patates braves explosives i cruixents

Si tu també ets del club de fans de les patates braves, apunta aquesta recepta infal·lible de l'Arnau París. Ja t'avisem que el secret del picant de la salsa està en el pebre vermell i sobretot en el bitxo!

02/11/2023 - 07.30 Actualitzat 02/11/2023 - 07.30

"Si no piquen, no són braves." La recepta per fer unes patates braves explosives i cruixents
Les patates braves amb salsa picant de l'Arnau París

Són la reina de les tapes i el seu secret rau en la salsa. Sense salsa, no hi ha braves. Tampoc sense patates cruixents hi ha braves. L'objectiu està definit i l'Arnau París detalla els passos a seguir per obtenir una salsa que promet ser foc, si hi poses tot el bitxo que ell gosa afegir-hi. Quina intensitat de picant t'agrada?

 

La salsa picant

2 cebes  
1 all  
1 bitxo (o mig)   
Pebre vermell dolç   
Pebre vermell picant  
Vinagre  
Brou de pollastre  
Oli  

Tallem les cebes a la brunesa, és a dir, fent-ne quadradets petits. Sofregim la ceba i l'all i hi posem un bitxo si ens agrada molt el picant, i mig bitxo si som més de picant moderat. També es poden fer sense bitxo. Hi afegim una culleradeta de pebre vermell dolç i una altra de pebre vermell picant. Seguidament, el truquet que no t'esperaves: posa-hi un rajolí de vinagre.

Quan la ceba està caramel·litzada, ho reguem tot amb brou de pollastre. Deixem que faci xup-xup durant 10 minuts i ho passem pel braç elèctric.

 

 

 

 

Les patates cruixents

Primer escapcem les patates i les posem en un bol en remull. Les bullim a foc mitjà durant 12 minuts. Després les assequem amb un paper de cuina. Posem oli a la paella i les fregim. I si les volem molt cruixents, l'oli ha d'estar ben calent. Les escorrem per treure'n l'excés d'oli i les posem en un bol. 

 Ara només falta la millor part: hi afegim tanta salsa com vulguem!